Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!

Близките му се притесняват, че свалил 40 килограма зад решетките
22 юни 2017 21:45,
103
Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!
Снимка: архив, Булфото

Сринат, унизен и изоставен. Така се чувства в килията на Пловдивския затвор бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.

Още по темата

"Смазан е психически и не е добре здравословно, но никой не обръща внимание на това", коментира пред "България днес" защитничката му, адвокат Ташкена Колчева.

През май Евстатиев получи 6 години затвор за изнасилването на ученичката Ирена Б., която напил с водка. Според обвинението той я карал да пие на екс от бутилката, докато изпадне в безсъзнание. След това се възползвал от нея и правил секс, а тя не можела да реагира.

Мотивите за присъдата на Евстатиев все още не са готови, но адвокат Колчева е категорична, че ще обжалва тежката присъда.

В момента Евстатиев е в затвора, но е с режим на арестант. Той не разговаря с никого, отказва да се храни, а посещенията на психолозите са спрени.

"Психическото му състояние е критично, но съдът упорито отказва да го освободи за лечение. Опасяваме се от най-страшното. Да не излезе в ковчег оттам", споделят близки на екскмета.

Те са категорични, че той е свалил драстично 40 килограма, има проблеми със сърцето и е изпаднал в тежка депресия. Той е в килия с други затворници, които в началото го тормозели, но след това видели, че едва се държи на краката си, и го оставили на мира.

Инцидентът с ученичката Ирена стана през януари 2016 г. Момичето познавало бившия кмет от предизборната му кампания, където разнасяло бюлетини. С негова помощ Ирена заминала на екскурзия за Москва като част от щаба. В деня на изнасилването тя се качила в хотелската стая на кмета, за да поговорят за кандидатстването й в университет. Кметът обещал да помага.

След като Ирена заспала в алкохолно опиянение, Евстатиев правил секс с нея и я събудил, за да я закара до дома й. Момичето било в ужасяващо състояние ­ по косата й имало повръщано, а по главата синини. Въпреки това не се доказа побой от страна на Евстатиев върху нея.

Синините били от падане по стълбите на хотела, разказа пострадалата. Тя сподели и че се страхува от Евстатиев, защото я заплашил да мълчи.

В крайна сметка бившият кмет бе задържан и оттогава досега е в ареста. Той бе приеман по спешност няколко пъти в болница, след което направи опит за самоубийство. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката – Георги, сподели, че е доволен от решението на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сринат, унизен и изоставен-така му се пада на партийния "другар".Само Ташкена му остана да му ближе "раните".И родата му е отвратена от него.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичката да беше и кихнал некоя кинта след поредицата от сексове и всичко щеше са е ОК. Те правили кво правили, напили се, такивали се, той забравил да и благодари за старанието и вече е гаден изнасилвач. Нали татето й искаше кинти, дали ще получи сега? Объркана работа. Ползвали го за услуги, подаръци, връзки, влияние и като не платил вой до небето! Пробутвали малкото да си искат това - онова, пресъхнало поточето и ВиК за помощ, гаден комуниииист, изнасилвааааач, ще плащааааа!!
83
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да лежи,не защото е правил секс с непълнолетна,а защото е допуснал, непълнолетна да го изпързаля ,и я подценил.Иначе работата е ясна ,секса е бил по взаимно съгласие.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не е ясно защо трябва да лежи в затвора.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че трябва да лежи в затвора, това е повече от ясно.Но, какво правим с момичето? Докога прости момичета ще се качват в хотелски стаи за да се обсъжда помощ за приемане в университет? Да седне да учи вместо да раздава бюлетини.
80
3
 
7
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Момичето е на 16 години, а не под 14.Оправи си определението за педофил!Законът разрешава на такива като нея да правят секс с мъже на каквато възраст си искат. Тук май тя се е съгласила, после е пила, после са правили каквото правили, но май е пила повечко и е заспала и закъсняла и работата се е раздухала и ВЪЗМУТЕНИТЕ й родители не могат да приемат станалото и стана това, което е сега.
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото се чу, че не е водката все още не я е била хванала, когато се е съгласила да прави секс. После може и да е заспала. Нещо много на доверие се приемат новите показания на момичето, които доста се различават от първоначалните.
78
5
 
