Версията на Красимира: Трима българи убиха холандеца!

Тя трябвало само да позвъни на вратата на жертвата, твърди защитникът й
16 юни 2017 10:45,
34
Версията на Красимира: Трима българи убиха холандеца!
Снимка: архив, Булфото

Катастрофа, станала преди 2 години, е отвела полицията до заподозряната за наркоубийство в Холандия Красимира Костова от Бургас, твърди "24 часа".

Още по темата

Криминалисти от отдел "Издирване" в МВР-Бургас и служители на полицията в Несебър бързо установили, че семейството на Красимира има бизнес в Слънчев бряг. Били събрани данни, че родителите на момичето държат няколко магазина в курорта, имат и апартамент, а проверка установила, че той се отдава под наем.

Разследващите локализирали района, в който станал пътният инцидент, и започнали да проверяват търговските обекти в този периметър. Така стигнали до магазин за дрехи в центъра на Слънчев бряг, близо до хотел "Кубан", който се оказал на семейство Костови. Именно в него е задържана 21-годишната Красимира на 13 юни вечерта. Установено било, че тя живее в апартамент близо до магазина.

Младата жена е открита и задържана в изключително кратък срок - 5 дни след издадената от Холандия европейска заповед за арест. Българката е заподозряна в убийството на 65-годишния К. Х. ван Сайк, открит мъртъв в дома си в холандския град Риланд на 20 март т. г. Освен тялото, полицаите намират домашна наркоплантация за марихуана. Тя била прясно обрана, за което свидетелствали разпилени стръкчета по земята.

65-годишният производител на холандска трева е намерен прикован на стол, завързан с тиксо и свински опашки. В устата му са открити различни предмети. Според разследващи, мъжът е бил изтезаван, след което убит.

Холандските власти все още не са конкретизирали правната квалификация на тежкото престъпление - дали става дума за умишлено убийство, за убийство по непредпазливост или за грабеж, придружен с убийство.

Сред най-категоричните доказателства, които "заковават" българката, е дълъг черен косъм, открит в дома на жертвата, и неин пръстов отпечатък върху тиксо, навито около глезените на жертвата.

В местен сайт, в който будни граждани алармират за криминални прояви, са публикувани снимки на българката. Те са направени пред дома на 65-годишната жертва на 19 март - ден преди екзекуцията. Около полунощ на същата дата свидетели са установили, че 3 или 4 лица излизат от жилището на жертвата.

"Бях там на самата случка, но не съм го докосвала с пръст. Бяха трима мъже, видях всичко, дори се опитах да съобщя на местните власти, но бях заплашена", каза пред съда 21-годишната Красимира.

Според нейната версия в убийството били намесени трима българи, с които тя се запознала в кафене, в което работела като барманка.

Българите я взели на адреса, за да им помогне да се срещнат с холандеца. Тя трябвало само да позвъни на вратата, разказа адвокатът ѝ Благой Потеров.

"Съгласна съм доброволно да бъда предадена на холандските власти", каза още Красимира и отрече да се е занимавала с трафик на наркотици. Тя обаче е с висяща условна присъда за кражба, която обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Барманка на повикване..
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прости жени станаха и то много, нищо чудно че Спенишеф е гей, а хората не щат да си женят вече, аха.
3
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проститтутка, дрога, килър.....дъч трилър.
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направо си е убийство " по непредпазливост" ! просто без да искат са му вързали свинските опашки,залепили са тиксото и му напълнили устата с *** - но то си е по непредпазливост.
1
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно просто поредният *** - млада жена от семейство, което едва ли е на ръба на оцеляването, но тя е с висящо дело за кражба, "барманка" в Холандия (явно в семейния бизнес не е интересно), съмнителни познати, и после "нищо не съм направила". Не разбрах нуждата от тази публикация.