Гонените от Елин Пелин сирийци – с дом и работа в Пловдивско

Семейство Джабер вече си имат и лични карти
26 юни 2017 08:56,
64
Гонените от Елин Пелин сирийци – с дом и работа в Пловдивско
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Сирийското семейство Джабер, на което преди 4 месеца общината в Елин Пелин отказа регистрация, ще получи лични карти, съобщи BTV.

Сирийците благодариха и казаха, че след репортажите, отношението към тях се е променило.

Още по темата
Най-накрая справедливостта възтържествува благодарение на четвъртата власт, каза преводачът на семейството.

Джабер имат предложения за работа в Пловдив и Бургас. Затова сирийците нямада останат в Елив Пелин.

Ще заминат в пловдивското село Кръстовица, където ще им дадат и жилище под наем. Машинни техници са и ще работят във фабрика там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейство Джабер са нахални натрапници(и такива като тях) и нищо повече и поради това никога няма да бъдат приети добре в България.Винаги ще си останат натрапници.Такива като тях които идват нежелани сами предизвикват омраза към арабите.Да не се чудят после че на християнските европейски народи им писна от всички араби.От както нахлуват така в България аз бойкотирам всичко арабско.Насила ни карат да ги мразим.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така...като не можеш да отговориш адекватно, мина на неадекватни и абстрактни въпроси. Не говорим кой е почнал войнста в Косово...В света има едно нещо наречено причинно-следствени връзки. Ако го знаеше това нещо нямаше да се питаш ама защо стана така. Чети повече, ама не в интернет. В интернет могат да пишат и *** и Пульо и дори и ти можеш. Има едни неща които се наричат книги.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би да твърдиш, че тези ислямисти ще се върнат в сирия както и всичкото джихадист което ни налази?!! Както уж са се били върнали , споредтеб, косоварите от Македония след войната в Косово? Пий си хапчетата и не се излагай да пишеш тук.....А ти изпи ли си твоите? Гледам като свършат аргументите прибягваш до хапченцата.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като се пенсионирам, това и планирам да направя.Не и в някое село, завзето от джихадисти....Като се пенсионираш кой ще ти направи десетината деца? Сега е момента. Ето, сирийците не чакат да се пенсионират.
35
1
 
9
 
! Отговори
Калин преди 6 години
Докога ще ни занимавате с джихадисти?! Колко ви плащат да ни пробутвате ислям?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38като се пенсионирам, това и планирам да направя.Не и в някое село, завзето от джихадисти.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъркаш нещата- когато беше войната в Косово, много албанци- косовари избяга в Македония като бежанци и там останаха. Говорим за над 10 000 души. До тогава албанците си бяха ненатрапчиво малцинство. Съшите, воювали със сърбите, хванаха пушките 2000-2001г. да се разпореждат в държавата, която ги приюти. Палестина 2.0, та като не знаеш не се изказвай като последна инстанция..-Как от 10000 станаха над 500000?Кой ги прогони от Косово?Повечето се върнаха след спечелването на войната и независимост
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименсичкото ш о р о ш о и д след като изгонихте младите българи от България, сега пращате останалите тук или в Сибир, или да се заселват в албански села.Ай с*ктир, ние не ходим да се заселваме в Кувейт или Бахрейн , тия не ги искаме тук, а вие заминавайте за Аляска.Ако ви пуснат господарите....Кой те праща в Аляска или Сибир? *** заселвай нашите села!Ако не можеш недей да пречиш други да го правят. Природата не търпи празни дупки.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименсичкото ш о р о ш о и д след като изгонихте младите българи от България, сега пращате останалите тук или в Сибир, или да се заселват в албански села.Ай с*ктир, ние не ходим да се заселваме в Кувейт или Бахрейн , тия не ги искаме тук, а вие заминавайте за Аляска.Ако ви пуснат господарите.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Македония какво стана? Идват албанци, бежанци, след време македонците се изнасят, горките бежанци строят огромни къщи и имат по 10 деца,на всеки 5 къщи джамия и ей така....Първо, албанците в Македония не са бежанци, а са си доморасли и са там много преди т.н.македонци.Второ, какво ти пречи ти да си народиш 10 деца, както и цялата ти рода с братовчеди и братовчедки до девето коляно и да тръгнете да заселвате. Може и на 5 къщи по църква да си построите.
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ай стига бе, такива като тия ги финансира Саудитска Арабия да завземат Европа.От къде имат десетки хиляди долари и скъпи телефони разни млади афганистански козари и берачи на мак? Уж ще работят, докато се нанесе цялата им фамилия от няколко стотин души и изкупят селото. В Македония какво стана? Идват албанци, бежанци, след време македонците се изнасят, горките бежанци строят огромни къщи и имат по 10 деца,на всеки 5 къщи джамия и ей така.-Ами вдигнете се цялата рода и отивайте да заселвате вие
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай Боже всички бежанци като това семейство да си намерят работа и дом, а не да висят на социалната система!!!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"частникът капиталист"ай стига бе, такива като тия ги финансира Саудитска Арабия да завземат Европа.От къде имат десетки хиляди долари и скъпи телефони разни млади афганистански козари и берачи на мак? Уж ще работят, докато се нанесе цялата им фамилия от няколко стотин души и изкупят селото. В Македония какво стана? Идват албанци, бежанци, след време македонците се изнасят, горките бежанци строят огромни къщи и имат по 10 деца, на всеки 5 къщи джамия и ей така.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Получава се на практика обаче, че за бежанците комунизмът се състоя все пак !!!...Не е комунизмът. Частник(капиталист) им е осигурил работа, а не държавен завод. Явно не може да си намери работници от местните висшисти.
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая шишкавата с фереджето е машинен техник? Верно ли бе да бяхте писали,че е космонавт.
24
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво обиждате хората, отиват да работят, не са виснали на помощ. И аз малко бях против тях в началото, ама щом отиват да работят, нямам нищо напротив
23
19
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Предполага се че обикновенните българи, които са живяли тук цял живот, и не са били под военна обсада и т.н, поне една къща на село ще вържат от някъде.А тези хора, макар и инженери, нямат избор, нито имат език (бълг) нито познават тукашната среда за разлика от нас . А сега ще работят тук и с труда си евентуално ще допринасят за икономиката.
22
5
 
22
 
! Отговори
weselin преди 6 години
браво на Елин Пелин - не слугува на олигархията
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой ще работи във фабрика- дебелата къдъна, дето цял живот не е работила и един ден? Айде не ме разсмивайте.
20
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележете позата и погледа на майката и синовете! Държат се така, сякаш всички са им длъжни за нещо...А тебе ако те прогонят от собствената ти страна и отидеш другаде и искаш да работиш и да се издържаш и започнат да те гонят и обиждат как ще гледаш?