Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уво на всички и на тяхно място монголи
98
12
 
9
 
! Отговори
бг преди 6 години
Не са ли най-важни заплатите?От тях зависи всичко.Не може щатът в МВР да е 673лв, минималната в страната да е 460лв при средна 1050лв.Излиза,че взимат колкото една чистачка или сервитьорка.В другите държави е над средната за страната.
97
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите спокойно си докарват над хилядарка на месец. Я с извънреден труд, я с командировъчни. А една голяма част от тях си прибират и под масата.После се пенсиониран раничко и взимат една торба пари. Не стига това, ами започва и да им се плаща пенсия, далеч над средната.Тия да ги хванеш в текущото положение - да ги разстреляш им е малко. А те искат повече!!!
96
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ***, ограничен, арогантен и в напреднала форма на идиотизъм - що е то? Български милиционер, имащ се за полицай.
95
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети."Брех. Линията за бедност в България за 2017-та година е 314 лева. Тоест, ако вземат над това, те не са "крайно нуждаещи се". А ако вземат под това - държавата се е погрижила - има си подпомагане за социално слаби! Да се възползват.Ама те не вземат 314 лева, ами средно по 1600 лева(засечка - декември 2016). И искат по 15% над това. Крайна нужда ги гонела, видите ли...
94
17
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Трябва да уважаваме труда на полицаите и хората които са се посветили на тази професия.Това са хора под пагон,често с ненормиран работен ден,пращани при нужда в различни краища на държавата.Редно е да имат достойни заплати и аз ги подкрепям.Държавата е икономически слаба и...баницата не стига за всички,но не бива да се пренебрегват силовите структури,отговарящи за реда и сигурноста в държавата
93
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма бедни полицаи !!
92
2
 
21
 
! Отговори
До реалист преди 6 години
Прав си брат,но полицаите протестират единствено и само за заплати!Ако протестираха ЗА промяна на системата,срещу скритото политизиране и управление на МВР,бих ги разбрал и бих ги подкрепил!Навсякъде първо доказваш,че заслужаваш и тогава искаш и евентуално получаваш!При наличие на толкова много уж професионални синдикати в МВР,да си чул някой от тях да протестира,да кажем за промяна в системата на кадровия подбор,за промяна на съд.система,срещу корупцията,да посочи кой е виновен за вс.това?
91
7
 
10
 
! Отговори
ералистично преди 6 години
политиците са една шепа на фона на многохилядната полицейска ламя !!!!!!!!!! полицаите днес са най мразени заради привилегиите им , взимат повече от лекари учители и още искат нахалниците !! винаги ще си останат най мразените в държавата заради безкрайните им привилегии! сами си го правят обикновения човек да ги мрази
90
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато покажат,че могат да работят и да дават резултати,тогава увеличение на заплатите!В Библията е казано: Когато едно дърво не дава плод,се отсича!Спомням си навремето,в Симеоново се приемаше с изпит по Български език и история!Сега се приема единствено само по диплома и след преглед,дали на някой кандидат не му липсва я око,я крак или ръка,а има случаи и на курсанти с нестандартна сексуална ориентация!И с тия 7-8 синдиката,направо трепат коча с лопатата!
89
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите - на минимални заплати. До 45 - на улицата, после до 65 - администрация. Стига с това ранно пенсиониране. Униформи - да си ги шият сами, да си организират кръжок.Обикновения българин работи за минимална заплата и не получава работно облекло, пенсионира се на 65, ако доживее. Защо полицаите да са по-специални?
88
1
 
17
 
! Отговори
Да се вдигнат след: преди 6 години
1.Промяна в закона : Полицай хванат в корупция -дисциплинарно уволнение ,трудовият стаж 3-та категория,и конфискация на половината имущество и доказване на на имуществото -негово и на всички роднини до 2-ро коляно.2.Полицай (държавен служител) ,нарушил закона -двойно наказание и само ефективни присъди......(ЗА СЪДИЙ Х 3)Ха да видиме колко поЙцаи ще останат .....ХРАНТУТНИЦИ.
87
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма такава загубена държава кадето един *** полицай да печели повече от лекар...учител
86
7
 
10
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Бих подкрепил всеки който протестира срещу произвола на политиците ни, както подкрепям сега и исканията на полицаите. Всеки заслужава по -добри доходи и достоен живот. Той не е самоза политиците ни.
85
6
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Не съм полицай, но толква много хора пишат срещу тях. Защо никой не пише срещу политиците, които дакараха на този хал не само полицаите,но и всички слоеве на обществото ни. За техните заплати, преивелегии, че работят само по 23 минна ден и т.н. Докараха ни до там да се противопоставяме един друг, а те правят каквото си искат и ни се смеят на акъла.
84
4
 
14
 
! Отговори
... преди 6 години
Съдейки по минусите в коментарите, полицаите са твърде много, и вместо да спасят някоя баба на село от "ало измамници" или от набезите на малцинствата, или от крадците на фарове и коли, стоят пред компа и чукат минуси... е тва е полицията в Бг. Аз нямам нужда от вашата "защита", но други, дето живеят с 200лв. пенсия в село пълно с роми имат, а къде сте вие?
83
6
 
12
 
! Отговори
20 заплатки а? преди 6 години
да излезем на контра протест срещу тия ***
82
9
 
15
 
! Отговори
.... преди 6 години
На полицаите трябва да им се посочи трудовата борса. Те си мислят, че след като са станали полицаи, са вовеки на врата на държавния бюджет. ДА, АМА НЕ!
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 90 Явно си зле информиран за най-важното в реформата на МВР в Грузия. Там заплатите на полицията се изплащат от САЩ.
80
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви пари!Ако не ви харесва марш на борсата ***