Българинът – опитна мишка: Тровят ни, бизнесът вкарва ГМО!

Мине ли новият Закон за храните, дребният бизнес ще е съсипан
Обновена: 27 юни 2017 12:16 | 27 юни 2017 09:00,
127

Тровят ни с отрови. Българският народ сякаш сме пробен елемент, на който набутват всякакъв вид глупости, за да се обслужват корпоративни интереси. Никой не се замисля за здравето на хората, сподели журналистът Димитър Байрактаров по повод обсъжданите промени на стандарта на българското киселото мляко.

"Днес в 14 часа на извънредна комисия ще се прави обществено обсъждане на новия Закон за храните. На първо място ще бъде съсипан дребният бизнес и със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Преди няколко седмици Министерството на земеделието и храните оттегли предложението за промяна в съдържанието и съотношението на двата основни щама – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в българското кисело мляко.

Идеята за промяната в състава на киселото мляко и превръщането му в йогурт предизвика бурни обществени реакции и притеснения, че ще се промени микробиологията на традиционния български продукт.

Тогава земеделското министерство обяви, че не подкрепя предложението и държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти.

"Става въпрос за корупция от висшите етажи на властта. За пореден път сезирам прокуратурата. Министерството на земеделието и храните издаде документ на 9 май, с който се иска откриване на процедура за промяна на стандарта и не една, а цели три фирми с гръцки капитал изпратиха предложение за подобни действия. Инициатори са Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД. Интересното е, че когато започнахме да правим разследването обаче се оказа, че въпросната фирма "Вамид 2002" никога не е искала да се променя стандарта", категоричен бе Димитър Байрактаров.

Богомил Николов oт "Активни потребители" коментира, че тъй като е разрешен само един вид пластмаса за опаковките на киселото мляко има предпоставки стандартът да не се спазва.

"Производителите трябва да се замислят как искат да изглеждат пред потребителите и как да спечелят тяхното доверие", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
23
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ние сме си виновни. Защото не бойкотираме големите вериги и да пазаруваме от производителите директно. Има начини, няма да ги кажа тук, за да не ги унищожат, но ги има. Ако човек се поразрови и попита, ще ги намери. Е да ама на нас така ни е лесно, хоп с колата на хипермаркета, хоп количката пълна с ***.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Тук вече говориш за "консерванти". Това не е ГМО. Ако искате върнете се в 17 век когато първите консерви се правеха от метали богати на олово. Няма да ви кажа за последиците...Яще органични бе :) ако си мислите, че са такива реално и не са модифицирани предварително както всичко останало (от стотици години).
15
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се има предвит, че хората вярват още в хороскопи, кемтрейлс в небето, богове и какво или още не лишни от рационална мисъл няма какво дори да говорим за темата ГМО след като голяма част дори нямат идея какво е. Ама някой им казал, че е лошо и до там. Обаче лошо ли е, що е лошо и тн ... няма значение.
14
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
спомнете си 1990 г какви шунки се внасяха като малки буренца ами ирландскотомесо 20 години някьде престояло и елитьт на нацията ни го докара да ни хранисега св месо бька от вода маслините някои пьт миришат на почистващ препаратгрьцките праскови до края на деня стават на плесен кьдето по европа си чистят складовете стоката идва в бьлгария
13
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 6,7, и 8Генната модификация се случва дори в природата. Идеята на генната модификация е да се направят семената по устойчиви към вредители и атмосферни влияния. Това, че нещо е генно модифицирано не го прави опасно. Цялата суматоха около това идва от Монсанто която преди се е заниамвала с военни поръчки за изработка на химикали и тн. Хората обаче обичат да вярват на информации в нета защото щом е в нета значи е вярно...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което казва е вярно, ама докато беше 2 години в управлението като дясна ръка на Валери Винкела защо не го казваше и защо не предприе мерки срещу това??? Сега и да плямпа полза няма, нито нещо ще се промени, нито някой му вярва вече
11
1
 
11
 
! Отговори
вертг преди 6 години
къде е цветанов,бат бойко!!!! да вземат мерки с корупцията!!
10
5
 
27
 
! Отговори
до 6,7, и 8 преди 6 години
Правете разлика между селектиране и Генно модифициране! Докато традиционното отглеждане и селекция на животни и растения може да пренася гени между родствени видове, генното инженерство позволява движение между коренно различни видове.Затова и доматите през зимата имат понякога дъх на риба.
9
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който не харесва да ходи на марс камъни има за ядене
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как според вас са създадени различните сортове домати и тн? По естествен път ли ? :))
7
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генни модификации се правят от както човека е почнал да се заниамва със земеделие. Жалко, че в днешно време хората не си правят труда да проучат нещата и нямат никаква идея какво е ГМО и се връзват на всякакви простотии в интернет. ГМО не значи отрвона храна...
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма зеленчуци и плодове които да не са модифицирани! Няма такива дори на село. Всички са минали модификация по един или друг начин... по дяволите дори подобни генни модификации стават в природата! Пример веднага ви давам със сладките картофи.Това не ги прави вредни или опасни!
5
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за мен е загатка защо кофичка от 400 гр к мляко струва 1 лев
4
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще е много добре първо да разберете какво реално е ГМО преди да пишете глупости.
3
2
 
7
 
! Отговори
Селенин преди 6 години
Е мене ли да тровят?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офф.,вижте монопола в цените на всички храни после отровите
1
3
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Вече 27 години сме опитни мишки в огромен социален експеримент колко може да е търпението на един народ, е, явно нашето е безгранично...