Скокът на заплатите на полицаите – с въпросителна

Синдикати искат 15% отгоре, шефът на МВР се дърпа
30
Скокът на заплатите на полицаите – с въпросителна
Снимка: архив, Булфото

Въпросителната за скок на заплатите на полицаите остава. Синдикатите настояват за увеличение с 15% от началото на юли и заплашват с протести, ако това не стане.

МВР шефът Валентин Радев обаче отсече, че въобще не е доволен от срещата им вчера с зам.- министъра Стефан Балабанов, след която стана ясно, че ще има повишение на възнагражденията, но не беше уточнено с колко и от кога.

Още по темата

"Аз не съм доволен от това, което са се разбрали, защото не са говорили за това, което исках, а моята молба към синдикатите беше: Дайте ми аргументи за скок на заплатите, те не са се разбрали да дадат аргументи, а да дойде някой друг да им реши задачата, финансовият министър, шефът на финансовата комисия в НС", коментира Радев.

Според него желаещите да станат полицаи на терен били малко, всички искали да са инспектори, и вероятно една от причините затова са точно заплатите, но все пак трябвало да има и реални аргументи за кои длъжности да се дадат повече пари.

Освен това бил чул, че полицаите се оплаквали от липсата на униформи, а в момента складовете на МВР били пълни и те знаели много добре, че могат да си вземат. Иначе и Радев призна, че последните седем години щатната численост в системата на МВР е намаляла в пъти.

Причините затова обаче били различни, като една от тях е отпадането на някои дейности. Той се зарече, че ще има промени в Закона за МВР, но изцяло нов няма да е пише.

Нормативната уредба обаче ще претърпи поправки след анализ, който ще е база за създаването на нов структуро - функционален модел.

Според Радев само тогава ще се даде ясна представа за функциите и числеността на служителите.

"Прави се редукция на състава, на места се намаляват, другаде се увеличават", обясни Радев.

Иначе МВР си продължавало работата по основните задачи: спиране на нелегалните мигранти, охрана на границата, ефективно противодействие на тероризма, организираната престъпност, битовата.

По време на петъчния парламентарен контрол МВР шефът увери, че към момента ГДБОП не е установила интернет сайтове, свързани с Ислямска държава.

По думите му в ГДБОП преимуществено работи специализиран орган за обезпечаване на киберсигурността, а тя е залегнала и като една от основните цели в дейността на МВР за 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
14
 
! Отговори
Фърфуй преди 6 години
Да ги уволнят тия дебелаци за какво ще им плащаме още на тая ***!!До един са крадци!!
6
5
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Заплатите трябва да се вдигнат минимум двойно в всички сектори, иначе държавата с най-нисък стандарт на живот ще продължи да потъва в блатото.
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
давайте минуси, ама основната заплата на полицая е 600 лв, ако си докара 800 от извънреден труд ще е голяма работа.....една сервитьорка взима повече, никъде по света го няма това, после не се чудете защо полицията не работи и взима рушвети......
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявай кой свързавл едва двата края????Излизал ли си на улицата да видиш мерцедес до мерцедес, силикон до силикон, айфон до айфон и кафетата пълни с "безработни" баровци...... с тази мизерия вече почвате да ставате смешни, мизерията ви е в главата!!!!!!
3
3
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 години
От кабинета си с висока заплата от 5000 лв , трудно някой ще те аргументира. Сития на гладния не вярва.
2
10
 
17
 
! Отговори
Стига преди 6 години
Не трябва ли нас да ни питат дали искаме полицията да получава по-вече пари? Ние сме работодателят , от нашите данъци идват техните заплати и ние сме потърпевши от тяхното нехайно отношение. Нека се повишат изискванията към тях- да са в спортна форма, учтиви , да помагат и да си изпълняват задълженията. Като се видят резултатите тогава ще говорим за по-вече пари.
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Освен това БИЛ ЧУЛ, че полицаите се оплаквали от липсата на униформи, а в момента складовете на МВР били пълни и те знаели много добре, че могат да си вземат."Те много добре знаят, че и пари за увеличение има в бюджета, могат ли да отидат да си ги вземат????? Защото униформите НЕ стигат до полицаите, сами си купуват тениски, якета и шапки!!