Алкохолът по морето: Уискито – с вода, водката – 60 градуса

Митниците почнаха масови проверки на нелегални складове
Обновена: 19 юни 2017 10:53 | 19 юни 2017 08:52,
77
Алкохолът по морето: Уискито – с вода, водката – 60 градуса
Снимка: Flickr

Масовият алкохол по морето се оказва фалшив. Редовно се намира уиски, разредено с вода или пък водка менте. Вече са налице и първите проби, които доказват, че масово се среща уиски с 20-градусово алкохолно съдържание, вместо обичайните 43.

Водката пък е дори по-силна от препоръчителното, тя надхвърля даже най-сериозните руски стандарти, които са до 56 алкохолни градуса.

15 проби, взети от митниците, здравното министерство и Комисията за защита на потребителите, регистрират алкохолно съдържание над 60 градуса.

Всичките тези цифри подсказват, че най-масовите напитки за лятото след бирата са чисто менте, категорични са експерти и легални производители на алкохол.

"Всяка една напитка трябва да се произвежда по утвърден стандарт. Алкохолното съдържание трябва да е в точно определени количества и дори най-малкото отклонение може да говори за домашно или гаражно производство", обясняват пред "Монитор" големи производители на спиртни напитки.

Заради зачестилите случаи на фалшив алкохол по морето още от началото на летния сезон от МВР и Агенция "Митници" започнаха масирана акция с кодово наименование "Акцизи". Разследващите вече установили и от кои градове пристигат ментетата.

Варненският регион бил зареждан от Велико Търново и околните села, където няколко гаража и изоставени цехове били превърнати в импровизирани фабрики за алкохол. Бургас, в близост до който се намирали едни от най-оборотните ни курорти, пък черпел запаси от Пловдив, Стара Загора и Пазарджик. Крайните селца към Шабла пък получавали доставки от Шумен. За всяко едно направление си имал отговорник.

Така само преди няколко дни служители на мобилна група към Агенция "Митници" ударили склад с близо 4 тона нелегален алкохол в складово помещение в индустриалната зона на Плевен. Пиячката била приготвена за дистрибуция по морето. Екипите открили готова продукция от близо 2 тона разпределена в пластмасови туби.

Преобладавали ментетата на ракия и на вино. Собственикът на склада не е представил документи за произход и платен акциз, както и документи, удостоверяващи, че стоката е освободена за потребление.

В Лом също било засечено голямо количества фалшив алкохол, който трябвало до седмица да се озове по черноморските ни курорти. Куриозното в случая е, че собственикът на спиртните напитки пуснал обява в интернет, че продава ракия. Така бил разбит и складът му в района на Белоградчик.

В близост до Бургас пък бил ударен малък склад, в който били прибрани за съхранение над 5 тона уиски и водка. Те трябвало да подсигурят потреблението на алкохол за Слънчев бряг и Несебър. Там имало и голямо количество етилов алкохол, който служел за основа на повечето ментета. В него се добавяли единствено оцветители и ароматизатори, за да се получи копие на желаната спиртна напитка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматка до 31именно де, производителите купуват от завода спирт и го пречистват, докато това по бидоните си е промишлен спирт.
36
0
 
3
 
! Отговори
до шматка преди 6 години
Със закупен нискокачествен спирт, какъвто може да се намери от много места, плюс есенции, по гаражи и мазета се произвеждат ментета на почти всички видове концентрати.
35
2
 
4
 
! Отговори
шматка до 31 преди 6 години
Явно си мислиш че някой прави етилов алкохол в гаража си.Лъжеш се.Чист етилов алкохол не можеш да направиш но село.Технологичната линия е много сложна и е далече от казанчето от перални.Заводи за производство на спирт се занимават само с това.Производителите на спиртни напитки купуват суровината от тях и чрез различни допълнителни манипулации достигат до качеството което целят
34
1
 
8
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
... важното е менискуса на главоча да е добре... иначе тениса ще загуби много!
33
0
 
5
 
! Отговори
Махленски преди 6 години
Кой каза,че не боляло глава от Уиски?Кое Уиски, в коя държава?
32
2
 
14
 
! Отговори
до ДСО Винпром преди 6 години
Какво общо има комунизма? И тогава, и сега си има алчни и несъвестни хора. За такива хора режима не важи. И тогава си имаше хора, удрящи в кантара и други подобни. Някакъв комплекс от демокрацията ли имаш, че намесваш тук комунизма, нямащ нищо общо с темата?Между другото в България демокрация няма, има някакъв извратен хибрид между каптиализъм и любимия ти комунизъм благодрение на твоите любимци от партията, които инсценираха "преход", а техните деца все още са на власт вече като "демократи"
31
0
 
14
 
! Отговори
p преди 6 години
До 27 - Провери съдържанието на твойта стела и ми кажи каква е причината да има царевица в състава ? Ако ще се пие нещо качествено дай още 50-60 стотинки и пий коя да е от наличните чешки бири на пазара( не тези к се правят по лиценз тук) - ти си човека
30
1
 
17
 
! Отговори
цялата преди 6 години
държава е менте
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина е лъжец и крадец, ще изтрови останалите за няколко лева повече.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бира "Гларус" е 1000 пъти по-добра от Стела Артоа, както и от всички други вносни бири.Гларус се прави в България, по английски рецепти!
27
4
 
6
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Паднало ми се е да дера кожата на " клиента " дера.Нали затуй скачах, димукрация да е.Можеш да ментиш - ментиш." Честните" винаги ще бъдат стригани.Можеш да гепиш - гепиш.Туй разбирам аз димукрацията!Ъхъ.
26
2
 
6
 
! Отговори
до Я гледай!? преди 6 години
Бе умнико,не е метилов алкохол та да измрат такива като теб дето шефа им ги залъгва с екскурзийки, но е ниско качествен етилов такъв, произвеждан по гаражи и мазета, но ти нали е на аванта давай!
25
9
 
7
 
! Отговори
Варненец преди 6 години
Пий си метиловата домашна ракия, всеки се мисли за голям майстор на ракия, но масово се варят отрови.Аз ще си пия уиски че да не ме боли главата после !
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито Стела Артоа е супер класна бира,нито западните алкохоли са с голямо качество.Дай ми 15 годишна ракия и 12 годишно винце пък ти си пии уиски Мръсната патица и Сайдера.
23
0
 
10
 
! Отговори
до шматка преди 6 години
Да де, само че има разлика в единия спирт и другия.Имаш ли представа на хубавата водка колко пъти е дестилиран спирта?
22
5
 
4
 
! Отговори
шматка до 25 преди 6 години
Този сайт е пълен с турци и те не изтърват момента за плюене и хвалене на турските курорти.Не се учудвай.Виж коментарите за атентата в Лондон.Там надълго и широко ти обясняват колко лоши са християните
21
4
 
9
 
! Отговори
ДСО Винпром преди 6 години
Брех, брех, брех, докъде се докарахме...Да не може човек една ракия да си поръча на кръчма, кога отиде на море.Иначе, да плюем по лошия социализъм, лош, лош социализъм, само с инстински алкохол тровеха почиващите, тези мръсни ***.
20
2
 
5
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
На *** - боклучив алкохол.
19
6
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
И по какво точно се различава ментето произведено от етилов алкохол и редовната водка произведена от същия спирт.Само по това че ментето е без акцизВодката си е спирт и вода.Навсякъде по света.Малко по сложно е при ускито .Там технологията е друга но пък всички" бленд" уискита са си шльокавица
18
2
 
2
 
! Отговори
Пивовар преди 6 години
Кажете сега баш ачкакани коя е най-убавата бира в БГ?