КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

От години автоапаши ги крадат, вървят от 300 до 1000 лева на черно
Обновена: 28 юни 2017 09:02 | 28 юни 2017 09:00,
226

КАТ нямат техника, за да преглеждат автомобилите без катализатор, обяви пред Bulgaria ON AIR Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

"Трябва да си зададем въпроса, защо на тези автомобили се позволява да се движат? Защото КАТ нямат техника, за да ги преглеждат", настоя тя.

Още по темата

"Никой няма право да трови атмосферата и въздуха. Уви, смятам, че идеята на екоминистър Нено Димов няма да се случи", прогнозира Владислав Панев от "Зелените".

Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори.

"КАТ е първата институция, която трябва да каже дали автомобилът е годен за движение по пътищата. Държавата не може да каже, че спира автомобилите от утре. Трябва да има гратисен период, за да могат собствениците да ги сменят", поясни той.

Автоинженери обясниха, че повечето шофьори, особено тези с по-стари коли, отказват да монтират катализатори на колите си заради високата им цена.

Собствениците не искат да монтират уредите и по друга причина, масовата им кражба от автоапаши през последните години.

Оказва се, че на вторични суровини един катализатор от бензинов автомобил върви до 300 лева, тези от дизеловите се харчат доста по скъпо – 1000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
3
 
! Отговори
Лазо преди 6 години
Тази чики-я Фандъкова първо да види, че малко извън центъра по улиците няма тротоари, да забалежи също калта навсякъде по кварталите, мръсотията и локвите. Тогава дъ търси гърнета по колите.
181
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко тъпо ще е да караш кола за 1000 лева и да и сложиш катализатор за 1500.
180
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи смешници , елате работете като мен за 520 лева с разходи и да видим какво ще правите ако ни спрете , жална ви майка... първо се поставете на наше място ане само да не ходите на работа и като отидете да измисляте тъпотий ,да се возите в държавни лимозини, и готова ваща ... всички в парламента са 1 долу дренки .....
179
1
 
37
 
! Отговори
Бук преди 6 години
Що за държава когато ми крадат катализатора я няма,а иначе много компетентно и нагло ми нарежда .Тези гербавите стават нагли .Имам усещането че пробват доколко ще си траен като роби
178
34
 
11
 
! Отговори
Георги преди 6 години
А, защо на тези коли(без катализатори) на първо време не им вдигнат данъците?
177
7
 
0
 
! Отговори
Sep ditrih преди 6 години
Какво точно не ти е ясно отделянето на 200-300гр на 1км.изгорели газове и въглероден диоксид или износването на металните части
176
1
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Sep ditrih 203 Малееее, ти жена ли си ?
175
1
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До Sep ditrihНе знам защо,но пръстите ти изпреварват мисълта/ако я има/!
174
9
 
8
 
! Отговори
Sep ditrih преди 6 години
ПАк се почна с изнудване и рекет от КАТ и други как ще спираш коли и на какво основание как некой може да ме убеди че автомобил от 80 години с 1,6 двигател и разход от 6-7 на 100 бензин замърсява повече от този след 2010 с катализатор при обем 1,8 и разход 5-6 и тук се намесват некакви фини прахови частици тия човечета изобщо виждали ли Са двигател какво износване на метала требва да има за да се отдели нещо при положение че стените на цилиндъра и буталата са няколко милиметра
173
3
 
33
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
ТОЯ ЕКО МИНИСТЪР ЗАЩО ВЕДНАГА СЕ ЗАХВАЩА С ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА.ЗАЩО НЕ СИ ПОГЛЕДНЕ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ОКОЛО СОФИЯ И В ПРОВИНЦИЯТА .ПЪТУВАТ РЕЙСОВЕ НА ПО 40 ГОД. И ПУШАТ ПОВЕЧЕ ОТ ПАРЕН ЛОКОМОТИВ И ХОРАТА МУ ПЛАЩАТ БИЛЕТЧЕ ОТ 1,60.ТАМ ИМА ЛИ КАТАЛИЗАТОРИ.НЯМА,КОЛИТЕ НА ХОРАТА СЕ ВИЖДАТ А ДЪРЖАВНИТЕ ТАРАЛЯСНИЦИ НЕ. ЦЕЛТА Е ПАК ДА СЕ ИЗТУПА ГЪРБИНКАТА НА ХОРАТА. НАПРАВЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ КАТО В ЕВРОПА И ТОГАВА ИСКАЙТЕ , СКЪП ТОК , СКЪП БЕНЗИН, СКЪПИ КОЛИ , ЗАЩОТО ХОРАТА НЯМАТ ВАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ......
172
2
 
15
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
това не може да стане защото никой нама да купува горива (сещате се защо) , купища хора ще останат без работа , животът ще се вложи на всички. Всички сме зависими от автомобила.
171
3
 
21
 
! Отговори
ждихадист преди 6 години
Може ли да се намери някой *** да сложи отзад един по-дебел катализатор на този еко министър.
170
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автомобила ми е старичък на газ. Одавна съм му махнал катализатора. Върви по-добре и харчи по-малко.
169
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ в качеството на какви предлагат закони.Да си напълнят джобовете а може би да си купят нови униформи . Третокачествените автомобилни гуми ,утаените масла които ни предлагат за високо качествени мазута в горивата това са отровите господа.
168
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди нова година ми откраднаха катализатора. Беше валял снаг и се виждаха следите на крадците. От ройонното отказаха да дойдат на оглед, не било спешно. Застархователя отказа щетата защото липсвала частта, а не била счупена. Няма да дам 1500-2000 лв за нов. По документи колата си има катализатор.
167
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влязохме в ЕС и веднага се усети напредъка ! - от кражби на чистачки минахме на катализатори. Хората са измислили катализатора да седи между гърнетата и да филтрира изгорелите газове а не да се краде ама нас това какво ни интересува.После все някой друг ни е виновен че ние сме *** !
166
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режимът на Борисов ни обрича на беднотия и мизерия! И ще бъде така докато Свободната Българска Армия заедно с въоръженото и крило Свободни Демократични Сили не вземе властта в България!
165
1
 
1
 
! Отговори
Моро преди 6 години
До ЖороСори приятелю, но са били прави. Друг е въпросът, че проблема явно си е в тебе и не е само покрай катализаторо..
164
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автомобил над 10 години данъка трябва да му се вдига х10 и да се искат ъпгрейди по колите. Ако не можеш да си го позволиш ще се возиш в трамвай. Всеки *** с БМВ на 20+ години, аре у лево.
163
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 84 И Живков казваше че колата не е жизнено важно неща , а лукс, който не отговаря на Марксиско Ленинските идеи, на всички еднаква мизерия.Ама някои бяха далеч по" равни" в мизерията.