Обезщетяват с държавни имоти собствениците в "Бедечка"

Живко Тодоров: Съобразяваме се с участвалите в референдума
Обновена: 19 юни 2017 22:13 | 19 юни 2017 22:11, Красимир Ангелов
8
Обезщетяват с държавни имоти собствениците в "Бедечка"
Снимка: БТА

С помощта на държавата, Община Стара Загора ще предложи имоти за овъзмездяване на собствениците с терени в парк "Бедечка". Част от имотите са на Министерството на отбраната, отпаднали от предназначение.

Това са решили на среща тази сутрин в столицата премиерът Бойко Борисов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова.

Още по темата

Премиерът е загрижен за решението на казуса в Стара Загора, който провокира референдум, обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров в коментар на резултатите.

Терените, които са предлагат, се намират на територията на града и са собственост на Министерството на отбраната. Община Стара Загора до края на седмицата ще бъде готова със списък, в който ще бъдат представени. Днес следобед кметът е имал първи срещи със собственици на терени в квартал "Бедечка", на която е съобщил за решението.

Ние се съобразяваме с мнението на участвалите в референдума вчера, 85 на сто от които гласуваха за парк "Бедечка", изтъкна Живко Тодоров.

"Проведохме референдум, защото темата е общественозначима. Хората се произнесоха категорично, че искат парк. Но сме взели под внимание и тези, които не гласуваха, защото не са съгласни да плащат големи обезщетения чрез данъците си. Ако референдумът беше проведен заедно с други избори, щеше да има по-висока активност", посочи още кметът на Стара Загора.

Той обаче уточни, че в квартала остават новопостроените осем жилищни кооперации и ще бъдат построени още две, за които има издадени разрешения от общината.

В новият Общ устройствен план на Стара Загора ясно ще бъдат очертани границите на зелената територия в квартал "Бедечка", която да получи статут на парк, обяви още кметът на Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
66 преди 6 години
Защо активността беше ниска?Защото от хората се искаше да изберат между индийска и египетска кобра!И вдвата случая са губещи-на собственичите или пари ,или терени,а на нас...!?Тава бе една гавра на Живко и мафията му със старозагорци!Но ...ще дойдат избори...!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помним още "Земята в реални граници". Не знам още колко десетилетия ще си патим от тези решения на бившите демократи, начело с един, вече покойник. Имам наследство 5-6 нивички на 5-6 различни места. Не ги и търся. Вероятно вече не са и мои.
5
1
 
8
 
! Отговори
Санчо преди 6 години
Живко ГЕРБавия опъна парите .Проблема изкочи със застрояването покрай Бедечка, когато местни борци изкупиха земеделската земя и дадоха пари на Живко да разреши да се строй върху нея.Знаеше се, че хората от квартала ще скочат срещу багерите изкореняващи дървета, затова се строеше бързо, за 6 месеца се построиха луксозни къщи.Сега на борците, ще им раздадат хубави местенца за строене на кооперации . Така се забогатява в България. Живко и кажи на частните ти охранители с волвото, да са по учтиви
4
0
 
9
 
! Отговори
88 преди 6 години
Г-н кмете,ти,общинският съвет и патрона ви,получихте червен картон от старозагорци,ако се чете обективно вота!Хората не знаят точно какво става,но чувстват,че се се въртят някакви далавери,че отново ще бръкнат в джоба им за пореден път!И това продължава вече 27 години пред погледа на всички/без 2-та милиона,избягали навън/!Примери колкото искате-КТБ, "Ало,Ваньо!",концесиите,,,,,,,тецовете,приватизацията.....
3
6
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Това е много добро решение и е трябвало да се случи много отдавна назад във времето. Не може да връщаш земеделски земи в парк. Да им дават да строят другаде, стига да не унищожават природа И ДА СЕ СВЪРШВА С ТАЗИ САГА.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е сигурно обаче дали собствениците ще се съгласят на тези замени, тъй че тези си говорят сега общи приказки. Вероятно ще се точат някакви дела в съда с години и накрая някой ще трябва да им плаща чували с пари
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиерът е загрижен да не губи електорат! Иначе го боли дъртия фар за Бедечка и за имотите,че и за еколозите с тях барабар!