6
 
! Отговори
Бахур преди 6 години
Тоя трябва да го съдят за изнасилване всеки път щом заговори жена и тя му отвърне. Ще трябва да е било насила, коя жена ще иска да има нещо общо с тая гротеска...
77
9
 
11
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Как не ги е срам да защитават този долен гнусен педофил. На адвокатката му и пожелавам да се случи същото на нейната дъщеря да видим тогава дали няма да пее друга песен.
76
0
 
10
 
! Отговори
Голдън зора преди 6 години
Екскурзия в Москва, университет уреждал ,в политиката я вкарал,а на 16 години трябва да се сещаш за кво иде реч ако чичко те вика посред нощт в хотелска стая.Ако не значи в провинцията са мега зле ,поне филми не гледат ли ?
75
0
 
5
 
! Отговори
Комплексотерапия преди 6 години
Момичето девствено ли е било ?
74
7
 
7
 
! Отговори
Русинант Магарчев преди 6 години
Тия неща са тънки,но секс с човек който е припаднал от пиене се води за изнасилване.Друк е въпроса вече за изнудване ,инсценировка и тнт.Но тук момичето е от нормално семейство и не е някоя алоджийка.Трябва да си понесе наказанието.А в затвора на всеки трябва да му е гадно иначе за какво са ни затвори.Ако излезе след 1 месец ще е готов за нови "подвизи".Да страда за какво му е на 60 г. да склонява 16 годишно момиче за секс в пияно състояние.
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Била е съгласна и е на 16 години, т.е. не е под 14 години. Нещо не разбирам какво става.
72
4
 
6
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До ???80Какво ли изпращяло пуки трябва да е за да се занимава на тия години с деца. Защото и за мен и за него - Ми това е дете. То момето като си иска - Има си приятели, батковци, че понякога и съученици... Но на тия години да се занимава с 16-17 годишни... Тъпанарска работа. И извратена. Но все си мисля, че ако беше с момче - Веднага щяха да се засилят какви ли не организации да го защитават.
71
1
 
14
 
! Отговори
berba преди 6 години
Малко му е на крадливеца. Познавам наглата му щерка!
70
4
 
11
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Да Ви кажа, че на такова зло куче , като този точно такъв зъл прът му се полага. Това човек, без жалост и милост и състрадание за ближния. Паднеш ли му на пътя, те лъже първо, после те мачка и накрая те унищожава!! Истински мръсен "генералисимус". Хак да му е това. Радвам се за него и това, което му предстои :)
69
9
 
10
 
! Отговори
??? преди 6 години
Било е доброволно, тя е на над 14 годишна възраст и с нея може да се прави доброволен секс, а и първите й показания нали бяха, че е била съгласна. За какво го съдят?!
68
3
 
14
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Въх, горкичкият! Гнусен педофил. Но и момето явно е от класа и иска парички! Защо ли тоя ще я бие при положение че била заспала? Айде бе - Бабини деветини. А и повръщаното по косата едва ли е от тоя "човек". Без храна (ако наистина отказва да се храни) може да издържи няколко седмици. Така че очевидно се храни що още може да ходи сам. От друга страна имаме едно момиче (съседско) на 17г. е и вече 2 семейства "развали". Така че май тази история е "хвани единия та удари другия".
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма престъпление от този сорт, което може да бъде оневинено и омаловажено. ! Или да се сравнява по тежест с друго подобно деяние, защото жертвите им са почти еднакво силно травмирани. Само в България някой може да каже :Хм, че какво пък толкова се случило? или да съжалява насилника.... Доскоро имаше пълно неразбиране напр. към жертвите на дом. насилие, техният проблем се подценяваше или реакцията е :Тя сама си го е търсила. - обществото узрява много бавно за непримиримост към такива деяния. Съдът също!
66
1
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
Я некоя да вземе да му пущи та да си вдигне апетитът!