По Черноморието: Солено е морето, "солено" е и лечението

За преглед в Слънчев бряг туристите плащат 40 евро, за гипс - до 400
28 юни 2017 18:24,
17

Високите цени на медицинските услуги в черноморските курорти у нас са сред най-важните за туристите аспекти от планираните им почивки.

На територията на Слънчев бряг, Равда и Несебър има няколко частни и една общинска поликлиника, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ако нямате здравна книжка, или пък, ако чуждестранните туристи нямат предварителни закупена застраховка, цените излизат солени.

В тези случаи лекарският преглед струва 40 евро. До 40 евро се таксува обработка на рана. Ехографията на коремните органи е 30 евро, поставяне на венозна инжекция - 10.

Гипсирането на крак или ръка може да достигне от 200 до 400 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали има здравни книжки за ЕС.Значи каквото и да е, носиш си евра. Какъв е тогава смисъла от всички тези словесни каламбури. Като е човек в България най-добре да си звънне на джипито, ползата е много голяма.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак е по-евтино отколкото в повечето европейски държави.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kak ne se naqdoxte we ???? Ako ako .... gospod gleda nali znaete
8
0
 
9
 
! Отговори
това съм го работил преди 6 години
Само ще поясня - всеки турист в България си има здравна застраховка и ако се случи нещо разходите се поемат от застрахователя. Прегледи от по 85 евро... След това им ги връщат парите, дори по-тарикат туристите искат докторът да надпише - те дават 50% от парите а в Германия им връщат 100%. Отделно, ако са социално слаби или пенсионери и са боледували прекаленно много, им се полага още една почивка :)
7
4
 
5
 
! Отговори
Lux преди 6 години
Тук в Люксембург, само влизането при лекаря, едно преслушване със слушалки, гърлен секрет и нормален оглед на пациент при вирусна или бактериална инфекция е около 59-65 евра. Така, че мислете какво пишете и какжа информаци представяте. Кажете какви са цените за тези услуги в Германия, Австрия, Франция и Италия и тогава кажете че било "солено". Поредната манипулация. Ако ги плащат българи тиш пари им е много - съгласен съм. Но западняк няма да се замисли да ги даде....средни цени са за тях.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАКТ Е, ЧЕ ОТКРАДНАХА РЕЗЕРВА НА НЗОК 1.2 МИЛИАРДА ЛВ
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не бе, лекувайте ги безплатно, еле па "братушките", шот като ходите в руссия или насред европата ше ви лекуват бадява, ама токова ви е акъла! нема милост, всички под "ножа"!
4
7
 
2
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ преди 6 години
Много хора се възмущават на цените .Дори и да имаш Здравна Осигуровка , няма как да стане на Почивка .За това са Застраховките Живот , да не мислите че като сте на море или почивка Държавата трябва да премести Пирогов и Личните Лекари с Вас и Децата ви ?
3
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
източиха за магистрали и метро ли, ами добре ама ти е кеф да джиткаш по магистралите със 150 в час нали кеф ти море кеф ти планина, за метрото няма и да коментирам ...
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управлението на гепаджийте винаги излиза солено на мит'ряла!
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дянков и ГЕРБ източиха здравната каса за метро и магистрали.