Бум в туризма? София е пълна, морето – празно!

Румен Драганов и Максим Бехар за старта на лято 2017
28 юни 2017 10:52, Анисия Иванова
95

10% ръст спрямо миналата година отчитат от туристическия бранш до момента. Това покачване на интереса към България като туристическа дестинация обаче идва предимно от посещенията в София, благодарение на нискотарифните полети към столицата. София е пълна, но морето е празно и при него няма големи ръстове, посочи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

По негови изчисления най-голямата заетост по морето това лято няма да надхвърли 57%. А причината - липсата на анализ на негативните тенденции, които вредят на имиджа на България като туристическа дестинация.

По темата говори и PR експертът Максим Бехар, който бе категоричен – у нас липсва национален брандинг и това неминуемо се отразява на качеството на предлагания продукт.

"Рекламата, която България прави, е равна на нула в момента - не става въпрос само за брошура. Продължава да няма бандинг на държавата. България продължава да няма лого. Основната грешка е, че България изобщо нямаше никаква промоция... В България трябва да се показват хората и това, което имаме, но трябва да го правим проактивно", посочи Бехар.

Той апелира за създаване на контролен орган от представители на рекламния бизнес, ПР експерти, представители на туристическия бранш, лекари и прочие веднага след края на сезона.

Що се отнася до завишените цени на медицинските услуги по морето, ПР експертът поясни, че там, където има ценоразпис, се плащат и данъци. В други държави същите услуги струват в пъти повече, посочи още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
2
 
! Отговори
От нашето море преди 6 години
Уважаеми сънародници! Тук се вижда, че вече сме 16 република и няма защо да виним бай Тошо! Докато ние само приказваме и нищо не правим, Несебър, Поморие, Влас са тотално превзети от руснаците. Богати, спокойни, със самочувствие, Но и добре облечени, със спортни, поддържани фигури( по-младите), образовани и четящи. Децата им -тихи и възпитани, за разлика от нашите. Изобщо, спокойно, те ще ни оправят!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Известно е какво и как трябва да се направи. Просто няма желание. Не е до неразбиране, липса на средства и т.н извинения за сегашното положение. КОРУПЦИЯ, която разяжда всичко в България. Кой не го знае това? Колко от нашите политици останаха без собствен хотел по морето и др. ни курорти? Безсмислено е говорим едно и също. Няма да променим нещата. Късно е!
81
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 81 *** ти си добре бе..Аз се върнах от морето преди 30 години.
80
1
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До ЯЯ 69 А не така приятел. Тези хотели са построени с кървава пот, и не бива да изоставяме мутрите. И те са хора и те леб ядат.Нали така? Така е ..
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Никога на нашето морИаз така, вече повече от 5 години
78
2
 
17
 
! Отговори
8 преди 6 години
На море не обичам да ходя, но абсолютно всичките ми приятели и познати вече ходят в Гърция...
77
5
 
1
 
! Отговори
.. преди 6 години
не знам амаа и софия е пълна и морето е още по- пълно. няма нищо свободно. поздрави
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :)Черна гора е перлата на Адриатика. Най-големите богаташи и холивудски звезди почиват там.
75
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 6 години
"Черна гора,която си е баровски курорт,дори за германци и французи"Ти баровски курорт знаеш ли какво е? Черна гора е скъпа единствено за БГ безработници!
74
1
 
4
 
! Отговори
74 преди 6 години
Един път се живее, пич! Катафалките багажници нямат!Яж, пий, носи си новите дрехи и... не ходи на кофти места да "почиваш". А за "несъответствието между декларирани доходи и това,което харчете.." нямам думи. Откъде реши, че някой, който ходи в Гърция или Черна гора не си плаща данъците?????Нормален ли си?
73
0
 
3
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Не е вярно. В държавата има много "бандинг". Даже прекалено много и затова сме на това дередже.
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората непрекъснато мрънкат,че се бедни.В същото време,един под мен пише,че дава по 100 евро само за нощувка. Друг,че ходи в Черна гора,която си е баровски курорт,дори за германци и французи и т.нКак става тая работа и къде са тия бедни хора,не знам.Мнозина пишат,че искат да има законност,както в западна Европа. Ама ако е така,веднага ще ви проверят и дори осъдят за несъответствието между декларирани доходи и това,което харчете.
71
4
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
*** става за 11-12 клас ученици и 1-2 курс студентчета, тръгнали да търсят къде да го заврат. Останлите си гледат интереса и не ходят в тая клоака
70
6
 
12
 
! Отговори
:) преди 6 години
Селчовците по-долу цитират гръцка оферта 70 лева :) За 35 евро толкова :)Ако искаш да почиваш на хубаво място си приготви поне 100 евро на вечер за хотел. Да, скъпа е Гърция, но пак я предпочитам пред Черноморието. Едното е почивка и зареждане, другото е мазохизъм. Ако нямах пари, щях да отида на планина в България, но НИКОГА няма да цамбуркам в акотата на Черно море.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курс-към Византия,с пълен напред! На Слънчака да си гълтат райския газ,да се мятат през балконите и да си ядят претоплените манджи!
68
4
 
32
 
! Отговори
Никога на нашето мор преди 6 години
Мутри на сушата, фекалии в морето ...аз отивам в Гърция. На политиците ни, циментирали Черноморието пожелавам мъдрост и духовно израстване.
67
5
 
36
 
! Отговори
ЯЯ преди 6 години
Пълно е Гръцкото и Турското море ... на мутрите много здраве и калпав сезон от мен !
66
3
 
7
 
! Отговори
Люлин преди 6 години
София,Фандъкова и метрото са най великите неща в БГ
65
4
 
21
 
! Отговори
фьодор преди 6 години
Само почакайте да влезем в шенген и ще видите как един българин няма да остане на черно море. Всеки ден по границата ни с Гърция се извисяват километрични опашки. Представете си ако няма граничен контрол
64
3
 
25
 
! Отговори
сара преди 6 години
До драги селяниНие селяните от вътрешността на страната отдавна си караме каруците на други места извън страната. Вас, селяните от Черноморието ви оставяме да посрещате другите селяни от Европа , които да обгрижвате и търпите.