Нанков: Северна България - приоритет за пътищата!

Според министъра е важно да се въведат тол таксите
Обновена: 17 юни 2017 15:54 | 17 юни 2017 15:48, Веселина Йорданова
30
Нанков: Северна България - приоритет за пътищата!
Снимка: БТА

В страната има 24 отсечки, в Североизточна България има три. Пътят Добрич - Варна, една от тях, е много важен - и за румънските туристи, и за камионите със зърно. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на първата копка на ремонта на пътя в центъра на село Стожер, предаде "24 часа".

Реконструкцията на пътя Варна-Добрич - 15,6 км, е пълна рехабилитация по линия на европейско финансиране по оперативната програма "Региони в растеж" на стойност около 9 млн. лв.

Според специалисти това е тежък участък от гледна точка на пътната безопасност и за десетте месеца ремонтни дейности ще трябва да бъде наложено намаление на скоростта. Най-вероятно ще бъдат поставени камери, които да следят скоростта на автомобилите - каза още министър Нанков.

Той обяви, че след тази рехабилатация на някои по-тежки участъци по пътя Варна-Добрич – при изкачвания, спускания, и на места с повишена концентрация на пътни произшествия, ще бъде проектирана и трета лента, но не за целия път. Това строителство ще бъде сметка на националния бюджет.

"Ще се опитаме още тази година с постановление на Министерския съвет по линия превантивен ремонт да вкараме финансиране за ремонта на пътя Албена-Добрич. Става дума дума за цялостна реконструкция на стойност над 9 млн. лв. В момента агенция "Пътна инфраструктура" разполага с критични 30 млн. лева бюджет. Ако националният бюджет има излишък, ще го започнем още тази тази година", заяви Нанков.

Според министъра, важно е да се въведат тол таксите, оттам очаква да дойдат приходи около 1 млрд. лв.

"Освен автомагистрала "Хемус", за скоростния път от Видин до Ботевград с приоритет участъка от Ботевград до Мездра и обхода на Димово, магистрала Русе-Велико Търново – към тези обекти ще насочваме целево по-голямата част от ресурса на агенция "Пътния инфраструктура" по линия на текущия и превантивния ремонт", заяви Нанков.

За авгомагистрала "Хемус" той каза, че за 16-те км Белокопитово - Буховци, са отворени ценовите оферти. Предстои класиране на участниците, ако няма обжалвания работата може да се започне веднага, тъй като има осигурени средства. Другият участък е Ябланица до пътния възел Боаза, разклона за Тетевен – около 9,3 км.

Министър Нанков и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов извършиха инспекция и на ремонта на Аспаруховия мост във Варна, без да се спира движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
север преди 6 години
Дайте на хората работа и хляб !
21
0
 
4
 
! Отговори
O_O преди 6 години
Пътят Добрич-Варна е 50 км. Тук се говори за 15 км рехабилитация, но звучи така сякаш целия път се ремонтира. Кое е вярно сега и кое не?
20
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Аз искам пристанище!Не може само варненци и бургазлии да се плацикат по плажовете.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Северна България - приоритет за пътищата!" Като наближат избори, и тунел под Шипка ще им прокараме. Чуваме го вече тридесетина години.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17 че кой управлява последните 10г. просто си търси още крадене тиквата.
17
2
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Гледъй да съ неподлезнеш ...
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 лв винетка за година е много добра идея. Тогава червените каскети с 30 годишните си таралясници автоматично ще изчезнат от пътищата. По- чист въздух и никакви катастрофи няма да има!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една женица, няма да и казвам името, но беше казала, че след 14 правителство след комунизъма ще има масов погром на мутрета и крадливи политици, че ще се разпилеят като прах от вятър. Не знам за къде са им парите. Там, където отиват не трябват пари. Ще има земя въздух по крадливите скотове. Връщайте парите ***. Казвам ви, нвма прошка после!
14
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Анонимен Съгласен съм,но и местните данъци да остават по места,а не към крадливите министри и по - високите заплати на столичани
13
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Това добре,но кога ще помислите и за изграждане на заводи ,да има работа за хората,да се увеличи дохода и жизнения стандарт на населението в северна България.Защото има голяма разлика в стандарта на хората от южна България и от северна.Тук и да построят някой завод,то той ще е за отрови.
12
4
 
15
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Било важно за румънските туристи. Ами за българите не е ли важно веееее!!!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво само напред. Давайте газ на Хемус, за да се отвори северния коридор на туризъм към морето и бизнеса. Прекалено много години загубени от предишни правителства .
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11, или просто да не се съсредоточава цялата власт в София, за да не им се налага на хората да идват в София по работа. Виж колко е приятно почивните дни.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направете цената на винетката 1000лв и няма да има проблем с движението по пътищата, просто няма да има движение, само с колелета и мотопеди до 50 кубика ще пърпорят гражданите на тази проспериращата република!
8
1
 
8
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
хората говорят за тол такси не на камиони а на частните леки коли...не се правете че не сме ви разбрали...вие сте част от троловете..винетки..тол такси..данъци и пей ро мско сърце на гърба на българина...
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се избавим от автоталибаните и нашествието им в София - винетката 500 лв и тол такси през 10 км по 10 лв. Това е начинът.
6
2
 
14
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
Нали таксата бе вкарана в горивото....повече караш по вече плащаш...това е най логичното но сега просто това не стега за ро мите и нови такси за да се издържат
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма да е важно, още едни 600-900 млн. как няма да е важно, а вярвайте, че ще дойдат от транзита, който е много по-малко от вътрешните превози.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паралелно с тол таксите увеличете годишната винетка на 400 лв. Не може да се поддържат пътищата с такива смешни цени на винетките, както е в момента.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мразя София и нейните евроатлантически отпсдъци