World Class Барман на годината: Финалът

Вижте десет топ бармана на България в борба за престижната титла и място на световния финал в Мексико Сити
Обновена: 30 юни 2017 12:36 | 29 юни 2017 21:07,
1
World Class Барман на годината: Финалът

Diageo Reserve World Class е най-голямото и авторитетно състезание за бармани в света, което се проведе в България за трета поредна година. В битката се включват стотици държави, които излъчват своя топ барман след множество предизвикателства, а най-добрите от всички краища на света се събират на грандиозен финал, който тази година ще се състои през август в Мексико Сити.

В българското издание се включиха рекорден брой бармани от цялата страна. Състезанието бе отразено в мини реалити формат във Facebook и YouTube страниците на World Class Bulgaria. Проследихме международния съдия и World Class световен финалист от 2016 г. Адриан Михалчик, който пътува заедно с посланика на World Class за България Николай Нейков до Варна, Пловдив и из цяла София в търсене на българския World Class Барман на годината. Участниците трябваше да подготвят и представят авторски коктейли, които да демонстрират не само знанията и уменията им зад бара, но и креативност, харизма и презентация, които биха могли да ги отличат пред експерти от световно ниво.

Десетимата претенденти, които успяха да съберат най-много точки и да се класират на финала бяха – Павел Памукчиев (The Happy Pig, София), Димитър Петровски (Sasa Asian Pub, София), Велислав Адамски (Garden Bar, Варна), Павлин Иванов (Planet Club, София), Кирил Хаджиев (Cosmos, София), Сеслав Петров (The Happy Pig, София), Мартин Тодоров (Spaghetti Kitchen & Bar, София), Константин Рупчански (Planet Club, София), Михаил Цветанов (Cheers Whisky & Cocktails, Варна) и Кирил Понев (Oscar, София).

Големият финал на World Class България 2017 се проведе на 27 юни в РМ Club и изправи финалистите пред 4 предизвикателства, които тестваха както познанията им сред класическите коктейли, така и иновативния им дух, както прецизността, така и бързината им, както естетическия им усет за световната сцена, така и нюха им към вкусовете от родината. По всички тези критерии и още много други ги оцениха двама от топ барманите на световната сцена: Дейвид Бийти – посланик на водка Ketel One за Европа и Тим Филипс – носителят на титлата World Class Барман на годината за 2012 г.

Състезателният ден продължи цели 13 часа, но това ни най-малко не отне от борбеността и енергията на претендентите за титлата. Десетимата финалисти се представиха на изключително високо ниво и впечатлиха взискателните съдии с умения, познания и разбиране за коктейлната култура на световно ниво.

Ето какво споделиха съдиите: „Състезателите ни заредиха със своята енергия и страст към професията, със сърцето и душата, с които работят. Изключително сме впечатлени от нивото на миксологията в България. Съдийствали сме за състезанието в Русия, Гърция, Италия, Турция, но тукашните бармани буквално ни шокираха с висотата на представянето си, абсолютно сравнимо с това на представителите на най-напредничавите бар култури в света като австралийската. Това, което най-много ни впечатли беше гордостта и любовта, с които всеки един от тях използва в напитките си местни, български съставки. Именно през местните вкусове ние успяхме да се запознаем с българската култура и, за краткото време, в което сме тук, да я заобичаме.

В третия и четвъртия кръг от състезателния ден към Тим Филипс и Дейвид Бийти се присъедини шеф Петър Михалчев, който добави повече вкус към преживяването. В 22:00 ч. месеците подготовка, напрежение и миксиране кулминираха в церемония, която разкри, че титлата World Class Барман на България за 2017 г. печели Димитър Петровски, който е финалист в състезанието за втори път. Той ще има честта, удоволствието и отговорността да представи своите коктейли и страната ни на световния финал в Мексико Сити през септември.

За да видите пътят, който барманите изминаха до големия финал и всички коктейли, които се миксираха в едни от най-добрите барове в страната, гледайте епизодите на World Class Bulgaria във Bulgaria във Facebook и YouTube.

 

Допълнителна информация:

Тим Филипс

Тим Филипс е от Австралия, но коктейлната му кариера се простира от Мелбърн през Лондон и чак до Ню Йорк. През 2009 г. е Барман на годината за Великобритания, през 2011 г. се класира 6-ти на световния финал на World Class и „Bartender Magazine” го обявяват за Най-добрия австралийски барман на годината. През 2012 г. Тим си извоюва заветната титлата World Class Барман на годината и не след дълго отваря собствен бар в Сидни, който намира място в множество класации.

Дейвид Бийти

Дейвид Бийти е родом от Австралия. Бивш барман от световна класа, той е бил посланик на водка Ketel One за цяла Австралия, а сега е посланик за Европа. Дейвид е водил множество форуми за бармани, за да промотира коктейлната култура по цял свят.

За Diageo

Diageo е световен лидер в областта на алкохолните напитки със забележителна колекция първокачествен алкохол, бира и вино. Марките включват уиски Johnnie Walker и JεB, водка Smirnoff, Cîroc и Ketel One, а също така Baileys, Captain Morgan, Tanqueray и Guinness.

Diageo е световна компания, чиито продуктите се продават в над 180 страни по света. Компанията е листвана както на лондонската фондова борса (под символа DGE), така и на нюйоркската борса (под символа DEO). За повече информация посетете www.diageo.com. Прегледайте световните ресурси на Diageo за отговорна консумация, www.DRINKiQ.com, за информация, инициативи и начини за споделяне на добри практики.

За Diageo Reserve

Diageo Reserve представлява луксозното подразделение на Diageo, чието портфолио е носител на редица награди и обхваща продукти с изключително високо качество, наследство, майсторство и иновация. 
Колекцията от World Class марки включва: водка Cîroc, джин Tanqueray No. TEN, шотландско уиски Johnnie Walker Blue Label и Johnnie Walker Gold Label Reserve, текила Don Julio и ром Zacapa, водка Ketel One, бърбън Bulleit, едномалцово шотландско уиски Cardhu, Talisker, Mortlach и The Singleton of Dufftown.
 
За Diageo Reserve World Class™

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ превръща консумацията на висококачествени напитки в преживяване и променя коктейлната култура по света. Най-голямaта и надеждна инвестиция в изисканите преживявания, то открива следващото поколение таланти в барманството, които определят последните тенденции в миксологията, и ги представя в най-добрите барове в света. 

В центъра на инициативата е забележителна световна обучителна програма, както и световно призната платформа, която издига изкуството на барманството на ново ниво и изгражда кариери в индустрията. От началото на състезанието през 2009 г. над 25 000 бармани са били посветени в изкуството на миксологията, използвайки изключителните продукти от колекцията DIAGEO RESERVE.

В партньорство с гуру специалисти, медии, партньори и собственици на барове, DIAGEO RESERVE WORLD CLASS® в световно призната емблема за изтънченост и изисканост на международната коктейлна култура – както сред барманите, така и сред консуматорите.

Diageo подкрепя отговорната консумация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това що не го дават по глупaвата телевизия, ами дават някви като две капки тъпня, и тембодобни простoтии.