Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
150 коментара то тях 145 негативни... сия синдикати да ги прочетат !!
138
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР - Маджо вика Румен:)
137
2
 
19
 
! Отговори
svetlio преди 6 години
НЕ ги подкрепям!!!
136
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е нямам думи , на пенсионерите 20 лева увеличение на работещите нищо , ана мврейците поредното голямо увеличение егати държавата сме ако ги допуснем пак да ни изнудват така нагло
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е странно как все реват за заплати пък за да станеш обикновен полицай се стига дори до ниво министър, зам. министър, директор на дирекция и т.н.Като не им харесва да си ходят, не стига че народа ги храни без никаква тяхна ефективност и само мрънкане и реване това полицаи ли са или просяци.За всички българи животът в България е труден, всеки иска по-висока заплата, но няма, това е положението, който не е удовлетворен има терминал 2.
134
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЛИ УЖ ПОЛИЦАИТЕ НЯМАХА ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАТ ????????????
133
2
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Поне така ще можем да видим полицаи по улиците! Иначе кьорзв полицай не се вижда.
132
1
 
19
 
! Отговори
25 5 2017г преди 6 години
Жена подава сигнал за корупция извършена от полицай и я осъждат на 6 000 лева глоба!егати държавата
131
4
 
3
 
! Отговори
Христо преди 6 години
До Ив. Лесов - ,wtudjd Този трябва да го назначат още утре за вице- премиер по сигурността ! Да ги даде бързо тези млади и желаещи хора за работа в МВР от провинцията! Какви скрити капацитети сме имали в кадрово отношение, чак да не повярваш.
130
4
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
да стоим в тази система! На мен лично ми останаха още някоя и друга година да си изпълня договора, пък след това е много малко вероятно да подпиша нов такъв! Работа навън, особено в София, не е като да няма въобще, пък и все пак и не съм съвсем без образование и способности!
129
4
 
25
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Полицаи и пожарникари НЯМАТ право да протестират. Те са обещетени именно с тези 20 заплати при пенсиониране. Никой освен тях не получава тези 20 заплати. Те са единствените, затова нямат право да протестират и да искат по високи заплати. Това е наглост. Уволнявайте ги веднага и без това са в повече и нищо не вършат. Само искат увеличения и накрая искат и 20 заплати. Никой друг в държавата не получава такива привилегии. НЯМАТ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАТ.
128
3
 
11
 
! Отговори
един там преди 6 години
Не знам за полицаите, ама в армията заплатите не са мръднали от почти 9 години! Грешка- увеличи ми се заплатата с няма и 100лв. но това е заради повишенията!Много колеги напуснаха, понеже не им се тъпче на едно място, не им се занимава с безсмислици и с купове бумащина! Пък понеже е много голям наплива в НВУ-то, нашите умни управляващи решиха да оставят по-вързрастните офицери и сержанти да работят на пенсия и заплата! На печелившите-Честито! Останалите всеки ден се чудим дали има смисъл
127
4
 
20
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Полицаите нямат право да протестират. Когато някой постъпва в полицията, подписва документ че няма да протестира. Те нямат право да протестират, защо това не се спазва? Защо тези които протестират не бъдат уволнени дисциплинарно, питам аз? Като гражданин на тази държава питам, защо полицаите не спазват закона. ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАТ. РАЗБЕРЕТЕ ГО ХОРА.ИСкам всеки полицай, който излезе на протест - да бъде уволнен веднага от МВР.
126
3
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
Кефи ме народната обич към полицията, изразена в коментарите към статията!
125
2
 
12
 
! Отговори
Ив. Лесов - ,wtudjd преди 6 години
90 % от полицаите са назначени с връзки. Има много желаещи младежи от провинцията за тази работа. Заплатите им в сравнение с ниските пенсии са добре. Изкарват си парички и от странична дейност. Порциони , униформи, сл. коли, опашки не чакат и още... Защо не намаляват щатните канцеларски чиновници и чиновнички от там ще без туй работа не вършат, а чакат края на раб. ден. Разбира се останалите 10 % заслужават внимание.
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ НА СИНДИКАТИТЕ В МВР И ОСТАНАЛИТЕ
123
2
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Помните ли,когато бихте баби и старзи пред НС? Тогава изпуснахте момента. Просто трябваше да се обърнете кръгом, и да влезете с народа вътре.Тогава, всички щяха да ви вземат на сериозно. А сега-искате вие, а другите? Тези, дето изкарват пари и за вашите заплати? Учители? Мед сестри, а и военните-и те искат.Пропуснахте момента. Сега ще привикат вашите "Профсъюзи", един по един ще ги подкупят, ще ви замажат очите и край.Сценарии изпробван с години, спомнете си Учителската стачка и как я предадоха.
122
2
 
5
 
! Отговори
капитан Асав преди 6 години
а ушев в хондурас але але. освен да мутреят и да джобат на киндерите ганджата друго не виждам да са свършили. много тих тоя тих фронт бре, заптиета...само хъркане се чува...
121
2
 
20
 
! Отговори
джандар преди 6 години
не занимавайте хората с тези хрантутници и шкембелии
120
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекрасна история от преди два дни:Кръстовище. Колата пред мен минава на червено - ляв завой, при оставащи 10 секунди червен светофар. По съвпадение и аз съм наляво. Тръгвам на зеленото и след завоя виждам патрулка. Спирам, свалям прозореца и им казвам - не го ли видяхте? Гледат ме тъпо. Казвам им - имам камера, ще сваля записа, ако го спрете и ще свидетелствам. Последва още по *** поглед, след което ми се обърна гръб... без нито една реплика.И на тия двамцата с по 15%?!?!?