Лято е, плажно е... пътят до "Силистар" – блокиран! Защо?

Собственик на нива продължава да пуска само срещу билетче
23 юни 2017 08:52, Петя Славова
32

Летният сезон започва със скандал за достъпа до плаж "Силистар". Колчета блокират входа на паркинга и спират туристите. Собственикът на нива къса билетчета за да премине, а който откаже да плаща трябва да върви пеш, съобщава Bulgaria ON AIR.

Освен за плажуващите, върнатите земи на собствениците се оказват проблем и за концесионера на плаж "Силистар", който се оказва блокиран в територията, която управлява.

До момента няма реакция от държавните институции, въпреки че са били сигнализирани от концесионера.

Кметът на Царево увери, че достъпът до плажа е осигурен от общината.

За последните 10 години на мястото са направени десетки проверки, едва през 2015 година екоинспекцията на Бургас е разпоредила общината да осигури алтернативен достъп до ивицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
39
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
НИКВА СОБСТВЕНОСТ не е на човека ! взел я е с измама от общината .....такива схеми си вървят в цялата държава .....общински и държавни имоти се правят на частни ..... а по морето пък дори разни олигарси директно си строят на плажа или завзимат държвни плажове за да си правят частни ...... ТОВА АКО Е ДЪРЖАВА АЗ СЪМ ТРАМВАЙ ! ТОТАЛНО БЕЗЗАКОНИЕ , всеки си прави квото поиска у БГ ......
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И без това 200 хиляди *** развалиха хубавия плаж
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма драма, ако собствеността на човека е възстановена законно. Оттук насетне има два варианта: 1. Държавата да отчужди мястото, естествено, ако са налице предпоставките за това и съответната обществена необходимост и 2. Който има интерес да закупи мястото или да се сдружи със собственика на пречещия парцел. Ама неее, нито общината иска и/или може да го направи, нито съответния бизМЕСМЕН му се иска да плаща, щото са свикнали да бутнат на някой чиновник, който да смачка собственика.Явно не става
6
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходят с лодки до плажа. Някой да им е забранил? Не.Човека с нивата, ако си има касово апаратче и си плаща данъците - мое го хванат за дедовия. Аз ако бях и пеш нямаше да ги пускам през нивата ми. Щях да я обявя за туристическа атракция и да им събирам такса вход.
5
3
 
26
 
! Отговори
Бачо Кольо преди 6 години
От 100 години се знае ,че имота е на Данчо ментата. Какво повече да се каже - имаше и охранители, държавата нехае - типична картинка за депутатски и държавен произвол.
4
3
 
16
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
защото у нас НЯМА ДЪРЖАВА и все си прави квото поиска ! ей за тва !
3
11
 
15
 
! Отговори
ТР преди 6 години
Почвам да се дразня на такива новини. Колко ли пък е голяма тази нива??? Колко ли далече е от плажната ивица мястото където се взима билетче? Сигурно на не повече от 500 метра. А мързелите искат да се изсипят от колата директно в морето. Гърция която е наша съседка и хората имат същия манталитет (горе-долу), НЕ осигурява паркиране точно до плажа. До най-красивите им плажове, по някога трябва да се ходи около 30 минути пеша!!! А тук лешперите искат да е не повече от 10 секунди!
2
4
 
20
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Еми, имота си е на човека. Това е. Общината да направи алтернативен маршрут.
1
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв човечец се оплака по Нова ТВ, че му се налагало да върви цели 15-20 метра до плажа! Не можело да паркира с колата на самия бряг! Каква трагедия! :(