Нов ден, ново насилие срещу лекар – този път в Добрич

Агресивен мъж искал помощ, но състоянието му не било спешно
23 юни 2017 20:01,
22
Нов ден, ново насилие срещу лекар – този път в Добрич
Снимка: архив, Bulphoto

За пореден случай на агресия съобщи шефът на спешното отделение на болницата в Добрич д-р Бисер Ботев.

Всичко станало около 2 часа през нощта. Тогава в отделението дошъл млад мъж, който е потърсил спешна помощ, като е пожелал да бъде прегледан от ортопед, извършена е манипулация. Два дни преди това също поискал помощ от ортопед.

"Обясних му, че състоянието му вече не е спешно и го посъветвах да посети колегите ортопеди в доболничната помощ", разказва д-р Ботев, цитиран от "24 часа".

Мнението му било потвърдено от дежурния ортопед. Тогава мъжът станал изключително агресивен и дори посегнал на лекаря.

Извикана е полиция и мъжът е бил изведен от болницата. Преди това обаче е отправил заплахи към д-р Ботев и колегата му на смяна, че ще бъдат пребити.

"Случаите на агресия са се превърнали в ежедневие, но това не е характерно само за Добрич, а за цялата страна", коментира лекарят.

"Тази агресия нараства и това все повече обезпокоява колегите, защото в болницата няма охрана. Може да разчитаме само на дежурните полицаи, а те няма как да помогнат на секундата. На практика няма кой да ни защити на момента", каза още д-р Ботев. Това, според него, е причина за непрекъснато намаляване на състава на отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: добричнасилиелекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Всичко ще се оправи,като отворят "Белене" и "Скравена".Едно време имаше ред,защото такива ги пращаха там,да чукат камъни,а сега нали е "демокрация",се чувстват безнаказани.Отворете лагерите за превъзпитание на такива побойници,и като вкарате няколко,другите ще се кротнат.
18
1
 
2
 
! Отговори
дедо ви либен преди 6 години
потърсете винa не в лекaри и побойници ,a в мутрите / охрaнителните фирми /.тскa се прaви ,притискaш,притискaщ и ще не ще ще си нaеме охрaнителнa фирмa.колко пъти ми предлaгaхa оферти зa охрaнa, aмa кaто съм дебелa глaвa не ср съглaсих и нaкрaя ме нaлaзихa крaдци тa ми рaзкaзaхa игрaтa.нaкрaя всинцa съдии,прокурори,полиция зaщитaеaт крaдльо.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма охрана по болниците,управата на болничните заведения да закупят по един електрошок на лекарите за отбрана от агресивни пациенти.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака е при ПСЕВДОдемокрацията - изградена от ДС и червените барони и "бизнесмени" - мутри на фалшивия псевдопреход.. Да сте живи и здрави и да носите на бой . И да не забравяте ,да не си превишите правата, ако случайно решите да се защитите . При ПСЕВДОдемокрацията са по важни правата на престъпниците а не на пострадалите .
15
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Говоря за тези, които не искат да са здравно осигурени.И че трябва да си пращат прегледите
14
8
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Какви лекари бре,те лекарите напуснаха страната! Този какъв е!?
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че не може да се сложи охрана. Проблема е , че съда не си свършва работата. Осъдете двама, трима тъ.пу.нгера и като се разчуе да видим дали ще има такива новини. Същото е и с мошенниците които вземат пари от бабите. Наказания и то с ефективни присъди
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при демокрацията . Да сте живи и здрави и да носите на бой . И да не забравяте ,да не си превишите правата, ако случайно решите да се защитите . При демокрацията са по важни правата на престъпниците а не на пострадалите .
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Май скоро не си ходил на лекар. За всеки преглед се попълва амб. лист, който в края на месеца се отчита в Здр. каса.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки пациент трябва да получи фиш за прегледа си, а оригиналът да отива в Здравната каса.Ако не е осигурен, да му се удържа от доходи от пенсии, социални помощи , банкови сметки
9
0
 
3
 
! Отговори
чарли преди 6 години
До Партизанката: Само ти не си за бой.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро говорих с една шведка с гипсиран крак във Варна. Много беше доволна жената, че са я обслужили за 2 ч. Преди време си е чупила ръка в Швеция и е киснала в спешното над 12 ч. Питах я дали не се е оплакала от забавянето. Отговори ми, че няма смисъл, трябва да се потърпи. Наш *** обаче не търпи. Осигуровки не плаща, но инак иска да го обслужат веднага и за без пари
7
12
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
abe kak nqma da gi biqt be az sam svidtel otiva 4ovek s mnogo visoko kravno v barza pomo6t te mu vikat ima6 si li4en lekar kade da go tarsi v 2 pres no6ta za trepane sa varnaxa polovinata xora koito 4akaxa pred spe6niq kabinet ,ama ne taka stoe6a vaprosa s 4astniq takav deto za edin pregled 30 lv plius nqkolkomanipulacii stava 60 tam ne te vra6tat
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оправете си заглавието !Нов ден,нов кютек !
5
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези сами си поръчват нападенията за да могат да си искат увеличения на заплатит,е все нещо не им е така покъсните нощи и накрая си вадят сами медицинските. И никога не искат спиране на престъпността, а почват да реват за пари. Кoйто спасява *** си заслужава боя още като ти кажат адреса и ходи на свой риск да спасяваш нека *** бе като се гътнат 20-30 *** и ще спрат да бият и на колене ще падат даже да дойде линейка *** народ слаба държава.
4
2
 
19
 
! Отговори
Идея преди 6 години
Аз идея имам как да го оправим пиложението но кой ли ме пита. Нищо че съм живял в чужбина, нищо че имам опит и нищо че мисля за държавата.Имаме тикви за управници които живеят в миналото, не са пътували и си нямат на представа как го правят в цивилизованите страни.Изоставаме яко в сравнение с ЕС, престъпленията и насилието се увеличават и като че ли на никой не му прави впечатление.Държава пародия и цирк.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да му счупят краката и да го приемат направо. Вярвам, че доволен ще остане.
2
2
 
11
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Правителството специално назначи вицепрмиер които се нае на сериозно в борбата с незаконното строителство . и преносимите сглобяеми обекти .Спокоен туристически сезон осигуряване работна ръка за туристическите обекти от вън .Ограничаване шумните оргии след определения час но нищо не предприема за преустановяване тормоз и побой над медицинския персонал.Вероятно за него е по важен този бранш в който е замесен .
1
29
 
15
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Всички лекари са за бой! Лекари, санитари, сестри, сервитьорки, продавачки, чистачки, преподаватели и учители, чиновници, продавачки на ЖП - гишетата... Мързи ги да работят, крещят, обиждат, третират те като ***, но ти прибират паричките...