"Златния" инвеститор от Трън: Разочаровани сме от резултата!

Ще изчакат Прокуратурата да се произнесе по случая
12 юни 2017 09:45,
24
"Златния" инвеститор от Трън: Разочаровани сме от резултата!
Снимка: БТА

Фирмата "Евромакс сървисиз" ЕООД, чието е инвестиционното намерение за добив на златна руда в района на Трън, разпространи до медиите позиция, в която заявява, че "приема резултатите от местния референдум в Трън като очаквани на фона на масираната манипулативна кампания сред местното население".

Още по темата

Според инвеститора при насрочването на референдума е имало отклоняване от законово установената процедура за разглеждане на такива инвестиционни проекти, което е рзочароващо за бизнес климата.

За да избегне напрежението, фирмата е отказала да се включи в кампанията за референдума и е направила съществена промяна в проекта си в отговор на обществените очаквания, заявяват от "Евромакс Сървисиз".

В позицията се казва още, че е важно да се чуе произнасянето на съда по протеста на Прокуратурата срещу незаконосъобразността на решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на референдума.

Инвеститорът се надява скоро да има резултат и от разследванията по подадените от фирмата сигнали за рекет, отправяне на заплаха и палеж в информационния център в Трън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
31
 
! Отговори
t-rex преди 6 години
Една камара глупости се изговориха и написаха по темата, а никой не си направи труда да се разходи из районите където Асарел добиват. Какво замърсяване, какви отрови бълнувате с тези съвременни технологии.Чудно ми е как смятат да го развиват тоя еко туризъм, защото като ги слушах си представят да печелят милиони от продажба на кебабчета. Бедността е най-доброто наказание за глупостта.
23
0
 
32
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен,вотът ми е положителен,а не отрицателен.
22
0
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
"Ще изчакат Прокуратурата да се произнесе по случая" - Кога Референдумите станаха "случай"!?
21
0
 
49
 
! Отговори
3743 преди 6 години
Отворете "Гугъл мапс' и погледнете какво е останало след златодобива в Средна гора и как изглежда билото на север, на Стара планина. Не е нужно да ходите на място.
20
0
 
48
 
! Отговори
От Трън преди 6 години
И ние сме разочаровани от данъците, които не плащате
19
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искат щото виждат какъв е контрола на договорите и концесиите у нас!Реално нищо не остава в района освен разруха и мизерни заплати по 200-300 лева.Да не би от Дънди да влизат пари в хазната или да облагородиха района!
18
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата пак е на обичайното си ниво. Да живее минния интерес.
17
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трънчани казаха - не щеме мина. Който иска мина, да се трови да си ги викне тия от Асарел, цяла България е пълна с полезни изкопаеми. Да просперират - обикновено от Асарел им обещават огромни заплати, ракова болница, дават и безплатна вода за пиене и къпане... Абе просто да оставят Трънско на мира, който край иска, подаряваме им ги целия Асарел да им прекопае цялата община. И честит ви просперитет и богатства. Цял живот ще сме благодарни на асарелци, ако си оберат крушите от Трънско.
16
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госте, в Трън хората не са по-бедни от Златица и Пирдоп. Но са по-здрави. И изкарват парите си с по-здравословен труд, ядат по-здрава храна... По-рядко ги посещава онкологичен проблем... Виждаме по новините и колко често миньорите остават без заплати.
15
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е кой освен инвеститора имаше интерес в деня на референдума да стане някоя уйдурма около офиса му? Кой възпря ромите да не гласуват на референдума и кой имаше интерес гласовете на референдума да не минат прага за валидност?Кой обжалва и първия и сегашния референдум, докато референдума се сдоби със завъртян до абсурдност въпрос, но хората пак го разбраха?
14
3
 
40
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
Ще се добива злато ! Гарантирано от нас!!!
13
0
 
70
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
щом инвеститорьт е трьгнал по сьдилища ясна е програмата му браво натрьнчани че си запазиха здравето и живота
12
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8 БИЗНЕС КЛИМАТА В БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВЕН КАКТО В РУСИЯ.ТОВА Е ФАКТ.ТАКИВА МАЩАБНИ ПРОГРАМИ НЕ СА ПО БРЮКСЕЛСКИ А ПО МОСКОВСКИ.В ЕВРОПА ИМА ЧАСТНИ АКЦИОНЕРИ С СОБСТВЕН КАПИТАЛ НЕ НА ПАРТИЯ ИЛИ КРЕАТУРИ ОТ ДЪРЖАВАТА.АКО ИНВЕСТИТОРА Е С ЧАСТЕН КАПИТАЛ дошъл от запада ТУК В ТРЪН НЯМА ДА РИСКУВА . Не е луд. ТУК идва само който го по7крепя МОСКВА.
11
40
 
35
 
! Отговори
до Гост+ преди 6 години
Бунаци.Осъдиха си града на закриване.Там няма и едно действащо предприятие , където млади хора да изкарат по една свястна заплата.В този сайт се подвизават само някакви професионални оп лювачи, но който иска може да отиде и да види проспериращите Златица,Пирдоп и Челопеч където лошите от Дънди добиват злато.А Трън загива, сега и последните млади хора ще се отправят към София.
10
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е разочарован златния инвеститор, че не му се сбъдват плановете да граби златото на аборигените от България
9
1
 
79
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Който си мисли че трън са сбъркали да пусне в нета снимки от сегашните мини как изглежа терена, нещо средно между луната и юпитер
8
0
 
66
 
! Отговори
гого преди 6 години
Било "разочароващо за бизнес климата" :-)
7
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората казаха НЕ, сега айде у лево!
6
1
 
62
 
! Отговори
болен видеров преди 6 години
Не чувам, не виждам, не чета никъде какво е мнението на "златния пръст" за ""златния инвеститор"? Или вече си пада по друг вид "ценни метали"?
5
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алчността на хората ще унищожи земята един ден