Версията на Красимира: Трима българи убиха холандеца!

Тя трябвало само да позвъни на вратата на жертвата, твърди защитникът й
16 юни 2017 10:45,
34
Версията на Красимира: Трима българи убиха холандеца!
Снимка: архив, Булфото

Катастрофа, станала преди 2 години, е отвела полицията до заподозряната за наркоубийство в Холандия Красимира Костова от Бургас, твърди "24 часа".

Още по темата

Криминалисти от отдел "Издирване" в МВР-Бургас и служители на полицията в Несебър бързо установили, че семейството на Красимира има бизнес в Слънчев бряг. Били събрани данни, че родителите на момичето държат няколко магазина в курорта, имат и апартамент, а проверка установила, че той се отдава под наем.

Разследващите локализирали района, в който станал пътният инцидент, и започнали да проверяват търговските обекти в този периметър. Така стигнали до магазин за дрехи в центъра на Слънчев бряг, близо до хотел "Кубан", който се оказал на семейство Костови. Именно в него е задържана 21-годишната Красимира на 13 юни вечерта. Установено било, че тя живее в апартамент близо до магазина.

Младата жена е открита и задържана в изключително кратък срок - 5 дни след издадената от Холандия европейска заповед за арест. Българката е заподозряна в убийството на 65-годишния К. Х. ван Сайк, открит мъртъв в дома си в холандския град Риланд на 20 март т. г. Освен тялото, полицаите намират домашна наркоплантация за марихуана. Тя била прясно обрана, за което свидетелствали разпилени стръкчета по земята.

65-годишният производител на холандска трева е намерен прикован на стол, завързан с тиксо и свински опашки. В устата му са открити различни предмети. Според разследващи, мъжът е бил изтезаван, след което убит.

Холандските власти все още не са конкретизирали правната квалификация на тежкото престъпление - дали става дума за умишлено убийство, за убийство по непредпазливост или за грабеж, придружен с убийство.

Сред най-категоричните доказателства, които "заковават" българката, е дълъг черен косъм, открит в дома на жертвата, и неин пръстов отпечатък върху тиксо, навито около глезените на жертвата.

В местен сайт, в който будни граждани алармират за криминални прояви, са публикувани снимки на българката. Те са направени пред дома на 65-годишната жертва на 19 март - ден преди екзекуцията. Около полунощ на същата дата свидетели са установили, че 3 или 4 лица излизат от жилището на жертвата.

"Бях там на самата случка, но не съм го докосвала с пръст. Бяха трима мъже, видях всичко, дори се опитах да съобщя на местните власти, но бях заплашена", каза пред съда 21-годишната Красимира.

Според нейната версия в убийството били намесени трима българи, с които тя се запознала в кафене, в което работела като барманка.

Българите я взели на адреса, за да им помогне да се срещнат с холандеца. Тя трябвало само да позвъни на вратата, разказа адвокатът ѝ Благой Потеров.

"Съгласна съм доброволно да бъда предадена на холандските власти", каза още Красимира и отрече да се е занимавала с трафик на наркотици. Тя обаче е с висяща условна присъда за кражба, която обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си получиш заслуженото най-накрая
24
0
 
1
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Що за глупави коментари. Явно е, че жена трудно може сама да завърже мъж, но е логично да я използват за примамка. Въпросът е само дали се е облагодетелствала по някакъв начин - платили са й, ограбила го е - или са я заплашили и заставили, няма как да им се опре. Ако не е на някой от бандата някаква, няма логика да й плащат и да делят с нея. Но може да е от тях, да пере парите в бизнес в България, да служи за свръзка и какво ли не.Във всеки случай зле се е наредила на много крехка възраст.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надрусана барманка, пък и доброволно ша съ дава - свърше тая моме, ша тъ дават , и то за 30 години брак с изолатора, тъкмо като излезеш шъ си лачено бабе, а на слънчака ще има летящи туристи на които няма да им трябват дрехи.
22
1
 
6
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Анонимене няма що..мис бг:-)))
21
0
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Истински Несебърски диамант с голямоглаво бургаско сияние...
20
1
 
1
 
! Отговори
Неа преди 6 години
*незнаят т9
19
1
 
14
 
! Отговори
Неа преди 6 години
"тя трябвало само да позвъни на вратата "... Излиза че 3 мъже познаят как се звъни ???? Шок !
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладко цепеняче. И аз бих платил за такава барманка да ми посети адреса.
17
3
 
24
 
! Отговори
Хари преди 6 години
Ако имаме Батка, но е от женски пол, как му викат на това в Бургас? "Тъз Батка" може би?! Интересно е да се знае и поради факта, че те там имат извратено понятие за граматичен род- например за "дънки" в Бургас се казва "туй дънки", или "едно дънки"!
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, колега, това не е топене - това е социален контрол, а не манталитет на щраус или системата "не знам, не чух, не видях". И затова ние живеем като кучета, а хората с будно съзнание, внимание и позиция, цивилизовано.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургаско цепеняче!
14
0
 
30
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Анонимен Не само в Хландия. В целия цивилизован свят е така. По думите ти излиза, че ти би прикрил престъпниците, защото не си"топач". Толкова си ***, че не разбираш, че може да си следващата жертва.
13
1
 
30
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Тая да я пратят при шведа да я поорита малко ... Сега остава шведите да хванат холандец и ще стане една размяна ...
12
5
 
47
 
! Отговори
Марихуанов преди 6 години
Ни лук яла, ни лук мирисала. Ние ти вярваме моме!
11
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е чела мемоарите на Анита шМайзер "За шепа свински опашки повече"
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой,,как,,защо!?Тази "статия" започва изведнъж от нищото и трябва 2-3 пъти да прочете човек да се ориентира малко!Както казват по долу-каква е нуждата..
9
1
 
63
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
открити косми и оптчеатъци по тиксото от нея но не била там....само позвънила .....смях ! искали са нашите да му вземат наркоплатанцията на холандеца .....но са прости *** и са го утрепали за нищо ..... селска работа ! само че холандската полиция не си играе на бежки и ше ги намерят за 0 време ....нали помнете как намериха убиеца на Самоковеца за 0 време ....
8
65
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеййй, какви будни и наблюдателни комшии. Навремето на такива им викаха доносници, слухтари, доброволни сътрудници, отрядници и прочие отреппки. Холандия -държавата на топачите.
7
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей такива изнасяме за Европа. Като добавиш и едни други и картинката се изяснява...
6
1
 
57
 
! Отговори
Бай Барман преди 6 години
Барманките ни на запад са много на почит. Тъй ги пишат в трудовите договори.