143 172 души решават съдбата на "Бедечка"

Толкова са имащите право на глас за референдума в Стара Загора
16 юни 2017 17:37, Красимир Ангелов
4
143 172 души решават съдбата на "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват на предстоящия на 18 юни местен референдум в Стара Загора, е 143 172, съобщиха от Община Стара Загора.

От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината. Ще се гласува в 203 редовни и една специална избирателна секция – в диспансера.

Още по темата

На референдума ще се гласува в обичайните секции и по обичайната процедура, както на всички произвеждани досега избори, припомнят от Общината.

С решение на Общински съвет Стара Загора, за 18 юни 2017 г., е насрочен местен референдум с въпрос: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише „Информация“, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите утре ще празнуват 135 години от рождението на великия предател и единствен македонец Георги Димитров от 10:00ч на язовир Георги Димитров(Копринка). После кому_нетата не участвали в корпаративен вот. Боко беше прав, че са обещавали много на червени олигарси. Какво им пречи, днес да отидат, утре без това го дават дъждовно, но важното за комунистите е референдума да не успее. Нито му отбелязваха 130, нито някоя друга годишнина, сега в деня на референдума запразниха!
2
5
 
5
 
! Отговори
Също Заралия преди 3 години
Имотите на Собствениците!
Така е Законно,правилно и справедливо!
И каква Зелена зона бе градски №1 ? Ти ли ще ходиш да чистиш тоя пущинак? Половин годишен бюджет на общината,заради няколко наркоманясали еколози,хич и никой път!
Израстнал съм в района и покрай реката,когато беше чиста,ставаше за къпане имаше и риба!Само че тогава нямаше еколози и зелени зони! Сега при толкова еколози и природозащитници,територията е пущинак и змиярник!
1
3
 
9
 
! Отговори
заралия преди 3 години
ДА на парк Бедечка. ДА на Зелена Стара Загора.