Цикади нападнаха парковете и градините във Варна

Малките насекоми влизат и в жилищата
23 юни 2017 11:23, Петя Славова
4
Цикади нападнаха парковете и градините във Варна
Снимка: Пламен Гутинов, Черно море

Средиземноморски цикади нападнаха отново парковете и градините във Варна. Малките бели насекоми не се свенят да влизат и в жилищата при широко отворени прозорци.

Сигнали има от "Кайсиева градина", централната част на града и район "Приморски". Понякога летят под формата на малък бял облак, разказа читателка на Информационна агенция "Черно море"

Малките бели пухести насекоми не са опасни за човека, но нанасят щети на растителността. Смята се, че могат да нападат над 200 дървесни и тревисти вида.

Атакуват най-вече младите клончета, в резултат на което се отделя сладък сок, който привлича пчелите, осите и мухите. Нароили са се заради топлото и влажно време.

Смята се, че цикадите са внесени от Средиземноморието. Тъй като не могат да влияят на общественото здраве, регионалните здравни инспекции не се занимават с тях.

Пръсканията срещу тях могат да се организират от общините или от частните стопани след консултация със специалисти по растителна защита, каквито има в областните дирекция по безопасност на храните.


4
Още по темата: Варнацикади
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
До КуКуРиГу преди 3 години
До Кукуригу
Ma тя си е мислила за "Cicatridina suppositories"...лек за хемороиди бе..;-)!
2
1
 
9
 
! Отговори
Кукуригу преди 3 години
Ма тва са листни въшки ма пат коу!
1
0
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 години
Цикада има у главата на писалия статията! В 21 век си, Петя, потърси в нета - снимки бол!