Българинът – опитна мишка: Тровят ни, бизнесът вкарва ГМО!

Мине ли новият Закон за храните, дребният бизнес ще е съсипан
Обновена: 27 юни 2017 12:16 | 27 юни 2017 09:00,
127

Тровят ни с отрови. Българският народ сякаш сме пробен елемент, на който набутват всякакъв вид глупости, за да се обслужват корпоративни интереси. Никой не се замисля за здравето на хората, сподели журналистът Димитър Байрактаров по повод обсъжданите промени на стандарта на българското киселото мляко.

"Днес в 14 часа на извънредна комисия ще се прави обществено обсъждане на новия Закон за храните. На първо място ще бъде съсипан дребният бизнес и със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Преди няколко седмици Министерството на земеделието и храните оттегли предложението за промяна в съдържанието и съотношението на двата основни щама – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в българското кисело мляко.

Идеята за промяната в състава на киселото мляко и превръщането му в йогурт предизвика бурни обществени реакции и притеснения, че ще се промени микробиологията на традиционния български продукт.

Тогава земеделското министерство обяви, че не подкрепя предложението и държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти.

"Става въпрос за корупция от висшите етажи на властта. За пореден път сезирам прокуратурата. Министерството на земеделието и храните издаде документ на 9 май, с който се иска откриване на процедура за промяна на стандарта и не една, а цели три фирми с гръцки капитал изпратиха предложение за подобни действия. Инициатори са Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД. Интересното е, че когато започнахме да правим разследването обаче се оказа, че въпросната фирма "Вамид 2002" никога не е искала да се променя стандарта", категоричен бе Димитър Байрактаров.

Богомил Николов oт "Активни потребители" коментира, че тъй като е разрешен само един вид пластмаса за опаковките на киселото мляко има предпоставки стандартът да не се спазва.

"Производителите трябва да се замислят как искат да изглеждат пред потребителите и как да спечелят тяхното доверие", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А знаеш ли ГМО соята и царевицата до какво водят кравите в САЩ? Те се хранят предимно с това. Я виж в интернет, ето го примерът какво се случва с биологичен организъм на по-високо ниво след засилена диета от ГМО. Атрофират мускули, разпадаща се кожа, дори гной в кръвта. Това са само най-внушителните странични ефекти.
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чрез плодовете в твоята система. Подушвал ли си Раундъп? Красота, цианидът на растенията, а ония живеят. Знаеш ли какво пише на Раундъп бутилката? Силно отровен да не се консумира ... О да, тази красота когато остане на растението ще ти предаде чудесен вкус към хранителната ти система. Това не е първично мислене, това е модерно мислене да отсяваш очевидно злото и печелившо с модерното и доброто. Аз не смея да преторя растенията за да не трпвя хората,той ми разправя да ги бухам раундъп Франкещайн
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99 Ето ч ене знаеш нищо за земеделието. Пестециди винаги са нужни, отново казвам като земеделец съм няколко светлинни години пред теб на тази тема. Ядрената физика е добра, но атомната бомба не е добра наука. Плодовата захар е добра както и селектираните сортове, но гмо царевичен сироп не е добре защото води до диабет преди 30-тата ти годишнина. Раудъп е добре за унищожение на растения, но се наслагва в растенията а ГМО културите не умират от Раундъп. С една дума Раундъп се пренася чрез плодовет
94
6
 
6
 
! Отговори
niki преди 6 години
Какво толкова му е лошото на ГМО-то не разбирам. Дайте линкове с проучвания, където може да се прочете какво са открили, че е проблем. По интернет всевъзможни драскачи пишат ли пишат глупости и хората им се връзват.Че нали ако нямаше ГМО в момента шяхме да водим войни за храна бе умници такива. Как се изхранват близо 8 милиарда хора с култури, които дават малко реколта, нападани са болести и вредители???
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повечето български търговци и производители на храни,внасяйки *** или влагайки ги във продуктите си,с които хранят населението,извършват съзнателен геноцид в името на собственото си забогатяване.
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
97 То ти и вода ще пиеш, дето магарето няма да я пие. В земеделието няма определени болести и определени вредители, всяка година нови се появяват със все по-скъпи препарати за тях. Точно бърникано днк дето насекоми не го ядът, това говори много за него. Аз като просто и страхливо човече, ще си взимам от братовчеда лимец и ще си меся домашен хляб, ще си гледам дворчето със внушителните 1 час на ден, пък вие като умни бухайте гмо. Те затова американците го внасят а изнасят за нас умните гмо-то.
91
2
 
