В 3-метрови вълни: 19-годишната Жени скочи и спаси момче!

Тя чула виковете за помощ на връщане от работа в Бургас
13 юни 2017 11:52,
50
В 3-метрови вълни: 19-годишната Жени скочи и спаси момче!
Снимка: Кадър bTV

19-годишната Жени се гмурна в 3-метрови вълни и спаси 14-годишно момче от удавяне в морето на Бургас.

Жени Райкова, която е възпитаничка на Немската гимназия в града, преди по-малко от месец е била абитуриентка и дни след това застава на спасителския пост на плажа.

Инцидентът обаче е станал на неохраняем плаж, когато момичето не е било на работа. Тя чула виковете за помощ след края на работния си ден докато се прибирала към дома си.

"Оставих колелото, хвърлих само раницата и маратонките и влязох веднага във водата. Имаше вълни от 3 метра и мъртво течение. С усилие плувах навътре, беше на около 100 метра детето, но го хванах и започнах да го извличам към брега", разказа тя пред bTV.

След като извадила момчето, то и благодарило и отишло при приятелите си. На брега се били събрали доста хора, но никой не предприел нищо.

Всъщност Жени е дъщеря на спасители. Бащата на момичето не крие гордостта си от това, което е направила и признава, че е е възхитен от постъпката й.

"Тази работа е отговорна, престижна и малко хора могат да я работят", категоричен е Росен Райков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момичето, потомствения професионализъм е нещо сериозно.
42
1
 
20
 
! Отговори
Мо преди 6 години
Поздравления за родителите на такъв човек! Поклон пред спасителката. Момчета на 14год е имало още да живее и да разказва. Ще трябва да дава курбан на този ден, добре би било
41
1
 
20
 
! Отговори
една добра новина преди 6 години
браво жени повече и повече да бъдем такива,поздрав с песента на криско (шапка ти свалям)
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕСПЕКТ !!!Без абсолютно никакво значение от големината на вълните и имало или не мъртво течение !Като ги гледам напоследък сезонните спасители по плажовете ,за съжаление,пак за икономическия статут на държавата се сещам.Не може да разчитам на човек,на който думата " СПАСИТЕЛ " да не му се побира на гърба на фланелката ! Ама толкова......за 500лв.....
39
3
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Ако може само да поясниш защо и как само един месец го има мъртвото течение/вълнение? Ни по-рано, ни по-късно? чака датите природата?
38
2
 
16
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ преди 6 години
Само да вметна, че мъртвото вълнение в Черно море се появява към 20-ти юли и трае до към 15-ти, 20-ти август. Това разбира се не означава, че през другото време никой не може да се удави. Та мисълта ми е, че искам да кажа браво на Жени - гордеем се с теб! А на авторката - моля Ви, когато украсявате статиите си не пишете глупости. По този начин принизявате подвига на героите си за да изпъкнете Вие и с вашите украшения статията да стане по-харесвана.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво момиче браво ... поклон пред теб !!!
35
1
 
16
 
! Отговори
* преди 6 години
До всеки защитил сеирджиите на брега: как пък всички наблюдаващи се оказаха не можещи да плуват!!!!!!
34
2
 
26
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Без ни най- малко да омаловажавам постъпката на това момиче ... ама тези 3, че дори и 2 метрови вълни не съм ги виждал от доста години в залива. Журналистическа раздувка, целяща единствено да добави излишен, напълно ненужен драматизъм. Който е спасявал удавник знае, че дори да е гладко морето си е наистина сериозно изпитание, при това не за всеки. Голямо браво на момичето от мен! :)п.п. Предполагам, че става въпрос за 3 бала вълнение ... 50 - 125 см., което бе наистина през последните дни :)
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво,но сега времето е спокойно.Да се включи някой от Бургас.3 метрови вълни зимата да,ама лятото незнам...
32
1
 
23
 
! Отговори
чичо преди 6 години
БРАВО.
31
9
 
14
 
! Отговори
Е преди 6 години
Какво е това ЕВАЛА, бе? Вие турци ли сте или обикновени ***..чо..вци?
30
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момичето !!!
29
2
 
46
 
! Отговори
мъж преди 6 години
аз не бих направил такова нещо, едно че не мога плувам добре, а и белия ми дроб не е добре.Това момиче заслужава държавна награда от 20 000лв !!!
28
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на родителите.
27
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВАЛА.
26
1
 
56
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 6 години
Хора това е вода все пак ...вълни..мъртво течение ..Недейте да говорите с шапката ..."Типично..по български... било ..Хората се събрали и гледали "...А какво да скочат и да се издавят и те ...Аз съм човек който не би подминал никого и многократно съм помагал ,НО Като не си сигурен в себе си ...как да влезнеш във водата ...Иначе си плюйте по коментарите колкото искате ..така е лесно от дивана в хола ..
25
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон, момиче!!!
24
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момичето! Поздравления за родителите! А тези хорица, които са гледали отстрани безучастно...Може би не могат да плуват, вероятно ги е страх, но твърде много са вече случаите, когато стоим и гледаме безучастно. Някой е пребит, друг ограбен, трети се дави, но ние гледаме безучастно и си казваме: това не ме засяга, аз нали съм жив. Но ако изпаднем в беда, чакаме да ни помогнат и да ни спасят , нали??? Народе!!!