Лято е, плажно е... пътят до "Силистар" – блокиран! Защо?

Собственик на нива продължава да пуска само срещу билетче
23 юни 2017 08:52, Петя Славова
32

Летният сезон започва със скандал за достъпа до плаж "Силистар". Колчета блокират входа на паркинга и спират туристите. Собственикът на нива къса билетчета за да премине, а който откаже да плаща трябва да върви пеш, съобщава Bulgaria ON AIR.

Освен за плажуващите, върнатите земи на собствениците се оказват проблем и за концесионера на плаж "Силистар", който се оказва блокиран в територията, която управлява.

До момента няма реакция от държавните институции, въпреки че са били сигнализирани от концесионера.

Кметът на Царево увери, че достъпът до плажа е осигурен от общината.

За последните 10 години на мястото са направени десетки проверки, едва през 2015 година екоинспекцията на Бургас е разпоредила общината да осигури алтернативен достъп до ивицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До АнонименУжаст! И аз така се наложи да изходя 70м(!!!) поради невъзможността на едно приятелче да паркира баш до папура. Като го попитах, какъв е проблема да се походи малко ми отговори, че някой ден като съм имал деца, съм щял да знам отговора... И си плати, пича!
28
0
 
4
 
! Отговори
абсолютно вярно преди 6 години
До Анониментова е далавера на Данчо Ментата, сигурно милиони е изкарал за има-няма 10г. рекетиране. При това с напълно непроверяеми приходи, т.е. 99% печаба. Такива са всички от ДПС - бетер sиганска работа.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е тъстът на Й. Цонев и случката се повтаря всяка година! "Нивата" е придобита с фалшиви свидетелски показания, "билетите" са т.н. макулатура, купува се на кило и приходите не се контролират. Всички в Синеморец (местните) знаят, знае и кметът на Царево, ама си траят!!!
26
0
 
6
 
! Отговори
НАП преди 6 години
До АнонименДанък плаща ли? Фактури дава ли?Ако държавата иска, може да го скъса от проверки, и тогава ще отвори пътя сам.Но държавните човеци са купени!Бокйко, само ти можеш да помогнеш :)
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, глупав ли си или просто не си стъпвал там-до пясъка с кола и да искаш не можеш да стигнеш,освен по един заобиколен път.Никой не го прави.Силистар е разположен горе-долу по средата м/у Синеморец и Резово.Пожелавам ти успех с ходенето пеша,особено през лятото.А тези които ходят с коли плащат не на държавата или на концесионер за паркинг,а на един селски тарикат който е намерил начин да ги изнудва.
24
5
 
1
 
! Отговори
Ало преди 6 години
Това там отдавна не е див плаж. Който иска да ходи до плажа с кола, да паркира на пясъка - да си плаща ! Който не иска да плаща, да ходи пеш, а не с кола !
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има един абсолютен минимум под който няма как да се обособи парцелкато са 20 метра, да вземат да го заобиколят ... или те са надълго и парцела е 20х1 :)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коментар 22 - няма как да направи паркинг, защото парцела му е има-няма 20 квадрата.Просто човека си е купил по неведом път една шепа земя на правилното място,за да може да рекетира посетителите на плажа.
21
1
 
14
 
! Отговори
К3Л преди 6 години
И после държавните "ГлАви" призовават: "Изберете българското черноморие".Е как да стане - на север от Бургас *** на Европа пие и повръща фалшив алкохол за жълти стотинки. Целият Бургаски залив е замърсен от фекалиите на същите тия, защото парите за пречиствателни станции потнаха, ясно къде. На юг алчни и неграмотни *** се опитват да докопат парче от баницата, пък било то и чрез обикновени ниви... Сбогом, любимо черноморие! Уви, не ставаш вече... И ние хващаме към южните съседки...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама е доста *** тоя. вместо да слага бариера с която ограничава достъпа, да направо платен паркинг със сянка. Така пак ще си събира парите, всички ще се бутат при него и никой няма да мрънка.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само така, само такана който не му харесва, да емигрира, какви са тия работи
18
0
 
12
 
! Отговори
мишо преди 6 години
И нали е резерват парка, защо плажът е даден на концесия ?
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не иска да паркира на плажа, то няма и как.За който не е ходил на Силистар-на ок. 20м. преди подхода за плажа има широка поляна с малко дървета.Там паркират колите.Преди тази широка поляна има малко парче земя,покрай което минава пътя-там е имота на тъста на Ментата.Заради отсъствието на регулации (там път по кадастър няма),той претендира че пътят е част от имота,слага бариера и иска такса.Никой гък не му казва,общинарите са негови хора,а Данчо още е дупетат.
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Силистар доколкото си спомням ситуацията беше че за да стигнеш с кола до плажа или минаваш по пътя през въпросната нива и си плащаш или минаваш по други път и не си плащаш но пътя те води в друга нива провъзгласена за паркинг и там пак плащаш. Същата цена. Избора си е твой. То и плажа не това което бе едно време . по голямата част е дадена на концесия. Така че любителите на дивите плажове единственото диво което могат да намерят на Силистар е дивата българска алчност и простотия.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения въпрос тук е защо тази нива е продадена , как така купуваш нивата пред плажа , морето пак ли е твое , каква е идеята зад тази продажба , еми да купи тогава и самата плажна ивица и да загради и там , какви са тези безумия , да вземат да купат и пътя към Витоша , направо ще въртим кръкчета само в Градовете и някои села , това е държавна собственост и не трябва да се продава , за каква свобода говорим иначе ако достъпът до плажовете е частен
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момент онзи кораб пак да пътува от Ахтопол до Силистар както през 2012 и 2013 :)
13
1
 
17
 
! Отговори
само питам преди 6 години
Там не играеше ли тъста на МЕНТАТА?
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството, че Силистар не е към държавата, щом не взимат мерки. Този човек е взел НЕЗАКОННО имота!
11
1
 
28
 
! Отговори
murku преди 6 години
Да бе ниви били, бил съм там - тия ниви са само пясък и чукари, отделно терена е неравен това никога не е било нива и някой *** се е нагушил с измама. При една истинска проверка, в истинска държава тия "бизнесмени" ще свършат всичките в затвора
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, вече е свободен пътя. Лошото е, че държавата не прави нищо.