Слънчака туристи чака: Райски газ в балон за голям купон!

Нито една институция не прави проверки, защото инциденти няма
21 юни 2017 14:52,
47
Слънчака туристи чака: Райски газ в балон за голям купон!
Снимка: Дарик

Туристите на Слънчев бряг имат нова атракция. Алкохолните турове из заведенията в най-големия ни курорт вече бледнеят пред нея.

Изобретателните търговци предлагат балони, пълни с неясно химично вещество, което рекламират като райски газ.

Балоните се зареждат от капсули под налягане и се продават срещу 5 или 10 лева в зависимост от големината. Туристите вдишват и изпадат в екстаз.

"Курортът буквално е превзет от дилъри на "райски газ". Търговците са дислоцирани по възловите алеи, създали са широка дистрибуторска мрежа, а стоката се предлага без никакъв контрол", информира "Дарик".

Продавачите не издават касови бележки, в НАП – Бургас не е регистриран нито един търговец на райски газ. Веселите балони не са в полезрението и на Българската агенция по безопасност на храните. От МВР твърдят, че нямат сигнали за инциденти. Затова и проверки няма.

А ефектът от балоните е мигновен. Тези, които вдишват, започват да се смеят без видима причина, пеят, скачат, танцуват без музика и падат по улиците.

Продавачите са категорични, че газът е безвреден и че досега не е имало инциденти.

В медицината райският газ се използва при анестезиология. От краткото лого върху флакончето, става ясно, че производителят е от Австрия.

Справка в интернет показа, че капсулите всъщност са консуматив, предлаган от фирма за гурме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18 Един курорт пълен с евтини алкохолни ментета, пълен с най-изпадналите туристи от Европа тръгнали на секс и алкохолен туризъм.. пълен с изпаднал персонал от махалите на провинциалните градове ....какъв да е освен Слънчак? Слънчев бряг беше преди време... сега е един Слънчаков ***! Или още да ти обяснявам, сине мой?
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18 Синко, ние нормалните хора наричахме този курорт Слънчев Бряг- навремето, а сега даже и ние го наричаме Слънчака- има защо, не мислиш ли?
19
2
 
7
 
! Отговори
Велислава Дърев преди 6 години
Викат му " райски газ ", ама едва ли има нещо общо с истинския райски газ- двуазотен окис, който се използва в анестезията от 19 век.
18
2
 
8
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Не насаждайте това глупаво определение за най-големия ни курорт.Давайте идеи за по-доброто му развитие, а не само да се ръсят улични епитети.
17
8
 
3
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
В Орландовци и Люлин на Сл. бряг викат Слънчака- един вид- и ний сме одили там... преди 10 години!
16
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само сeляните го наричат "Слънчака", нормалните хора го наричаме Слънчев бряг.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е как се регистрира търговец на райски газ в НАП?
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не им продават книги да прочетат.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя и линейката чака в Слънчака..
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза, че "компетентните" органи в милата ни родина решавата да си мръднат седящите бузки само когато има сигнали...Какви са тия сигнали, аджеба? Всички ние, нормалните хора, всеки ден отиваме на бачкане по мрачните офисчета, без никой да ни дава никакви сигнали.Май идва времето да се осъзнаете, драги мързеливци - полицайчета, чиновничета, политичета. Защото засега си мълчим и тъприм, ама като извадим истинските сигнали, дупе да ви е яко.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тва ли хубаво ще им спрете ? Е кво да слагат фереджетата и да почнат да пасат водорасли ?
10
0
 
20
 
! Отговори
добрутро../ преди 6 години
тва е от няколко години... ама кво ни засяга, да се тровчт там руските и западните ***... само че тр. да се прегради зоната, да не ходят българи. на тия ипомия, и отрова да им сипват... и персонала правилно да не е от българи - молдовци там, украинци и пр...
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
86-та бях на Слънчев бряг. Спомням си че имаше няколко хотела, но и почивни станции. Ние бяхме в почивна станция със семейството ми, понеже бяха дали карта на баща ми от работата безплатен престой в нея за 1 седмица за 4 човека. Бях едва на 10 години и си спомням, че на плажа август месец хората бяхме на растояние 5 метра едно от друго семейство. Миналата година отивам на плажа така на разходка...кърпа до кърпа. На по 2 метра най много чужди хора едни от други. Да ви имам почивката в гъчканицата
8
0
 
17
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Напъна се "най-правовота държава" в ЕС и създаде клоаката му - "Слънчев Бряг" ! Впрегна всичките си контролни и правораздавателни органи да не падне сянка върху него и затъмни сенчестия бизнес там! Само с помоща на държавата може да се постигне такава Световна известност!
7
1
 
21
 
! Отговори
Bul=Out Of Control преди 6 години
Упойващите и наркотични вещества не попадат под контрола на никого???????Какво хубаво място да отгледаш децата си няма да имат мярка и предел за нищо.След няколко години сигурно ще сме оглище на терористи щото ще си мислим че те са просто фитнес маниаци с любов към стрелбата и насилието над хора.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчака чака евтинджака на Европата да се дотрака, да се напие с фалшименто алкохол и ментака,и на местните пеперуди у клинчака.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Симитли ще се развива религиозният туризъм, така каза кметът на Симитли
4
9
 
12
 
! Отговори
Митьо Очите преди 6 години
Скучно ли ви е без мен, уважаеми Слънчаци? Да риташ камериерки, да се биеш с охрана, да окрадеш турист...няма тръпка там! Друго си е престрелка!
3
0
 
20
 
! Отговори
От Слънчака преди 6 години
Това не е Райски Газ а Сладкарски газ.Използва се в сладкарската промишленост.Газа с който се пълнят флаконите със сметана в търговската мрежа.Ефекта е отвратителен и трябва да ми платят доста добре за да пробвам.Райския газ е доста по скъп и труден за намиране освен това го контролират и зъболекарите не разполагат с неограничени количества от него!!
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те за туй идват тука да се напият с евтин алкохол и да се дрогират.