Казусът Марешки – използвана ли е прокуратурата за лични цели?

Липса на държавност или политически почерк, говорят специалисти
27 юни 2017 09:23, Петя Славова
10
Казусът Марешки – използвана ли е прокуратурата за лични цели?
Снимка: архив, Булфото

За 15 години работа в бизнеса, никой не е повдигал обвинение срещу аптеки "Марешки". Действията на прокуратурата са размахване на пръст да бъдем по-кротки от партия "Воля", защото не сме удобни. Политически и икономически картел работят заедно, за да ни попречат да покажем, че политиката може да е и в интерес на хората. Това посочи Кръстина Таскова от ПП "Воля" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според нея разследването на прокуратурата е насочено към хората, които се изправят срещу системата.

"Прокуратурата е използвана за защита на лични интереси. Това е най-големият въпрос в България - "Кой използва прокуратурата?". Нашият модел на поведение не се вписва с изградения такъв на политиците, които 27 години разграбват държавата. Внасяме редица промени, поради които не сме удобни", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Към темата се включи и Антон Вълев председател на Национална аптечна камара (НАК).

"Зад действията на прокуратурата не виждам политически почерк, а липса на държавност, която е довела до тях. Много ще се радвам, ако някога държавните органи направят съвместна проверка с медиите, за да видим реално как се извършва една такава проверка", отбеляза Вълев.

По негови думи растежът на фармацевтичния бизнес на Веселин Марешки се извършва, чрез принуждаване за съвместна работа на по-малките аптеки с веригата негови аптеки.

"Така нареченият отдел "Експанзия" на веригата аптеки "Марешки" действа като идва негов представител и предлага на аптеката или да работят заедно, или "Марешки" ще открият аптека в съседство. Така редица по-малки аптеки бяха принудени да заработят с тях", категоричен бе председателят на НАК.

Не разбирам защо държавата позволява да има монопол на който е да е пазар. Смятам, че е крайно време да се занимава с фармацевтичния бизнес, но не смятам, че ще го направи, завърши Вълев.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е връх на падинието цаа българския парламент! По-надолу от това няма!
6
0
 
3
 
! Отговори
прилепа преди 1 година
И мирише на бензин!
5
1
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Още в началото на така наречения преход оставихме безнаказано едни хора с червена закваска да дават насока на живота у нас.Сега вече е късно за каквото и да било след като те успяха да оплетат и Европа в пипалата си.
4
2
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Мутрите в парламента!
3
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Аз пък се сещах за същата теория навремето, когато всяка вечер по новините на телевизионния екран се мъдреха чалмалийката и нейният баща - каскетлията. Те диктуваха на цялата нация как да живее и, според един виц, се хвалели пред чужденците, че дължат личното си благосъстояние на стадо от осем милиона овце, които стрижат, доят и дерат както си искат.
А този от снимката ни продава лекарства и горива на по-ниски цени. И монополистите реват, чудят се какво обвинение да му скалъпят.
2
4
 
11
 
! Отговори
Монопол? преди 1 година
Някой продава лекарствата малко по-евтино. Това привлича клиентите към неговите аптеки.
Останалите аптекарски босове, които до момента, договаряйки се, са поддържали по-високи цени на лекарствата, са ощетени. И надават вой, че онзи, който продава по-евтино от тях, бил монополист!
В чии аптеки да пазаруваме? Кое ни е изгодно? Наистина ли ни мислят за будали онези, които са се съюзили срещу Марешки?
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ НА СНИМКАТА САМО КАТО ГО ПОГЛЕДНА И СЕ СЕЩАМ ЗА ЛОМБРОЗО.