Възрастна жена метна 10 бона на мним полицай

Измамата е станала в Харманли
26 юни 2017 13:21,
10
Възрастна жена метна 10 бона на мним полицай
Снимка: архив, Bulphoto

Жителка на Харманли е била измамена с 10 000 лева, съобщи МВР - Хасково. Жената, на възраст 75 години, е станала жертва на престъпление след телефонно обаждане от мним полицай.

Сигналът за измамата е бил подаден от нейния син на 23 юни. Той обяснил, че минути по-рано на майка му се е обадил непознат мъж, който се представил за полицай и който успял да я убеди, че трябва да съдейства на органите на реда.

Тя е хвърлила през терасата на жилището си на бул. "България" наличните си 10 000 лева. Работата по случая продължава, допълват от ОД на МВР - Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАЛА - ДАЛА. НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМ.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Наличните 10 бона"??!?!?!? ***, представете си, колко още НЕналични има тая баба в банката!Нема кво да я жалите.
6
1
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Да се приеме закон за всяка телефонна измама стойността им да се приспада от бюджета на МВР и парите да отиват за възстановяване на откраднатото от хората! Тогава може би тлъстуните в МВР ще си размърдат туловищата от кафенетата и ще изловят телефонните измамници! Нали вече картите са регистрирани на дадено лице. Взимат номера от жертвата, проверка в оператора на кого е картата. Арест на лицето и затвор и толкова. Какво толкова сложно има? Нали за това Ц-Ц искаше да си регистрираме СИМ-картите?
5
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 6 години
Зависи, според мен си имат местни шведи и знаят къде е телефонът и те прибират парите. В зависимост кой вдигне, се играе по съответен сценарии. На мен са ми се обаждали, вкл. по служебния и винаги връзката е лоша, ако захапеш и назовеш име и се почва и линията изведнъж се изчиства. И вече кой колко се върже.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се има предвид и това, че нерядко измамниците използват ИМЕНАТА на роднини на набелязаната жертва. Значи са проучвали предварително.В медийните съобщения за телефонни измами почти никога не се уточнява дали мошеникът е споменал имената на хората, от чието име се обажда или по повод на които звъни.
3
0
 
7
 
! Отговори
:(( преди 6 години
В такива случаи обикновено се акцентира върху наивността и недосетливостта на измамения.Но главното всъщност е друго - кой е знаел, че в тази къща държат толкова много пари в брой? Кой е знаел по кое време бабата е сама у дома?Жертвите на случайни мошенически прозвънявания обикновено дават дребни златни украшения и неголеми суми.Има закъсали шведи, които звънят напосоки, който клъвне.Но когато става въпрос за много пари или за солидно количество бижута, значи е имало предварително разузнаване
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замирисва на съкращения в харманлиислата полиция.Подслушвачи, лапачи и гледачк.
1
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 6 години
Внимание! При спешна нужда от пари, бързо една баба с телефона набери и под терасата ѝ ***! Там ще те чака торба с пари!