Баба на 77 години жъне ли, жъне... опиумен мак

Криминалистите са иззели общо 4,5 килограма от растението
29 юни 2017 12:40,
25
Баба на 77 години жъне ли, жъне... опиумен мак
Снимка: visualhunt.com

Криминалисти от полицейския участък в Чипровци се натъкнали вчера на две градини с опиумен мак в местността "Симанов камик" в Стара планина над града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, предаде БТА.

Градините са собственост на 77-годишна жена от Чипровци. От тях полицаите ожънали 134 растения опиумен мак с общо тегло 4,5 килограма.

Наркотичните растения са иззети. Срещу жената е образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Семето на мака не е никакъв наркотик. Използва се масово в сладкарската промишленост. В Сърбия се прави мармалад от маково семе и никой не се е дрогирал от това. Опиумът се прави от млечния сок на растенията.
22
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ЕХ АКО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ МОЖЕХА КОНФИКСКУВАНИТЕ ТРЕВИ И НАРКОТИЦИ НА ГРАНИЦАТА ДА ГИ ИЗНЕСАТ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И ПРОДАДАТ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ИМА ЗА ЗАПЛАТИ, КУБИНКИ, УНИФОРМИ, КОМАНДИРОВКИ И Т.Н. АМА БОЙКО НЕ ЩЕ ДА ДЕЛИ ПЕЧАЛБАТА С НИКОЙ ДРУГ. ТОЗИ ИЗПЕЧЕН ПРЕСТЪПНИК КАК УСПЯ ДА СЕ НАМЪРДА ВЪВ ВЛАСТТА ТО И УПРАВЛЕНИЕТО МУ МУТРЕНСКО И ЗАТОВА НИ ЗАТРИВА ЕЖЕМИНУТНО.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето мак и коноп растяха навсякъде, но никой не ги използваше като наркотични вещества. Сега всеки е модерен - я консуматор, я бизнесмен.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абсурдна ситуация - че то се използва и за закуските - има си закуски наръсени отгоре с маково семе - ама че смешници - и кво - ще отидат на пазара и ще изземват мака ли - безспорно е , че след консумация на такова семе е налице резултат от наркотик.... и нещо друго - страната ни е пълна с растения , от които човек може да се отцепи - само дето никой не се сеща - тогава - какво - от ДАНС ще плевят полето ли?!? Ха....Интересна ситуация...
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има вероятност бабата да е майка на цяло стадо мутри, които след оглеждането на опиума мутрите да сьбират готовата реколта за продан! Да я питат приятно разсеяната баба кои са и синовете внуците, белким излязат някои известни апаши на полицията!
18
1
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Правят, те ти елементарна справка: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%BC%D0%B0%D0%BA Този "афион" са го сяли в Македония не просто масово, това е бил един от най-важните източници на доходи за населението там през 19-ти и началото на 20-ти век. Чели-недочели, спали в училище, но с мение...
17
1
 
26
 
! Отговори
fgdg преди 6 години
В половин Европа от семената точно на тоя мак се правят какви ли не сладкиши. И не само се поръсват, ами и цялата плънка е от маково семе. Мен ако питате, не е вкусно, но хората с това закусват ежедневно. Чудят се защо е забранен в България и Италия, например.
16
2
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Тук някои не правят разлика и между кифла със сусам и т*па кифла.
15
0
 
17
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Ееее, то не може всички баби да си дават спестяванията на разни измамници! Все ще има и по-окумуш баби. Ама Полицията нали държи монопола над наркотрафика и сакън да не би някой да ги конкурира сега!?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаЕдно време и у нас масово се гледал опиумен мак и може да се каже, че не е имало наркомани. Но един ден някой открил и немедицинското приложение и възможността за печалба и ...
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук много хора не правят разлика между опиумен мак и мак който се ползва за кифли, имат разлика.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабката е просто фен на песента "Ален мак самотен нейде..."
11
1
 
16
 
! Отговори
Тиквун из с Банкя преди 6 години
Глей сега ! Хем им увеличих пенсиите !
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в БЪлгария живеете тук ако не пропуснеш мутра получаваш бой, ако не си дадеш всичкото на измамниците следват заплахи, бой и ... възрастните хора трябва да живеят с 200 лв месечно. Де да бяха само тези неща. Държавата още Ницше си го е казал, написал е една голяма крадяща и мамеща машина, барабар със всичките си подоргани! Свобода ли ? Свободен си да умреш...
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе, у нас в двора (съвсем близо до София) има повече. На моята улица бабите масово си гледат - за пити, погачи, кексове, кифли. Кило (та и две) си отива като стой та гледай за 1 година, стига да има кой да меси. Тези откъде мислят, че идва този мак?! *** история...
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно бабата обича да гледа макове ... ако беше с производствена цел едва ли щяха да са толкова малко
7
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Макът не се жъне. Правят се нарези по *** на мака, след като прецъфти и се събира изтеклата течност (латекс), която като изсъхне е опиум. От него след обработка се прави хероин. Маковото семе не съдържа опиати. От 134 макови растения, няма да изкара кой знае колко опиум.
6
0
 
34
 
! Отговори
ббб преди 6 години
Мойта баба бог да я прости, всяка година до 89 г. сееше по 20-30 кв. м мак и зимата ни правеше кифлички и други сладки с маково семе. Сега било опиум. Ми някои възрастни хора го използат от време оно.Тия 134 растения са си баш за дом. употреба. Това нищо не е.
5
0
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Защо не кажете и колко е пенсията на тая баба, за около 40 години стаж на тая държава?Или с какво да се препитават там, в тоя град, след като оловно -цинковите мини са буквално сринати със земята, и със заличени входове,"рекултивирани" а ги е имало от Римско време още?Мината за флуорид фалира за 2-3 години, а стадиона за 5 милиона го строиха приближени на Герб, но не от Чипровци?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрите не дават високи пенсии и унищожават всяка възможност за конкуренция.