Глоба за старозагорец. Продавал колата си на улицата

Имало надпис, че возилото се продава, а това било нарушение
23 юни 2017 07:43,
62
Глоба за старозагорец. Продавал колата си на улицата
Снимка: Facebook

Глоба в размер на 20 лв е наложена на старозагорец, който поставил на предното стъкло на автомобила си надпис, че го продава.

Фишът е издаден от служител на общинското звено за охрана на 21 юни, а колата, "Ауди 3" била паркирана на улица "Хрищян войвода" 18 в съседство с кооперацията, където живее мъжът.

Според издалия документа Иван Вълчев собственикът на возилото е в нарушение на чл. 35 ал.1 от Наредбата за обществения ред за използването на превозни средства и общи площи.

Приетата през 2014 г. промяна в общинската наредба гласи, че моторни превозни снредства могат да бъдат продавани само на специално определени със заповед на градоначалника места.

Постът със заснетия фиш е събрал за броени часове стотици лайквания , а коментарите варират от "Браво на чиновника!", до "Ако този си плати глобята е пълен малоумник!" 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Съветът ми е човека да провери щателно в кой закон, точка, алинея е вписана подобна забрана. И след като установи, че няма такъв закон, да осъди милиционерите.
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за *** наредба бре? Това че има обява за продажба, не значи че собственикът и купувачът ще си разменят колата срещу дадени пари на ръка на улицата , ще си стиснат ръцете и кой откъде е. Продажбата ще стане пред нотариус много ясно. Това в случая не е продажба а обява за продажба. Огромна е разликата.
36
1
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Господин адвоката с елементи на съдия, моля цитирай точно конкретен казус, при който след отказ от последна инстанция в БГ, чужд европейски съд е отсъдил 2 лв за спечелено дело. Пълен абсурд , чак се разсмях. Главата има и други предназначения освен да носи шапка!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да проверят на кого от общинарите близък роднинда държи голяма част от автосалоните в Ст. Загора и лесно ще се изолира един алчен представител на властта, който поставя личните интереси над обществените и злоупотребява с власт и обществено положение
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"международен съд, където ще го спечели 1000% и държавата ще му плати една камара пари."Погрешно е схващането, че щом съдиш държавата в международен съд, ще ти дадат много пари. Това въобще не е така.За да осъдиш държавата в международен съд, първо трябва да си си изхабил нерви, средства (пари) по всички наши съдебни инстанции, докато приключиш с най-високата по съответния казус и те ти откажат. За това минават години. А парите са справедливо според точно конкретния казус. Може и 2 лв да са.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубаво е че всичко е оправено и стигнахме до дребните хора и дребните проблеми!
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С комшията не сме в добри отношения. Слизам долу и му лепвам на колата няколко бележки, че се продава и като отговорен гражданин викам органите на реда да го санкционират. Този номер всеки на всеки може да го спретне. Що за мал0.умщина са измислили да глобяват за това, че си сложил бележка на нещо, че се продава. Глобеният, ако заведе дело съм 100% сигурен, че ще го спечели. Дори и да не го спечели у нас има международен съд, където ще го спечели 1000% и държавата ще му плати една камара пари.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих се съгласил ако присъствието на автомобила на улицата е единствено с цел продажба т.е. не е регистриран, няма гражданска технически преглед.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен не ми харесва и некролози да ми напомнят за лоши неща от всеки уличен стълб, ама кво да правим... за умрял е...
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До esg"Ние би трябвало да сме правова държава,където законът има върховенство,а не общинските наредби.Има разлика между двете!"Приятелче, на мен също ми се иска да е така, но в повечето наши закони са изрично споменати разпоредбите на администрацията. Ще ти дам пример: Закон за движение по пътищата, Чл. 94, (3)...
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има къде къде по-смислени ограничения, които трябва да се наложат, за да се превърнем в цивилизована нация. Например забраната за паркиране върху тротоари, такса трафик за преминаване през центъра на София с личен автомобил, промяна на данъците за стари автомобили и т.н.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може ли да си лепнем обява на ***, че си продавам колата или и там е забранено?
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропаднала държава. В Германия можеш да видиш на всякъде коли с залепени обяви за продаване и не е проблем а в БГ е проблем.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Как може една общинска наредба да противоречи на закон за цялата държава и да го отменя. Що за *** държава е това. От друга страна щом пожарникар може да е премиер, значи нищо не бива да ни учудва.
24
0
 
16
 
! Отговори
анонимен. преди 6 години
Забранява се предлагането за продажба на превозни средства по улиците, тротоарите, площади, тротоарните плочници, зелените площи и другите територии за обществено ползване...Може би аз нещо недовиждам, но никъде не е посочено, че не можеш да си сложиш обява върху личната собственост.
23
0
 
27
 
! Отговори
обява преди 6 години
А кога ще започнат да глобяват лепящите обяви и реклами по зидове и дървета? А най-вече полит-агитаторите!
22
1
 
44
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Ех страна любима, родино моя!Колите паркиране по тротоарите,за тях няма глоби, поради което пешеходците вървят по пътното платно,и за тях няма глоба. И да те глобят че си сложил табела, че си продаваш колата! Ето такива случки лекуват носталгията на емигрантите като мен.
21
0
 
48
 
! Отговори
Наивник преди 6 години
Не съм чел тази наредба на общината. Ако в нея пише, че се забранява продажбата на автомобили, обявата не е продажба. Продажбите на автомобили се извършва в присъствието на нотариус. Там се сменя собствеността. Самата обява не е продажба и тя може никога да не настъпи. Тогава какво е нарушил настоящият собственик на автомобила?
20
2
 
7
 
! Отговори
... преди 6 години
Ха, и на мен са ми сложили такова стикерче.
19
2
 
45
 
! Отговори
ЗагорЕл преди 6 години
Ама нали обявата е била закачена от вътрешната страна на стъклото. То е все едно съседката да се съблича без да си е дръпнала пердето и нЕкой чиновник да я глоби за непристойно поведение....смешна държава със смешни и жалки закониѝ1