Своеволията на общините: Незаконни "паяци" и "скоби"

ВАП констатира нарушения на ЗДвП, въведени чрез нормативни актове
27 юни 2017 19:16,
10
Своеволията на общините: Незаконни "паяци" и "скоби"
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата атакува незаконни "паяци" и "скоби", въведени от общините. При поредна проверка, извършена от ВАП, са разкрити разрешения, с които прилагането на принудителната административна мярка е възможно и при условия, несъществуващи в закона - напр., при престояване на задържаното със скоба ППС в зоните за платено паркиране за време в повече от платеното, съобщиха от Прокуратурата.

Намерени са и наредби на общински съвети, с които се регламентират състави на административни нарушения в противоречие със ЗДвП (Закона за движение по пътищата).

Констатирани са случаи на въвеждане на санкции в по-малък размер от предвиденото от закона, в случаи, в които са нарушени забраните за паркиране на пътни превозни средства в паркове, градини и зелени площи, както и специално обозначени места, обслужващи хора с увреждания.

Открити са също и общински наредби, уреждащи забрани за "престой" и "паркиране" в противоречие с разпоредбите на закона.

Към настоящия момент са подадени 23 оплаквания до административните съдилища против наредби, действащи на територията на общини Казанлък, Созопол, Шумен, Асеновград, Добрич, Монтана, Силистра, Кърджали, Велинград, Панагюрище и др.

Предприетите мерки са за отстраняване на незаконосъобразните административни тежести за граждани и организации. Проверката на ВАП продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Бай ти преди 6 години
А в Казанлък ония бандити , дето до преди няколко месеца бяха охрани по дискотеките, а сега са "яхнали" паяка по двама трима вътре и дигат всички освен техните аверчета и комбинки.. Кога ще предприемете мерки?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хихи сега се сетихте 10 години бай хуиец не ги виждахте , аз затова си ги биех тия с паяците.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Своеволията на общините: Незаконни "паяци" и "скоби" ---И да питаме от 25г кое в България е законно?
7
1
 
26
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 6 години
В зората на Демокрацията , имаше напъни на Мафията да направи *синя зелена бембена зона* . Излязохме с винкели , Властта се оттегли позорно . Перник е Единствения Град в България без тези зони и без Частно Охраняеми Паркинги .Има Охраняеми Паркинги само в ЧАСТНИ ИМОТИ .
6
1
 
21
 
! Отговори
Неук с мнение преди 6 години
Шефът на Общ. съвет в Казанлък в интервю учуден констатира: "..... че за съжаление наредбата, която приели противоречала на ЗДвП...".До тук нищо случайно няма , ще си каже всеки ако. Същият този не е юрист , практикуващ професията си.Хайде сега кажете, че не трябва да се започне проверка как си е взел дипломата и каква точно работа върши като юрист.СРАМ И ПОЗОРСЪЩИТЕ ТЕЗИ КРАСИВИ И УМНИ ЛЮДЕ ГИ БЯХ НАДЛЕЖНО ИНФОРМИРАЛ ( БЕЗ ДА СЪМ ЮРИСТ ) , ЧЕ НАРЕДБАТА ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗАКОН. В отговор - смях
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научете се да паркирате където трябва и да си плащате . Като паркелате по тротоарите нека ви вдигат и слагат скобите. Аман от тарикати.
4
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PROKURATURATA NYAMA PRAVO DA SE MESI V RABOTATA NA KMETOVETE,ZASHTOT TYAH NARODA GI E IZBRAL.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкия държавен рекет върху хората с разни сини, зелени зони, платено паркиране, скоби, паяци, служебни абонаменти и т.н. трябва да се премахне завинаги. Щом се плаща данък МПС, значи това МПС може да се движи без ограничения. Държавата да вземе да си направи труда да осигури паркинги с достатъчен брой места, а не да се чуди как да рекетира и тормози хората.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо ВАП, не се заинтересува за вдигането на местните данъци, по своеволята на герберските кметове дерибеи. Тивата им даде право сами да определат тезимданъци, и те се нассраха от алчност! Всяка годи а такса смет и имот е с 20% по-висока, както и данък МПС. И нищо насреща от милионите събрани данъци.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички паяци и скоби за скраб! Всички които са ги поръчвали и купували да връщат парите! Ако не могат да ги върнат - принудителен труд докато ги изплатят!