Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
2
 
! Отговори
За сведение на МВР преди 6 години
НАгли престъпници на власт от НЕЗАКОННИ анти човешки системи за видео терор закупувани с ограбвани хиляди милиони от народа крадат до 40 % от стойноста.От заплати за Полицаи не могат да откраднат нито лев.МВР знае че подобни терористични системи са забранени от Основния закон чл32 забранява Изрично ползването на видео терористични системи срещу природата и гражданите.Кога ще арестуват Цветанов и други виновни лица.Тези масови убиици повредиха милиони БЪлгарски деца в училищата
178
1
 
1
 
! Отговори
all cops are bastard преди 6 години
еййй сетили са се и те бе брао ушенца ама играете нечестон а?*** и умниците където се значи вие като протестират няма жандармерия няма кой да им досажданяма кой да ви бута удряняма кой да ви казва кво да правите и да вика постоянно представи си го така пред теб има 10 човека и всеки ти се прави щот може да те пребие ако направиш нещо ама ти неможеш дори да го докоснеш WTF май май 1 протест ще е за жандармерията която бие народа от който се прехранва замислете се малко ;)
177
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер що чакат преди 6 години
Да съм на тез години на тия млади момчета да ме държаха краката щях да избягам през границата аламинут!По мое време бях на 30г.Държ. сигурност стреляше на месо като по кучета на кльона само да си помислиш да бягаш от България.Закопаваха хора на браздата.Чудя се на акъла на тез млади и силни момчета преклонена главица саба не я сече.Момчета спасявайте се поединично бе Не чакайте на тази безродна държава Света ви е на тепсия отворен На ваше място няма да стоя минута хората от Африка идат срамота е
176
1
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Увеличение - няма проблем 200% ако искат, но САМО с контрол! Когато имат таргети и 60% от заплатата им се изплаща след изпълнен таргет, събрани годни доказателства, приключени дела само тогава ще работят... Сега е страшно - излезте и потърсете полицай на улицата - няма нито един - Всички са скрити по дупките. Който е работлив и кадърен не иска да става полицай!!!!
175
1
 
7
 
! Отговори
Мързеливият е гладен преди 6 години
В тази система са останали само пълни нескопосници неспособни да работят мързеливци В нормалният пазар не става нищо от тях.Много мои кадърни познати полицаи напуснаха още преди 10г зарязаха всичко и много далновидно в полза на Лондон и Канада.4 от 4 си оправиха живота за нула време! Къщи,коли уредиха жените и децата и себе си Придобиха имоти на 2 места в България и сега взимат си рентите и наемите и си гледат частните бизнеси и сеира на бившите им колеги чакащи милост и парченце залък.Смешни.
174
0
 
7
 
! Отговори
ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ преди 6 години
МАСОВА СЕЧ НА ПОЛИЦАИ ПЪРВО.....НА ЖЕНИ И ЛЮБОВНИЦИТЕ ИМ В СИТЕМАТА СЪЩО, И НА НАВЛЕЦИТЕ -- ТОРБАРИ И ПАПКАРИ, КОИТО МЕСТЯТ ЕДНА ПАПКА ОТ 3-Я НА 2-РИЯ ЕТАЖ И ТАКА СИМУЛИРАТ И ИМИТИРАТ ДЕЙНОСТ, А ЗАПЛАТАТ ВЪРВИ, ЗАВЕДНО С ДРУГИТЕ БЛАГА И ОСИГУРОВКИ .АИДЕ СЕЧ НА ТЯХ...И КАТО СТАНЕТЕ 45 000 ВСИЧКИТЕ ---- ЕЛАТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА ПАРИ.
173
6
 
5
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Да не говорим, че основното задължение на полицията е превенция, а всички знаем, че вместо да намалява престъпността тя се увеличава!!! На какво отгоре искат по високи заплати? На свършена работа- НЕЕЕЕ, заради правилно отношение - НЕЕЕЕ, защото гражданите имат останала капка доверие в МВР - НЕЕЕЕ, защото спряха телефонните измами - НЕЕЕЕ, защото целия град знае кой е дилърът и кой се занимава с телефони измами само от МВР незнаят- ДАААА. Та драги хрантутници с какво точно заслужихте увеличение?
172
4
 
