Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка

"Не е женена, как да си гледа децата", защитава я майка й
20 юни 2017 08:52,
104
Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка
Снимка: архив Булфото

Социалните работници в Бургас недоволстват след като тяхна колежка беше нападната по време на работа. Служителката обяснила на жена, че не може да получи социална помощ.

Битата се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава: "След като детето е направило три последователни отсъствия - семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана е за 24 часа в полицията и впоследствие освободена.

Майката на побойничката също е агресивна. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно", заканва се Стоянка Филипова пред bTV.

Последното новородено е дадено в Дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище.

"Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата".

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и евентуално, тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова.

При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
27
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
А Български хелзински комитет? Реакция? Четири лапи? Или Департамента на САЩ? Европейската комисия? Реакции? Как може социалната работничка да не намери подход към клетата и онеправдана рода? Някоя от обслужваните жени да има съпруг? На колко години са родили за първи път и двете? Пушат ли цигари? Възпрепятстват ли децата им да посещават учебни заведения? Оставят ли малолетните си деца без надзор на улицата? Защо не чух един журналист да попита?
14
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 6 години
Социалните аботници трябва да минават курс по самозащита.Само като срещне здрав отпор младата меринджейка ще се научи че държавен служител не се пипа и обижда.
13
0
 
35
 
! Отговори
КАТО ЖИВОТНИ преди 6 години
То в животинския свят една майка се грижи за децата си повече
12
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе с какво право тези две ромки искат от нашите пари, нека си работят и да си гледат децата?
11
1
 
40
 
! Отговори
ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ преди 6 години
малцинства, които раждат бедни, боси и недохранени деца, които единствено знаят да просят и крадат или ще се вкарат в ред или трябва да бъдат лишени от права на граждани с всички последици
10
0
 
50
 
! Отговори
НИТО ЛЕВ преди 6 години
не съм съгласен да отиват от НАШИТЕ ДАНЪЦИ за такива, чиито единствено смятат, че имат права, а не и задължения към обществото
9
0
 
38
 
! Отговори
БЕЗ РАСИЗЪМ преди 6 години
ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ за такава ......Отнемане на децата. Както е наказуемо да правиш деца на деца. така трябва да важи същото и за тези, дето са съгласни да им правят деца
8
0
 
17
 
! Отговори
Манго Джери преди 6 години
До Анонимен... демек шведката е принудена да краде ....
7
0
 
45
 
! Отговори
ХЕЛЗИНСКИТЕ ЛАПАЧИ преди 6 години
да осигурят дом, кола и личен шофьор на тази "заслужена" майка в ХЕЛЗИНКИ, ако обичате. Може и да и дадат да чисти кабинета на СОРОС в частните му владения. НЕ ТУК, и НЕ СРЕД НАС
6
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна забрана на социалните помощи за деца. И без това българите не ги огрява - някави 35 лв.
5
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да ги бият всеки който подържа системата в такъв уродлив вид става съучастник на бездействието на държавата. Не протестират не напускат значи са добре и после и гласуват за зазздрявавне на стауквото и какво искат.
4
0
 
36
 
! Отговори
Корнелия Нинов преди 6 години
Кат й се изредят всички братчеди от махалата , младата майка Иванка може да се окаже не с 6, а с 12 деца !
3
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре без социални помощи . О ужас била принудена да работи на частно .
2
0
 
41
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
*** шведи могат да ни бият насилват ограбват и убиват щото били малцинство - все още а ние сме мнозинство - все още та те като малцинство те имат повече права - докато станат мнозинство.После не ми се мисли ...
1
0
 
54
 
! Отговори
Чобака преди 6 години
А от прокуратурата, драпане по топките! Там трябва да отидат да протестират.