6
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Пенсионна възраст:България: мъже 64г / жени 61гКанада:мъже 65г / жени 65гСАЩ:мъже 66г / жени 66гИспания:мъже 65г / жени 65гВеликобритания:мтже 65г / жени 64гИ какво се ОКАЗА, всички без франция и япония (60г за мъжете) работят повече от Българите.
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93 и както дадох пример по-рано голите охльови не ги ядът, ние ли да ги ядем? Сланата не ги гори ... мана не ги хваща, какво растение е това? Всичката зимнина от този сорт я изхвърлих.
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93 продължавам, сравнение житото 1900 с 2017 разликата е само в 16 хромозома или с 14 хромозома повече от първоначалната пшеница(лимец), за да е по-издържлива, с по-голям добив и тн. Разликата между маумуна и човек е 1 хромозом. Да обясня ли сега разликата между ГМО продуктите и обикновените? Каква е разликата там дори не ми се мисли.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93 Дай тогава да сравним със САЩ, майката на ГМО. Всеки 4ти с диабет, всеки 3ти с опасност за инфаркт, всеки 4ти с наднормено тегло, всеки 3ти с непоносимост към лактоза, всеки 3ти с белодробни проблеми, мога да продължавам. И срещу тях да бягаме не можем да ги стигнем, толкова им е хубаво ГМО-то, че внасят нашето жито с 28г протеин, а изнасят ГМО с 18г протеин, -> това не се приема в ЕС и се добавя протеин на прах и българите пуцаме гмо хляб с протеин на прах. Защо те не си го ядът щом е добро?
87
5
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До МРАВКА ..... явно при някои другари и товарищи, епитетите, нарицателните и другите изразни средства с които изобилства речника им, са им дадени от Господ, за да компенсират с тях някои свои умствени несъвършенства. Между другото мозъчните травми нанесени на част от съгражданите ни от развитото СОЦ общество, и затвърдени от мутагенните фактори, вследствие на аварията в Чернобил, са нанесли много повече вреда на част от присъстващите тук, от който и да ГМО-продукт.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тяхната продължителност на живота се дължи на липсата на стрес, при нас всичко е стрес. Я вижте медицинските книги. Стресът влияе на всичко, те се пенсионират на 50-55г възраст, ние на 63 и цял живот треперяш дали утре ще имаш работа, че да нахраниш и изучиш детето. Ония не им пука стане на 17 шута навън и си гледа живота и да се чуди къде да ходи на почивка.
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости, като производител казвам че в България се отглежда ГМО от години, дори аз съм отглеждал ГМО домати, без да го осъзная. Чак в края на сезона когато гледам че тези даже охлювите не ги ядът, изкарах опаковката и какво да видя ... производител Монсанто САЩ. Като се огледам другите сортове измират, болни, измръзнали, октомври вече умират, тези светят нищо им няма.
84
1
 
8
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Средна продължителност на живота за двата пола общо:България 74.5 гКанада 82.2 гСАЩ 80 гФранция 82.4 гВеликобритания 81.2 гИспания 82.8 гЯпония 83.7 гТука 50% (от пълнолетното) от населението пуши, 80% пие поне веднъж седмично.
83
4
 
15
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
В САЩ , КАНАДА и ЦЯЛА западна ЕВРОПА живеят с по 10-14 години средно по дълго от БЪЛГАРИНА. ПОСЛЕ МИ ОБЕСНЯВАЙ ТУК КОЛКО СА НИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИТЕ.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добро утро
81
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех това лошо ГМО и тоя *** български народ...Ония дето ядат ГМО средната продължителност на живот е с 10 години над нашата. Ама важното е да говорим общи приказки.
80
1
 
9
 
! Отговори
до калеко преди 6 години
калекоооооо,не знаех,че си поредния смешен ***.сам се издаде по особено просташки начин.много ти ходи ника,селски.
79
5
 
7
 
! Отговори
AAA преди 6 години
като цяло единствената причина в европа да няма Гмо храни е че храната тук е евтина , не като в северна америка/ сащ , канада . А и да не забравяме че Германия е най големият производител и износител на пестициди . Ако нашите политици не се продадат на европейско ниво няма скоро да бъде прието споразумение за внос, отглеждане и т.н на ГМО продукти
78
3
 
8
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 6 години
Я някой да каже какви ГМО продукти се продават в България?Ха, де!