3
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
1 година подавах сигнал за шум от къща на братятя, те МВР неможели да намерят къщата къде е! И как точно искате да ви се увеличат заплатите като не си вършите работата? Ревете, че нямате дрехи - другите как си купуваме сами дрехите с който ходим на работа? Нямали незнам си какво - как да имате като само ревете кажете какво свършихте? от 44,3 разкриваемост на престъпления през 2010, през 2014 е паднало на 37,6%. С други думи не си вършите работата!!! Първо си изпълнете задълженията тогава искайте
171
3
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Аз много пъти съм казвал - да направят заплатите на МВР по 2000 лева, обаче да имат и задължения - до 3 дена ако не е разкрито престъпление+документите правилно обработени и депозирани в съдът да се намаля заплатата на всички в това поделение с 10%, за 2 престъпление не разкрито до 3 дена още 20% и така докато започнат да си вършат работата. 1000 дела ги връщат заради неправилна документация, заради написани глупости в тях. 100 000 разследвания срещу неизвестен извършител на по 10 години.
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ КОИТО РАЗСИПАХА ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПОНЕСАТ СОЛИДАРНО ВИНАТА СИ. А ВСИЧКИ НИЕ ЗАЕДНО ЩЕ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА НА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ЗА ФИЗКУЛТУРНИКА, ОНЯ С 6 АПАРТАМЕНТА И ПОЛИЦЕЙЩИНАТА. АМИ КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ СЕ ВЯРВА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ УСПЯХА, ЗАЩОТО НА ФОНА НА МИЗЕРИЯТА ДА КОМПЕНСИРАШ С ГОЛ ЕНТУСИАЗЪМ И ДА СПОНСОРИРАШ МВР С ЛИЧНИ: ЛЕКА КОЛА, КОМПЮТРИ, ПРИНТЕРИ, УНИФОРМА И ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ЗА 500 ЛЕВА ЗАПЛАТА И ПРИКАЗКИТЕ ЗА ОГРОМНИТЕ ТИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ- ТУК ВЕЧЕ СА "ХАНКО БРАТ" И БРАТЯТА МУ
169
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този синдикат АЗ го създадох. Вальо Попов е ***-***, който го оглави насаден от библиотекарския институт. Той самия е нищолг от корумпираната ГП /няякано дупе/ Дрън,дрън, ярини ! Ръси простотии. Синдиката, ако фунционира така, както беше замислен, заради политици, нямаше да има място за кокошкари по затворите !
168
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са момчетата!Не само дрехи и обувки,ами пижами и лимонада за колите не им дават!Крият се в храсталаците,защото тайно следят престъпниците! А в населените места полицията няма врагове-там престъпниците са сътрудници на правоохранителната система от класическия спектакъл "Кой" го хваща,"Той" си плаща, "Кой" го пуска-и журнал.игите имат работа ".При 111 х. кв.км. площ,60 х. полицаи и 340 х. охранители на всеки 2 кв.км се падат 1 полицаи и 6 охранителя. А други над 800 х .са службашите!
167
4
 
5
 
! Отговори
С връзки преди 6 години
ЧистачкаВ полицията съм първа категория. Да живее комунизма... Има и две фризьорски и те са като мен...Тва е щото съм с връзки...
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В НЕДРАТА НА БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАЛЕЖИ НА ЗЛАТО ЗА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ,КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ,ЧЕ АКО ТОВА ЗЛАТО ВЛЕЗЕ В УПОТРЕБА,БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ Е НАЙБОГАТИЯТ ПОНЕ В ЕВРОПА!ГОСПОДА УПРАВНИЦИ,НИМА ЧАКАТЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ?!НЕ ПРИЛИЧА НА НИЩО ДРУГО,ОСВЕН ТОЧНО НА ТОВА!БЪЛГАРИЯ Е БОГАТА ПО РЕСУРСИ ДЪРЖАВА,НО НИМА Е ФЕНОМЕН ФАКТЪТ,ЧЕ РЕСУРСИТЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ?!КОЙ НАРЕЖДА ТОВА И ЗАЩО?!ИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЕ И ТО НЕЗАБАВНО!СТИГА СМЕ ИЗЧЕЗВАЛИ,ЧЕ И БОГ ЩЕ СЕ РАЗСЪРДИМНОГО,МНОГО СКОРО! СПРЕТЕ ПРЕСТЪПНОСТТА!
165
3
 
9
 
! Отговори
мечка преди 6 години
Защо точно тези, които не работят искат увеличения? Като се вдигне заплатата на всички, тогава на тях. И нека излизат за да ги видим. От доста време не виждам полицай по улицата да ходи да проверява кой какъв е, че доста чернил.ки плъзнаха!
164
2
 
2
 
! Отговори
Patent.bg преди 6 години
Te da si protestirat. Niene im go uvelichavame. Te napuskat sami kat sa mnogo iadosani...Eto automatichno sme napravili znachitelnata dalgoochakvanata reformata i spestiavane...Posle naznachavame shvedite za bg patrioti policai...i te sa dlajni da ne kradat, da ne lajat, da ne ubivat, da zapazvat bul zakonite, partizanskite ns i ms...hem ste imame bezpilotno uchenie za voenni interesni igrichki...shvedite na stranata na ujkim zakona srestu nezakonnite policai...abe migranti s razmeneni roli..
163
1
 
7
 
! Отговори
който е недоволен преди 6 години
от работата си-напуска и се захваща с друго по печелившо.Да ама не.Като не останат кадри,нещата щат не щат, ще се оправят.
162
0
 
2
 
! Отговори
Jirem преди 6 години
Ohaaa, nov nationalen bulgarski praznik 5 uli...;)
161
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-големия удар на тези полицаи е да хванат някой тийнейджър с нелегален стрък плевел от който няма документиран смъртен случай. Затова пък кила синтетика се пръскат по дискотеките и черноморието, ама там чадъра е на ниво министерство и не пипат да не ги уволнят.Да не говорим че арабизираха държавата, докато простите ченгета "вършат работата си". Да напускат тези паляци.
160
1
 
5
 
! Отговори
честния преди 6 години
и аз бях там. Толкова *** на едно място не бях виждал.