Стара Загора на референдум: За спасяване на "Бедечка"

Над 140 000 души ще могат да решат съдбата на парка
18 юни 2017 10:03,
49
Стара Загора на референдум: За спасяване на "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Днес с референдум жителите на Стара Загора трябва да решат дали "Бедечка" да остане парк или да бъде застроен. Изборът е между повече зеленина и повече нови кооперации.

Още по темата

Гласуването започна навреме и без нарушения.

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват в местното допитване е 143 172 души.

Въпросът на местното допитване е: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише "Информация", бул. "Цар Симеон Велики" № 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора - http://www.starazagora.bg/mesten-referendum
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да стане каменна кариера! Какви са тези референдуми ...
25
15
 
2
 
! Отговори
2:1 преди 6 години
Че как някой друг ще решава за моята лична сопственост!? Сутринта една нагла репортерка манипулира как волята на гражданите е правилното решение.Насреща и бяха две притежателки на имоти. Все едно да и кажат ,,Ами, ето, ние двете решихме, че този микрофон не е ваш, а наш'', да и го вземат и да я пратят да пасе дивите гъски в оазиса.
24
9
 
7
 
! Отговори
Пффффф преди 6 години
7% активност до 13.00 ч!!! СРАМ И ПОЗОР!!! Заслужавате си съдбата, еснафи заарски! Утре и на Аязмото искам да почнат да строят!!! Заслужавате(ме)!!!!
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те вече построиха няколко сгради. Много хитро се измъква кметът-референдум! А защо не го направиха преди строежите да започнат?! За проба на общественото мнение изградиха в най-южната част Кауфланд. Реакция-никаква! Още тогава казах на приятели,че това е опипване на почвата за строителство в посока север. Сега вече "бетонната мафия" както я наричате печели независимо от резултата. Или ще продължи строителството(то си върви и сега),или общината ще плати тлъсти обезщетения на "наследниците"...
22
4
 
17
 
! Отговори
старозагорци преди 6 години
Управниците на града, бивши и настоящи, да си платят грешките, в това число и референдума. Парка ние лесно ще го почистим. Може и безплатно.
21
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еколозите-марш по селата ве! И заедно с вас,всички останали селянчета от Трите чучура,Железник и Самарите!Правото на собственост е свещено!
20
11
 
11
 
! Отговори
Твърдо НЕ! преди 6 години
Бедечка беше оазис преди много години.Реката беше чиста,имаше риба,а през лятото дори сме се къпали в един от вировете! Само че тогава нямаше еколози,зелени или пембени!Хората просто пазеха! Сега еколози и природозащитници бол,ама територията прилича на бунище,пущинак и си е жива джунгла.ни еколог,ни природозащитник не е стъпвал да почисти или да се погрижи.Хората които ще заселят тази територия ще имат личен мотив да я подържат чиста и приятна. Или еколозите да вадят 30 000 000 и да плащат!
19
6
 
18
 
! Отговори
Зара преди 6 години
Естествен парк, същински оазис е Бедечка. Големи пейзани ще се окажат старозагорци, ако не гласуват за съдбата на това райско място.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nkavrakovкавраков ти си срам за човечеството
17
20
 
7
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Стига сте се оплаквалиОставете хората да строят и да има много жилища.България има нужда от много жилища за да могат хората да имат по лесен достъп до тях и на достъпни цени също.Паркове ще се направят ако трябва,това е лесно.Избираш място залесяваш и готово,ето имате и парк Докато виж,със жилищното строителство нещата са по сложни,там има и цени високи,ограничен пазар и хората страдат.Не бъдете егоисти и не мислете само за себе си,много хора имат нужда от нови жилища
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богаташчетата съм ги таковал аз,да си строят в баровския квартал Атюрен до богомиловските бахчи,освен това и до Самара 3 също може да се разшири града,черешовата градина.....
15
6
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Според безумния им план дърво няма да остане в парка. Но нашите богаташи са толкова оглупели и алчни, така че ще си пият кафето без да гледат короните на дърветата. Ако парка се застрои. Излизайте и гласувайте.
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заарлииииии, излазайте и гласувайте, щото Хидрата изтъкана от корупция и далавери ще лизне парка, ще построи затворен квартал, а вие ще искате да се разходите в остатъка от гори, но млади охранители ще ви спират с думите, частна собственост, преминаването забранено. Ще се хапете за задниците тогава, а богаташите от затвореният квартал ще си пият кафето на широки тераси и ще гледат короните на останалите дървета. Не се мързелете!!!
13
2
 
9
 
! Отговори
do nkavrakov преди 6 години
Родът Кариди имате на Тъжа голяма къща с голям зид, апартамент на 1км от парка и МЦ, земята за който незнайно как я получихте. Какво още искате, що не си ходите в Ямбол!
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има и съд за тези, които разрешиха да се строи там - бай ***, Пуловера(събориха му къщата в митничарското село) и т.н. Покозателно е, че комунистите гледат намалят избирателната активност. Градът е разлепен с афиши да се празнува 135 години от рождението на предателя и пияница Георги Димитров на язовир "Георги Димитров"(Копринка). Никога досега след 89 не го отбелязвали и не можаха ли да го отложат за друг път, а решиха точно в деня на референдума!
11
5
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Уникално място. И ако там бетонират, вече наистина за нищо не става тази държава.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заралии, излизайте и гласувайте за да спасим парка от бетонната мафия.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nkavrakovкавраков, че кой ти нарушава правото да имаш жилище, в Стара Загора една/трета от жилищата пустеят, има и безброй места за засторяване незаети, ама вие искате баш от природата да вземете, да си набутате бетона и мръсотиите сред гората, не ви е срам!
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА на Бедечка
7
10
 
7
 
! Отговори
Референдум преди 6 години
Как точно искате да фалира Стара Загора:1. Като изкупи безконтролно раздадените паркове?2. Като изгради пътища, ВиК и електрозахранване за парцелите в парковете?