Стара Загора на референдум: За спасяване на "Бедечка"

Над 140 000 души ще могат да решат съдбата на парка
18 юни 2017 10:03,
49
Стара Загора на референдум: За спасяване на "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Днес с референдум жителите на Стара Загора трябва да решат дали "Бедечка" да остане парк или да бъде застроен. Изборът е между повече зеленина и повече нови кооперации.

Още по темата

Гласуването започна навреме и без нарушения.

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват в местното допитване е 143 172 души.

Въпросът на местното допитване е: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише "Информация", бул. "Цар Симеон Велики" № 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора - http://www.starazagora.bg/mesten-referendum
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
26
 
7
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
За мен правото да имаш жилище е на първо място.Протестират осигурените жилищно.В България всеки гледа само себе си.
5
4
 
15
 
! Отговори
Стара Загора преди 6 години
Някой да попита и космонавтите какво се вижда от високо- Парк или бахчи виждат?Ако се върне собствеността, на кои собственици ще се връща, май ще е на мафията изкупвачи ще е.Ако сред "тези собственици истинските граждани на Стара Загора" не се намери и един където да с достойнство и да беше изразил мнение, че като жител на този град, че мисли за съгражданите си, а то само алчност и омраза.
4
3
 
23
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Стига бетон, оставете ни малко природа!Бедечка е пример, примирим ли се, значи с природата в България е свършено!После ще последват "светлите" проекти на Цеко! Витоша и Пирин ще се покрият с лъскави хотели и бетон! Бедечка е последната защитна линия, нека не я губим!
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пловдивчанинПарк Бедечка е на около 1 км. от центъра на града в посока североизток. Започва от езеро Загорка. Там преди 30 години се проведе световно първенство по корабомоделизъм, и бяха направили 500 дка супер парк, алеи и т.н. Невероятно карсиво място. Сега бетонната мафия иска всичкото това да е квартал и започнаха да строоят. Референдума е да се запази парка!
2
3
 
12
 
! Отговори
пловдивчанин преди 6 години
Бадечка на Аязмото ли е?Близо ли е до зоопарка?Там е голяма красота!
1
5
 
25
 
! Отговори
Реалиста преди 6 години
Стара Загора казва Да,Бедечка! :)