Безплатна академия ще мотивира 600 деца да обичат училището

Тя е част от програмата "Забавно лято, грижовна есен"
Обновена: 28 юни 2017 13:15 | 28 юни 2017 10:00, Александър Попов
0
Безплатна академия ще мотивира 600 деца да обичат училището
Снимка: Фондация BCause

Над 600 деца на възраст между 6 и 14 години ще се включат в лятна приключенско-образователната академия, която е първата част от програмата "Забавно лято, грижовна есен", инициирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище "Бъдеще сега".

Втората част от програмата е предназначена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място.

Тази година за първи път в програмата е включен и предприемачески панел, който има за цел да предостави икономически възможности за развитие на младите предприемачи от тютюнопроизводителните региони. Новото направление в програмата се осъществява  със съдействието на центъра за предприемачество и обучения „Ринкър” и е част от наградите Rinker’s Challenge.

Четирите екипа, които представят най-добрата идея и изразят най-силна мотивация, ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017. Те ще имат възможността да участват във финалната част на конкурса като се състезават за стартово финансиране на проекта си в размер на 20 000 лв.  Младите предприемачи ще работят с екип от ментори и експерти по бизнес развитие.

Разширяването на програмата "Забавно лято, грижовна есен" е следствие на отчетения успех от провеждането й през 2015 г. и 2016 г.

От началото на юли до края на август тази година над 600 деца, разпределени в 27 групи, ще посетят летните занимания в 20 населени места – в селата Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Цар Самуил, Странджево, Нова Черна, Бенковски,  Силен, Черник,  Искра, Чакаларово, Окорош, Правда и Караманци, както и градовете Тутракан,  Крумовград,  Хаджидимово, Дулово. Те ще използват лятната ваканция, за да се посветят на личностно развитие, умения за работа в екип, наблюдателност, връзка с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група.

Успехът на двете издания на лятната Приключенско-образователна академия, подпомагана и от местната общинска администрация и училищата, провокира организаторите да развиват и надграждат образователните модули, като по този начин даряват децата с незабравимо детство, щастлива ваканция и ги мотивират да обичат училището и учебния процес.

Във втория етап на програмата Фондация BCause в партньорство с Фондация "Направи добро - Александровска" към Александровска болница организират специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора от четирите региона в страната. Прегледите стартират през месец октомври и приключват в началото на ноември. Специалисти от Александровска болница ще проведат безплатни консултации в избрани центрове в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани.

"Тази година програмата "Забавно лято, грижовна есен" е много специална за нас. За първи път предприемачески модул ще търси и развива млади и талантливи предприемачи от тютюнопроизводителните региони в страната. Това е огромно предизвикателство за нас - започваме серия от срещи с хора с идеи за бизнес и активни неправителствени организации в регионите на Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. От тях 60 ще се включат в тренировъчните програми, в които ще се запознаят детайлно с генерирането, формулирането и презентирането на своите бизнес идеи. Те ще бъдат поставени в конкурентна среда помежду си, а класираните от първо до четвърто място ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017 и да участват във финалната част на конкурса", допълва Ана Миланова, координатор по проекта от страна на BCause.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари