Трънчани не щат злато и пари (94%), а чиста вода и почва!

Хората гласуваха против отварянето на мината за злато
Обновена: 12 юни 2017 09:16 | 12 юни 2017 09:00,
111

Жителите на община Трън категорично се обявиха против възобновяването на мината за златодобив. Според тях цената на чистата вода и почва са много по-ценни от който и да е ценен метал.

"Напълно очаквахме такъв резултат от референдума, а именно 94% против и само 6% за отварянето на мината за злато. От медиите изглеждаше, че имаше сблъсък на мнения, но ние постигнахме невиждан за демократичната история на България резултат", посочиха хората пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

А въпросните 6%, които са пожелали да има мина за златодобив, смятат трънчани, са единствено и само купени гласове.

Победилите в референдума поясниха, че в община Трън има много инвестиционни намерения и проекти, които се крият от медиите и общността.

"Постоянно се обсъждат проекти за нови работни места и инвестиции. Община Трън се развива, а гражданите ѝ показаха, че могат да са единни. Медиите, като вашата, трябва да разсеят мъглата около твърденията, че сме западащ край", поясниха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е чудно, тези дето пишат в подкрепа на мината- акционери ли са в дружеството, или очакват нещо да спечелят - напр. колкото са спечелили от Дънди, или просто са платени $оро$оиди?
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инвеститора ще осигури стотина работни места с 500 лв. заплата, а после ще правим кампании за онкоболните пак ние. Българина се нагреда на " инвеститори" - демек грабители
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха , ще забогатеят трънчани, колкото онези в Меричели - Прокопиев взе парите, за тях остана отровената с арсен вода и онкологичните заболявания.
76
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До До 93 95 Урана е тип 1 300г.България.
75
2
 
0
 
! Отговори
Мидас преди 6 години
До Анонименне си хаби комисионната за мен, ще ти трябва да отмъкнеш всички пречещи ти трънчани, дотогава се концентрирай към Банкя и Драгалевци, там в недрата освен шистов газ има и тонове злато, даже диаманти, и без това на софиянци вода не им трябва, както обясни един канадски инвеститор
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чуди човек как сме оцелели толкова години, докато активно се е добивало злато, сребро, уран и т.н. Някой зелен фанатик има ли отговор?-----Запечатаха рудниците в България където имаше такава опасност,още при социализма.Отвори Тубата и виж как немците платиха над 10 милиарда да запечатат радиоактивните отпадъци.А това не са отпадъци,още по лошо - това е мина,с арсен,уран.Като прибавим и химията при обработка на метала,комбинацията е страшна.И няма изчистване,района ще стане напълно неизп
73
1
 
1
 
! Отговори
Мидас преди 6 години
До Анонименвъздържай си бесовете, не гъгнеш на хонорар в сутрешния блок. друго какво още остана за отмъкване освен златото, да се ориентират хората за "инвестициите"?
72
3
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
Де ги тия трънчани, то там хора не останаха?
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименв Израел спешно набират работници за прокопаване на кладенци, отлитай, плащат в кюлчета злато
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искам да питам. От мината се бяха снабдили с писмо от услужлив чиновник от София, че в района на Трън няма уран. Оказа се, че мина Злата е затворена с решение на правителството като уранова мина. Оказа се че във водите на четири села, три от които в района на сондажите на мината пият уран и вода. Едното я пие нагласена 9 пъти над нормата, минозащитниците ще кажат че тоя уран тече от милион години. :-/ Сега тоя чиновник за прокурор ли е или не е?"
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Току-що прочетох,че всички природни ресурси в Израел били държавни.Ако това е истина,питам се ние по-глупави ли сме от тях?Защо не вземем пример от тях?Имали и ТКЗС-та,а ние защо нямаме?Селяните ако имаха поне елементарна селскостопанска техника,сами щяха да се организират и да произвеждат.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи сте готови да замърсите целия регион с арсен и радиоактивни отпадъци,за да извлича полза някой на който не му дреме за региона,а за личната печалба?
67
2
 
3
 
! Отговори
Мидас преди 6 години
До Анонименпо колко злато ще плащат износителите месечно на трънчани, ще им стигат ли за бутилирана вода, докато се бият същински крезовци за кренвирши зад рекламата "изчагъркайте пирамидата на фараона"
66
1
 
5
 
! Отговори
Браво на Трънчани преди 6 години
В Пазарджишко един разкопа река Чепинска между Ветрен Дол и Лозен за добив на чакъл, подпочвената вода в района спадна яко надолу, те първо хората ще имат проблеми. А лицето стана кмет на Септември...
65
3
 
1
 
! Отговори
RRR преди 6 години
българия е територия за експерименти.От тази територия са минали много народи.Всички са яли,*** и заминали.
64
2
 
1
 
! Отговори
niki преди 6 години
Абе Волен нали искаше да изкопае всичкото злато. Сега пък хората не искат. Чудна работа, що така, а?
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато почвата се замърси,няма как да се почисти,отровите остават,замърсява се и водата,няма как да се използва такава вода за пиене или поливане.
62
1
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Споко! То сега ше се окаже, че тия от Трън не могат така с един *** референдум да решат собствената си съдба! Това референдумите са само за тия дето ги разират! Като примера с референдума на слави! Как е възможно хората да решават съдбата си! И то с референдум! Съдбата им я решават такива като пеевски и компания! И тя е да работят за без пари! Да носят богатство на господарите си и да умират без да ревът много много! Това е! Съдът най-законно ще отмени тоя грешен и измислен референдум!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа замърсяваш вода и почва със злато е меко казано и-диотия, на която могат да вярват само и-диоти.----Май *** си ти,защото прерабтката се извършва с химикали.И е сложен процес.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Панагюрище от Асарел Медет са само раково болни.. В Стрелча , Бъта Бяня едно време имаше минерална лечебна вода сега е радиоктивна .. и този бизнес умря..