"Мейзер" 2: Холандец убит със свински опашки, подозират българка

Красимира твърди, че била свидетел, а извършителите са трима мъже
14 юни 2017 19:30,
42

Снимка: Булфото

21-годишната Красимира Костова от Бургас е задържана в Несебър за убийство на холандски гражданин на територията на Кралство Холандия. Окръжна прокуратура–Бургас внесе в съда искане за задържане под стража. Срещу нея е издадена Европейска заповед за арест от Холандия.

Жертвата - 65-годишен холандец, е бил вързан със свински опашки и задушен в дома си в град Риланд. Открит е мъртъв на 20 март тази година. По думите на Костова, тя е била само свидетел на случката. Според задържаната българка извършители на престъплението са трима мъже.

Холандецът бил завързан със свински опашки за стол и бит, а похитителят пъхал предмети в устата му. Според властите в Холандия, които искат екстрадицията й, ДНК от Красимира е открита по една от свинските опашки, информира "Дарик".

От Окръжен съд-Бургас поясниха, че на тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм. Същевременно на Красимира са направени снимки пред дома на жертвата от други холандски граждани, които установили, че три или четири лица излизат от жилището, където е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана.
 
Днес пред съда младата жена обяви, че сама иска да се предаде. Задържаната твърди, че е била на мястото на престъплението, но не е тя директният извършител на убийството. Избягала от Холандия, защото се страхувала.

Самата Красимира твърди, че трима души го завързали с опашките и го пребили до смърт заради трафик на марихуана. После я заплашили и предупредили да си мълчи, поради което тя не е съдействала на органите на реда до момента.

"Бях там, видях всичко, но с пръст не съм докоснала човека. Бяха трима мъже, исках да съобщя на властите, но ме заплашиха. Съгласна съм да бъда доброволно предадена на холандските власти", заяви днес младата жена, цитира "24 часа".

От дома на убития човек е изчезнало неуточнено към момента количество марихуана. Става дума по-скоро за грабеж, придружен с убийство, стана ясно от съдебното заседание.

Няма данни за националността на тримата мъже, за които има данни, че са участвали в престъплението.

След справка е установено, че срещу Красимира Костова има висящо дело за кражба. В момента тя работела като управител на магазин.

Според Окръжен съд–Бургас съществува реална опасност исканото лице да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не му бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Посочените доказателства дават основание да се прецени, че е налице съпричастност от страна на исканото лице към казуса, като предстои да се установи в какъв обем и форма.

Според Наказателния кодекс на Кралство Холандия, е предвидено наказание "лишаване от свобода до живот" или "лишаване от свобода с максимален размер от 30 години".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
11
 
! Отговори
ссс преди 6 години
Само едно не мога да разбера, как на оня холандец дето уби косьо самоковеца му дадоха 6 години, за умишлено убийство, а сега казват, че в Холандия имало доживотна присъда за убийство, на тези май правосъдието им е като нашето.
25
1
 
10
 
! Отговори
съд преди 6 години
Ще я съдят в Холандия..ако беше в БГ, вече да е пусната под домашен арест и до месец оправдана изцяло...........защото : 1. Следователите нямаше да съберат никакви доказателства. Които доказателства съберат, ще са опорочени. 2. Прокурорът ще го връща за "доразследване" поне 3-4 пъти докато се намери правилният човек който да му се отблагодари.... 3. Съдът дори и да не е корумпиран, а той е...няма да има друг избор освен да я оневини. И накрая само съдът е виновен.....
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко се е освинила, ама е на малко километри, може още да я клатят дъртите шишковци и HEГPИTЕ в квартала.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази много бих искал и мен да ме върже... Страшно цепеняче!!!
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, голяма любов 65-21 = 44 години разлика. Приказно.
21
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Няма да екстрадират Василев, защото има г лупаци, ка номер 20
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 20 ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КАКВОТО Е ВЗЕЛ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ. ФАБРИКИТЕ МУ РАБОТЯТ И СИ ПЛАЩА ЗА ВСИЧКИ ДАНЪЦИ. НО КАК ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ТИЯ: ПОЛИТИЦИ, ОХРАНИТЕЛИ, ПОЛИЦАИ И РАЗНИ НА СИНЕКУРНИ СЛУЖБИ?
19
5
 
31
 
! Отговори
made in Bulgaria преди 6 години
холандците я намериха ,по ДНК и искат екстрадицията !!!Цветан Василев ограби държава и нема кой да го върне и при поискана екстрадиция ???
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох котьооо, на тази и аз бих позволила да ме върже
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на мен всички ми идват тясни..
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз мисля че е широка
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симпатяга е, но 100% е широка.
14
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 годишна българка с 65 годишен холандец ... нямам думи ...Това наистина е дъното.Пълна деградация на БГ нацията ...
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе пък е симпатяга тая...да я дадат на рецидивистите от Бобовдолския затвор, поне да си облекчат нагона хората!
12
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българките са известни с това
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако националистите бяха победили в Холандия ей такива щяха да са ги екстрадирали отдавна.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е атентат? Религията и етносът какви са?
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа то са и цепили дупките толкова пъти,простено и е!
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълно падение.
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да стане управител, кой знае колко се е кълчила по витрините на публичните домове.