Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
21
 
! Отговори
SS преди 6 години
аз пък съм сигурен, че дори и да им намалят заплатите с 15 %, няма да има никакъв проблем - пак хиляди желаещи ще пъплят за работа към "структурите" на МВР... Щото това си е сладка работа... а ефектът го чувстваме всички ние. Някой да е доволен от борбата с престъпността, а??Е, като подобрят разкриваемостта на престъпленията с 50%, тогава може да им се увеличат заплатите с 10 % !....
118
2
 
4
 
! Отговори
joker преди 6 години
Чух, че ердоган припаднал. Ако и бибитко даде фира, този край на света ще поеме към едно по-добро бъдеще! Що се отнася до заптиетата, те ще мирясат, защото са като ветропоказател - с всяка власт.
117
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам - след като са им толкова ниски заплатите, защо е така шуробаджанащина за да влезеш в Симеоново? Защо познати от махалата...(доскорошни безделници), коментират че са броили до 10к рушвети за да станат полицаи? Та със 600лв заплата трябва да работят 10 години да си ги избият....нещо не ми се връзва.И униформите - ами аз също ходя на работа, заплатата ми не е по-голяма от тяхната, дрехите на гърба си ги купувам сам, и не знам дали въобще ще стигна до пенсия, камо ли пък 20заплати
116
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за свършена работа! За пиене на кафе и получаване на рушвети ,пари не се полагат.
115
5
 
17
 
! Отговори
Lili преди 6 години
тиа май се опитват да ни правят на балами... Като, че ли не помним, че в т.нар. "система на МВР" всяка година увеличават заплатите с по 5-10 %. Ама сега пък искат цели 15 %!!! Че откъде ще намери държавата пари за това?! Нали трябва да гивземе от другите сфери.Протестират, понеже знаят, че номерът пак ще мине. Тоз път плашат, че ще ни изложат пред Европ.Съюз.Правилният ход срещу тях е:1. На който не му харесва заплатата- чао!2. Ако продължават да упорстват-да почнат да си плащат осигуровките
114
3
 
22
 
! Отговори
2233 преди 6 години
Не познавам нито един почтен полицай.Всички са корумпирани.Свестните отдавна напуснаха ,виждайки тиквинизацията на страната.
113
3
 
21
 
! Отговори
бай Пешо преди 6 години
Стресова им била работата!! Ами и моята е стресова!
112
4
 
22
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 6 години
Айде на борсата ,мързеливци и мрънкалници...
111
3
 
24
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Абе бойко защо не им препоръча и на тези да си гледат картофи?
110
3
 
20
 
! Отговори
обективен преди 6 години
За работата която вършат ,тези заплати са супервисоки!!!Нищо и половина.Имаме най-голямата по численост и безхаберност ,армия от безделници.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както ще е по 35 градуса на сянка близо месец напред - мврето на полицията за пореден път доказа, че интелект под фуражка не вирее. Тия сланинки бая ще се запекат пред Ал. Невски. Миризмата на потни кубинки ще ги сплотява. Какво им е виновна църквата и какво общо има с тях и защо точно протестират пред нея... кукерска му работа. Но сега се чудят откъде да намерят двама полицаи - единият да може да напише исканията на протеста, а другият да ги прочете и разкаже в простонароднополицейска-форма.
108
4
 
24
 
! Отговори
SS преди 6 години
наглостта на тиа *** няма граници! То бива рекет, ама чак пък толкоз!Що не си огласят "ниските" заплати (ама не основните ставки, ами брутните, за да преценим ние колко са "ниски" възнагражденията им - и то за работата, която реално вършат!)В края на краищата, тук хората са прави-на когото му се виждат малко парите - да напуска. Може да отиде, напр. в селското стопанство-там търсят хора... Ако пък иска - може да се занимава с културна, или научна работа, може да идат и в чужбина, и т.н.
107
3
 
26
 
! Отговори
ponti преди 6 години
В Гърция, Австрия, Германия виждам катаджия само когато има затруднение в движението и той ПОМАГА за да се реши проблема. Тук виждам катаджия само след завоя и ограничение 40, за да ме пита " ся кво ще прайм" и " ама ние сме двама".
106
5
 
18
 
! Отговори
ха-ха-хаааааааа преди 6 години
Висока заплата и пенсия на 45 годинки...............пей сърце....................ама НЕМААААааааааааа.....................
105
5
 
20
 
! Отговори
ДО 114 преди 6 години
"..излиза, че вимат колкото една чистачка или сервитьорка".., а какво вършат? Те могат ли да работят работата на една чистачка или сервитьорка? Категорично Не! Те са тюфлеци, свикнали само да искат, да пият кафета и да се чудят от къде да забършат 20лв. рушвет. В коя друга държава от ЕС има такива полицаи??? Навсякъде са като струни, и вместо да ти задават глупави въпроси и да се гаврят, или да търсят как да те затруднят, за да ти вземат парите, се хвърлят да ти помагат и съдействат! Е това е!
104
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези мирни протести! Сваляйте ги тези *** със сила веднъж и завинаги!
103
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе. Да не би да отмина модата на контра-протестите?
102
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бгКогато започнат да вършат работа повече от една чистачка или сервитьорка тогава!Щото една сервитьорка или чистачка могат да вършат тяхната,тоест почти нищо!
101
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако им вдигнат заплатите пък ще излезем ние на протест. Ама тогава полицаите ще ни бият ли?
100
5
 
12
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЩО ЗА НАХАЛ;СТВО ??? ЯВНО БАКШИША ПОД МАСАТА Е СТАНАЛ МАЛЪК ПОНЕЖЕ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ОБЕДНЯВА.....НО ПЪК ИМА SpaceX, TAKA ЧЕ ЩО МУ Е НА БЪЛГАРИНА ЗАПЛАТА...