Времето днес: Облачно, дъждовно, възможни са градушки

Максималните температури ще са между 22° и 27°
17 юни 2017 08:30,
0
Времето днес: Облачно, дъждовно, възможни са градушки
Снимка: Reuters, архив

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони. 

На много места ще има гръмотевични бури, има условия и за градушки, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките. 

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и силен запад-северозападен вятър, с който ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София около 22°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца, но ще продължи да се понижава.

По Черноморието облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от запад. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е облачно с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Ще нахлува студен въздух и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 9°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари