Българинът – опитна мишка: Тровят ни, бизнесът вкарва ГМО!

Мине ли новият Закон за храните, дребният бизнес ще е съсипан
Обновена: 27 юни 2017 12:16 | 27 юни 2017 09:00,
127

Тровят ни с отрови. Българският народ сякаш сме пробен елемент, на който набутват всякакъв вид глупости, за да се обслужват корпоративни интереси. Никой не се замисля за здравето на хората, сподели журналистът Димитър Байрактаров по повод обсъжданите промени на стандарта на българското киселото мляко.

"Днес в 14 часа на извънредна комисия ще се прави обществено обсъждане на новия Закон за храните. На първо място ще бъде съсипан дребният бизнес и със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Преди няколко седмици Министерството на земеделието и храните оттегли предложението за промяна в съдържанието и съотношението на двата основни щама – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в българското кисело мляко.

Идеята за промяната в състава на киселото мляко и превръщането му в йогурт предизвика бурни обществени реакции и притеснения, че ще се промени микробиологията на традиционния български продукт.

Тогава земеделското министерство обяви, че не подкрепя предложението и държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти.

"Става въпрос за корупция от висшите етажи на властта. За пореден път сезирам прокуратурата. Министерството на земеделието и храните издаде документ на 9 май, с който се иска откриване на процедура за промяна на стандарта и не една, а цели три фирми с гръцки капитал изпратиха предложение за подобни действия. Инициатори са Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД. Интересното е, че когато започнахме да правим разследването обаче се оказа, че въпросната фирма "Вамид 2002" никога не е искала да се променя стандарта", категоричен бе Димитър Байрактаров.

Богомил Николов oт "Активни потребители" коментира, че тъй като е разрешен само един вид пластмаса за опаковките на киселото мляко има предпоставки стандартът да не се спазва.

"Производителите трябва да се замислят как искат да изглеждат пред потребителите и как да спечелят тяхното доверие", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димитър Байрактаров - един достоен българин.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нещо не ми се вижда нормално да нямаш семена и разсад да си садиш каквото ти трябва,а да чакаш само на монсанто за семена.Всяка пълна зависимост е вредна.Ами ако падне метеорит над монсантаджиите?Започваме да пасем трева?
75
11
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
ГЕРъБъ са си такива - продажници
74
17
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Анонимен ..... Ако на едно гладуващо дете в Африка му дадеш царевица третирана с Монсанто, то едва ли ще я откаже и най-вероятно ще го спасиш от гладна смърт. А иначе науката се развива и ще продължава да го прави въпреки сърбежите на троловете, недоволни я от управлението Герб, или пък от Глобалното затопляне, или пък от ланшния сняг, който още стои неразринат на нечии прагове ..... !!!
73
4
 
16
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
72
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още малко за неуки дилетанти като Калеко Алеко. Пример с царевицата и соята. В тях се инжектира Бт-токсин, произвеждан от една бактерия, който разгражда мембраните на клетките. Целта е да убива насекомите, които ядат царевицата. Но тези протеини са крайно нестабилни и в различни среди (например вън или вътре в клетките) се променят. Монсанто твърдят, че се разрушават бързо в човешкия организъм, но изследванията вече показват друго, че не е така. Има увреждания в черен дроб и бъбреци.
71
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е тази жалка скапана територия наречена булгария ще изчезне
70
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе мишки неуки, ГМО в природата НЯМА! ГМО-то се прави чрез процес на "инжектиране" на практика на ДНК и по този начин се променя ДНК-то. Такъв процес в природата, който да смеси ДНК на домат и медуза от ледовития океан, за да трае на ниски температури НЯМА. При ГМО се променят белтъците с такива, които са НЕПОЗНАТИ на човешката система, от което следват процеси, които НИКОЙ не знае до какво водят, НИКОЙ не е изследвал и няма понятие до какво могат да доведат, най-вероятно до не добро.
69
15
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Началника...Генетиката в растенивъдството е достатъчно развита наука, благодарение на нея отдавна са създадени, сортове растения които освен хранителни качества дават и количествени показатели, а ГМО-то е едно средствата за изхранване на съвременното човечество, което през последните години расте в геометрична прогресия. Така че няма нужда излишно да се сатанизира науката, а иначе на всекиму според джоба, и както има хляб от "Лимец", така трябва и от "полиплоидна пшеница", за да няма гладни
68
1
 
17
 
! Отговори
ми преди 6 години
като мълчат овцете... само за няколко дена Боко ни литна с кешовите плащания, закона за КАТ, това за храните...
67
11
 
9
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
"със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни"Пълен дебилитет! Кои по-точно са тези ГМО храни, които някой вече вкарва в България, та и ще продължава да вкарва?Очевидно самият Байрактаров, на когото избирателите ритнаха шута, сега е сърдит на целия свят и пръска храчки наляво и надясно. С една дума - ГМО българин.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То щото сега бг производителите ни продават еко продукти, които не са набухани с менделеевата таблица, нали?
65
1
 
11
 
! Отговори
Началника преди 6 години
До Калеко АлекоНема страшно от съвкупление,ако си гмо,няма да се възпроизведеш.Ще чакаш монсанто да те достави в буркан по техен образ и подобие.
64
7
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Пролетарии от всички страни, съединявайте се ..... т.е. съ.въ.куплявайте се !
63
3
 
11
 
! Отговори
Pumpkin Donuts преди 6 години
Докато ви управлява ГМО Тиква, ще ядете картофени пасти.
62
1
 
9
 
! Отговори
ха сега де преди 6 години
Аз от цялата статия разбрах само едно, че Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД са с гръцки капитал. Вамид 2002 ООД добре, но МЗХ и БАБХ ако имат гръцки капитал е най-малкото притеснително.
61
10
 
9
 
! Отговори
Grammar nazi преди 6 години
Как неизвестният никому журналист Димитър Байрактаров изведнъж се оказа такъв експерт в биотехнологиите, че мнението му се пробутва като сензационно заглавие?
60
3
 
17
 
! Отговори
пфффф преди 6 години
брех,много гербаджии,гмо-лобисти и приятели на чуждестранните вносители на качественахимическа храна,са се пръкнали из форума.ашколсун другари.да си изкривиш душата и да защитаваш отровите,смазващи собствения ти народ е много еуро-либерално.х***к да ви е прод***жници.всичко ви се пише там горе и на наследниците ви ТУК долу.няма измъкване.
59
2
 
6
 
! Отговори
гмо преди 6 години
Ако се смесят гени на човек и маруля какво ле ще се получи-вероятно тиква,която не може да се възпроизведе.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 57Е, ти пък! Чак пък бизнеса да защитава Бойко!!! Виж, да му звъннат две-три чистачки с метлите, по-може да се трогне, а това малкия бизнес - да се оправя сам.....Големия затриха, сега средния и малкия! Не ми е ясно само едно, народа като не работи, ОТКЪДЕ ще взема пари да им купува ***!!! Какво, ще станем като в еуропката, безработни безделници второ-трето поколение на помощи!!!???? ТОВА ЛИ Е РАЯТ КОЙТО НИ ГОТВЯТ???