Виенски челисти свириха в пещерата "Съева дупка"

Залата, в която се проведе концертът, е на 3 млн. години
Обновена: 17 юни 2017 19:13 | 17 юни 2017 19:06, Веселина Йорданова
5
Виенски челисти свириха в пещерата "Съева дупка"
Снимка: БулФото

Ансамбъл "Виенски челисти 5+1" събра аплодисментите на няколкостотин души в пещерата Съева дупка в село Брестница, община Ябланица.

Събитието е заключителен концерт на турнето "Вълшебни места, омайваща музика", организирано от Виенски клуб, Австрйско послство в София и Austrian music weeks, предаде БулФото.

Ансамбълът "Виенски челисти 5+1" е създаден през 2008 г. по идея на Герхард Кауфман. Челистът от Виенска филхармония сбъдва една своя дългогодишна мечта – ансамбъл челисти, който да изпълнява репертоар, излизащ извън границите на сериозната класическа музика, без да отстъпва от високите художествени изисквания към интерпретацията.

Така публиката би имала възможност не само да съпреживее перфектно владеене на инструмента и да се наслади на значими произведения от музикалната история, но и да се забавлява и да си тръгне след концерта с добро настроение.

Концертите на ансамбъла имат нова концепция. Първата част е посветена на важни произведения от музикалната класика, представени в изненадващ нов аранжимент. Във втората част изпълнението на произведенията се допълва и от действие и така музикантите съчетават музикална и сценична интерпретация.

Името на ансамбъла идва от самия състав - 5 мъже: Герхард Кауфман, Флориан Егнер, Франц Ортнер, Милан Каранович, Себастиан Бру + 1 жена: Йоана Захрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отзиви на публиката след концерта?