У-тата на улицата! Автоинструкторите протестират в София

Мотото на шествието им е: "Ние не сме корумпирани!"
27 юни 2017 12:30, Петя Славова
44

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автоинструктори от цялата страна се събират на паркинг на бул. "Ботевградско шосе" в София за национален протест под мотото: "Ние не сме корумпирани!"

Репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова разговаря с двама автоинструктори, които изразиха причината за недоволството си, което ги събра днес.

Още по темата

"Скочихме срещу предложенията на правителството да се купуват нови автомобили, които ще са оборудвани със "зумери", камери и още по-големи предпазни средства за "чистото" провеждане на изпита по кормуване. Едва ли курсист, който е учил два месеца в един автомобил ще даде най-доброто от себе си като знания, когато се качи в съвсем нова кола и то, когато преподавателят му не присъства в нея". Така изрази причината да дойде на протеста инструкторът и собственик на автошкола, г-н Василев.

Той подчерта, че не защитава бизнеса си, а курсистите, заради които го има.

Пред камерата застана и друг инструктор и собственик на автошкола - г-н Георгиев, който подкрепи думите на колегата си.

Автоинструкторът допълни още, че работата на бранша "е блокирана заради хаоса, който цари в ДАИ по отношение на заявката и осъществяването на изпитите".

"Електронната система непрекъснато се поврежда, изпитите се прекъсват", разказва Георгиев като продължи: "Явно съветниците на министъра на транспорта не правят разлика, когато управляваш автомобила за свои нужди и, когато шофираш кола по време на изпит. Разликата е огромна!" - категоричен бе инструкторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сте виждали на инструктор да му ринат оборите сигорно не за да земе книжка господа вижте доде са я докарали вижте иван весков доде я докара
38
1
 
1
 
! Отговори
аварийките преди 6 години
Не знам инструкторите колко са инструктори,но ако те учат днешните шАфИори да пуснат аварийните светлини и веднага да скочат на *** на спирачката.....................значи трябва да си изядат свидетелствата за инструктори.
37
1
 
0
 
! Отговори
случай от 1970 преди 6 години
Явих се за трети път на шофьорски изпит( но бях предупредена,че ако не изпратя туристи на съпругата на "светило" от КАТ ще бъда "късана").Стори ми се дори унизително и за двете страни и продължих да работя по правилата.На третия изпит изведнъж, както шофирах, ВОЛАНЪТ се ИЗВАДИ, остана в ръцете ми, аз се ужасих: инстукторът МИ отзад не каза нито дума, а майорът до мен каза доволен:"другарката е опасна за себе си и движението- РАЗГЛОБИ автомобила!".Според мен е бил НЕИЗПРАВЕН случайно или нарочно
36
2
 
2
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Махнете ги тия курсове, всеки да се подготви сам, с колата на родата и с нея на изпит. Да има само такса за изпита. Това е решението и "по-умните " държави са го въвели отдавна.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И инструктори и изпитващи се мислят за богопомазани, но ще има възмездие. И те са хора и те си трошат главите, колите.
34
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 6 години
вземат от поне пет курсисти по 500 лева на месец, а имат средно образование, алчни.
33
0
 
3
 
! Отговори
456 преди 6 години
Как щял да покаже какво може на друга кола, ами като вземе книжка, пак на учебната ли продължава да кара. Ти го научи да кара, да мисли, да е толерантен, а той и на каквото да се качи щ трябва да го кара, категорията се отнася за всички МПС за кояо е определена..
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инструкторите нямат интерес от повече скъсани курсисти, защото няма да има нови желаещи да карат курса при тях.Проблема е изцяло в ДАИ, те са тези които искат рушвета.Ясно и на бебетата е че никой курсист не е подготвен достатъчно. Това е начална подготовка. Всеки научава повече от личния си досег с автомобила отколкото на курсовете.На изпита изпитващият те кара да вършиш забранени неща, ако откажеш те къса, че не си му изпълнил желанието, ако приемеш те къса щото си нарушил правилника.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се ли срамувате да се показвате? Цяла България ви знае. Толкова хора вече са минали през алчните ви ръчички, че няма как да прикриете схемата.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защото някой трябва да иска да даде пари за да вземе изпита."Аз като категорично отказвам да дам пари, вече четвърти път ме късат ядосани курумпета, бесни че се правя на тарикат и не искам да им дам едни 100 лева да се почерпят. Дадох 5 пъти повече пари на алчните инструктори, но аз рушвет не плащам.
29
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 6 години
При положение, че всеки ден средно двама души загиват от автокатастрофи, не е много красиво ,тези дето учат к.атастрофаджиите да протестират
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам го на видеото и моя инструктор там се наредил да раправя че не бил корумпиран, а ми разправяше, че няма да мога да си взема книжка без да си платя подкупа.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има ли някой некорумпиран? Само ако ти е роднина може да не ти поиска пари, иначе масово не те подготвят в официлните часове, за да трябва да си взимаш допълнителни, които са в пъти по-скъпи. И за всичко това никакви данъци, никакви платежни документи. Стотици левове в джобчето всеки ден.
26
0
 
4
 
! Отговори
философ преди 6 години
В БГ ПРОТЕСТИРАТ САМО МАФИОТИТЕ - ЧЕНГЕТА, ИНСТРУКТОРИ... А
25
0
 
3
 
! Отговори
Учебен преди 6 години
Учебните центрове да носят отговорност за действията на своите курсисти на пътя. Пример: еди кой си учебен център е обучил ***, който е убил чрез ПТП човек да понася някаква санкция!
24
0
 
7
 
! Отговори
Митничар преди 6 години
И ние не сме корумпирани , ама не никога протестираме !
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сутринта засякох монтанската група.... не само че не ги харесвам ами мисля че ако тия "учат" новите шоферЕ трябва моментално да им вземат книжките! Не случайно който е с регистрация М,ВР, РК кара по начина който всички сме виждали....
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много наглост у бугарете, друго не такъв висок ръст, колкото наглостта - нагли като комунисти /социалисти/!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тия простотии няма и смисъл ни таблета кара кола ни телефон единствено спасението е курсиста на края на курса да е сам да няма ни един от двамата дава му се маршрут слага му се камера тя гледа изпълнението и ко се оплеска чао и да няма засегнати а даи кат са затова контрол
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало корупция защото изпитваните покварявали непорочните монахини изпитващите.Някой пробвал ли се е въобще да го вземе тоя прословут изпит по кормуване без подкуп?Ако да би трябвало да знае,че нещата протичат по следният начин- почват да се измислят закони и правила в движение както и несъществуващи грешки,лицето което те изпитва е мега сърдит киселяк от далечната провинция също така много нервен.От тук насетне имаш 2 избора.Плащаш или скачаш.Билетчето за следващото участие е 300 кинта.