Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
4
 
! Отговори
бургазлия. преди 6 години
Валери Симеонов е осигурил достатъчно работни места в Туризма дори има обява че за неговите хотели наема персонал без квалификация и най вече за ЗЛАТНИЯ РОГ в М.Търново.Навярно някой са му ползвали услугите по време на командировка за охрана на БТГ.
158
3
 
3
 
! Отговори
До един там преди 6 години
Пич,не знам какво ти е образованието,но като гледам как пишеш,не ще да е особено високо!И да те светна,в МВР договори не се преподписват!
157
0
 
3
 
! Отговори
Решетников преди 6 години
Решетников е замислил поредната си провокация към правителството на ГЕРБ и България. И сега чрез БСП насъсква полицията да протестира, но ще му излязат пак криви сметките!
156
6
 
18
 
! Отговори
ЗАПЛАХА преди 6 години
ПОЛИЦИЯТА е Най-добре Платена в България . Тези хора са Пенсионери на 42 години .Това е Потрес .Трябва да се направи като в Грузия - Уволняват всички за 1 ден и се назначават Хора които не са работили в тази Изгнила Система която е Паравоенна вече - пази Границата вместо Армията .
155
1
 
7
 
! Отговори
Salfit преди 6 години
Da napuskat, stom ne im haresva...Da otivat kelneri i kamerierki v Park Rossen, Shkorpilovci i Sarafovo...
154
2
 
2
 
! Отговори
до 157 преди 6 години
Нали се сещаш че да търсиш представителност в подобен форум в който 80%от драскачите са *** и всякаква друга пасмина от асоциални елементи и комплексари - е загубена работа и залъгалка за наивници.
153
1
 
15
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
По-високи заплати?!ОК, НО при нова система за оценка на работата:Бонуси според резултатите и най-вече - при системно несправяне - уволнение с отнемане на ранното пенсиониране без правона държавна служба!Същото и при случай на корупция - дори и най-дребното провинение (10лв на пътя, например).Да видим, колко ще оцелеят така!
152
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПРЕТЕ ТРАНСФЕРИТЕ НА ПАРИ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ И ПРОТЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СПРАТ
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХахаха ама *** коментари прочетох.....най тъпия бе че полицаите били по закона на въоръжените сили и нямали право на протест. ....тука напрово бъка от компетенти.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма дрехи, голи ли носят службата? Хе на магазина има всичко удобно и да кажат какво искат всеки местен бизнесмен ще им осигури.А парите които се полагат за дрехи ще им изплатят без проблем накуп. Не ризите им са проблем, но не смеят да кажат, че са в напрежение от много години от нескончаемо реформи, бумащини, простащини и политизирането на службата по цветановски.
149
1
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До ЕДИН ТАМ Б е синко някой насила ли те прати или ти сам изтърка прага на канцеларията на ЧР докат тивземат заявлението и кой знае колко му кихна КЕШ.Преди да протестирате за увеличение н заплати поставете проблема с тези които получават заплата и пенсия да ги освободят защото са за сметка на вашия труд.Давате еднакви дежурства неговия статус е по висок от твоя.Синдиката това не им прави впечатление защото те са от тази категория единияот тях е Попето от Гранична полиция баш шеф Синдикат.
148
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто вече трябва някой да ги строи, да им припомни, че полицай е призвание, а не печалбарщина и хленчене, да им припомни какво им се полага и който му се струва малко да отива в сектор ,,Човешки ресурси'' и да постъпи коректно.То който трябва действително да стачкува не смее да се обади, а тея получават всичко от държавата и мрънкат.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър, ако искате да им дадете нещо, просто им го дайте, а не заблуждавайте народа с този театър, че протест и няма как! Народа каквото и да го унижавате пак ще гласува за вас и дори точно поради това!
146
4
 
11
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Палячовци
145
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър Радев е военен и още си няма представа за каква разглезена гилдия става въпрос. Ако може да им направи малко физкултура, строева и да върне отдаването на чест, но едва ли
144
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Попов! Щом е толкова тежко да си в МВР, що не се върнеш към учителската си професия? А господина Попов дори не е полицай, а граничен полицай някъде на ГКПП Златарево май беше.Да го пратят на Капитан Андреево да види каква е разликата между работата и плещенето по телевизиите/
143
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво протестират тези пиклювци?За това,че малко им плащат за да пазят политиците и престъпниците ли?Във Варна,по ул."8-ми приморски полк"(предполагам и по много други),*** с мощни и шумни коли и мотори си правят,по всяко време на денонощието(разберете,по всяко време), гонки и вдигат децибели ....и никой не ги пипа с пръст!!!Няма кьорав полицай!Денонощен тормоз,ам изглежда овчото стадо се е примирило и даже не блее.Само аз,тъпата и наивна овца правя безуспешни опити...без резултат!
142
3
 
20
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
*** народ слаба държава!В България заплатите са по-малки от Македония!При царуването на Винету стандарта в България е Африкански!
141
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синдикати в МВР ??? Те не са ли по закона за Въоръжените сили? Къде там има право на протести. Който не му харесва, да напуска,
140
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименДо АнонименПравиш ли разлика между "почивен ден" и "работен ден"?