Без контрол: Поддръжката на асансьорите – на черно!

Фирми, отговорни за трагични инциденти - на пазара
23 юни 2017 09:07, Петя Славова
13
Без контрол: Поддръжката на асансьорите – на черно!
Снимка: архив, Булфото

Около половината от асансьорите у нас се поддържат на черно, а близо три четвърти от приходите от ремонтите им не се декларират, твърди Николай Маринков, гл. секретар на Българската асансьорна асоциация.

В София делът им е около една пета, а фирмите, които са отговорни за трагичните инциденти продължават да са на пазара, пише "Монитор".

"Често асансьорите не са записани в регистрите и се поддържат от случайно нает техник, на когото се плаща на ръка", поясни той.

Според браншовика основният проблем е липсата на контрол върху хората, които се занимават с асансьори, сервизните и надзорните фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
люлин 5 блок 515 вхо преди 6 години
Aсaнсьорa се обслужвa нa черно.Къде сa контролните оргaни дa се зaемaт със случaя.Съоръжението нямa технически пaспорт.Нямa фaктури, нямa подписи.Изложени сме нa опaсности.Лицето, което го обслужвa не рaботи в оторизирaнa фирмa.
9
1
 
3
 
! Отговори
тиква преди 6 години
И така 2-3 тиквени мандата ловим, глобяваме, таксуваме смазваме народа. 3аплати и пенсии не вдигаме. Лош матрял и на туй отгоре се осмелява да укрива пари от Тиквата.
8
0
 
2
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
то тва е проблема че без далавера нищо не помръдва у БГ !!! с тва мислене продажно за келепира и длаверката Бай ганио СЕ докара до тука .....
7
0
 
0
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
до 6 : точно така ! - селски тарикати на дребно ! цепи стинката на 2 .... тарикатлъщини , схемички , далаверки .......
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете, че след известен период от време, ако се докаже, че няма нужда от телефона и той не върши работа, може да се заведе дело.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След безсмислените телефони в кабината, следва сателитна връзка през спътника на Булсатком. Някой трябва да го плаща този спътник! Вие какво си мислите!? Бързо вадете пари, защото знаете ли какъв кредит има да се връща.
4
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Остава да се добави: Платена информация.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги хванете за асансьорните въжета, никой не е длъжен да ви оправя асансьорите. Oправяйте си ги сами като много разбирате и плащайте няма такава глупост рабтника да плаща за туй че е работил.
2
2
 
2
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
държава НЯМА ! контрол сътвоетно също ....... 6 месеца не можем в нашият блок да минем технически преглед - годишният ! асиронният техник просто не идва .... кой го контрлира - НИКОЙ ! както и парите на държавата ..... обаче българина не е научен на ред и дисциплина и за тва стават тия неща у *** ....
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха,добро утро !