Аресуваните асеновградски роми – безмълвни и с маски

В ареста имало морбили, делото се отложи за 13 часа
30 юни 2017 12:43,
172
Аресуваните асеновградски роми – безмълвни и с маски
Снимка: Dnes.bg

Арестуваните за побоя в Асеновград застанаха пред съда. С конвой от охрана те пристигнаха в асеновградския съд. Арестуваните са с маски, защото по информация на съдебна охрана в ареста има морбили, предаде репортер на Dnes.bg. Те запазиха пълно мълчание. Освен тях в момента се издирват още две лица, за които е установено, че са участвали в нападението.

Още по темата

Срещу деветте лица са повдигнати обвинения за хулиганство . Срещу двама от тях - Васил  и Абдраман, са повдигнати обвинения и за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди, като деянието е извършено в съучастие.

Пред съда са се събрали и близки на арестуваните мъже. Те заявиха, че се страхуват за живота и здравето на децата си след протестите, които се проведоха в града. По думите им задържаните мъже всъщност са жертвите, като те са защитавали своите близки.

По-късно делото бе отложено за 13 часа, за да се запознаят адвокатите на арестуваните роми с материалите по делото. Също така те поискаха да се осигури достъп на близките до задържаните. По думите на Красимир Елдъров тази сутрин полицаи са били при роднините и приятелите на задържаните, като са ги накарали да подишат протокол, че няма да присъстват в съда.

Припомняме, че на 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир "40-те извора" край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата.

Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че  един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: асеновградроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
0
 
! Отговори
Бълг.на пета скорост преди 6 години
Когато наши пенсионери и роми бъркат по кофите за да се нахранят работници купуват дрехи втора употреба и храни по-скъпи от европейските,харчат се 3,5милиарда за въоръжение не мисля,че ромите са главния проблем за тая държава превръщаща се в блатнна локва
62
2
 
2
 
! Отговори
Дрехи втора употреба преди 6 години
Кога източиха българия 89 комунистите виновни,кога требваше 91 да се плащат дълговете тъмния Костов виновен,после турците и ДПС виновни,ограбиха КТБ нема един бълг.юнак да каже кой е ,сега националистите на власт пак *** виновни.Защо се развяват български знамена ,ромите също имат право да ги развяват,аман от бай ***.Сте дойде време сте се развяват по протести и тъурски знамена тогава сте се сетим ,че живеем на балканите и да видим кой сте скочи да се бие за тая държава.
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ги хванат да строят затвори, в които да бъдат прибрани и научени да работят, и да се самоиздържат! До кога ние ще страдаме, ще плащаме, ще бъдем бити, ограбвани, убивани, изнасилвани?...
60
1
 
30
 
! Отговори
Пауло Курельо преди 6 години
Мисля, че са им дошли вповече помощите, които им даваме, защото ние работим и за тях. Преяли са и от безделие вече не знаят какво да правят.Малко глад ще е от полза за махалата. Или да почнат да работят и да ни хранят нас! Така повече ми харесва!Хелзинкския комитет (за който нямат и идея в Хелзинки) пак е дал банкет, защото имат поле за изява.
59
0
 
16
 
! Отговори
Истина преди 6 години
На тиа същото каквото са извършели,оставете ги 3 минутки само и да си ходят по живо и здраво. Няма смисъл да се харчат излишни пари за дела. 2000 души -3 минутки справедливост.
58
0
 
40
 
! Отговори
D преди 6 години
Дааа, бе, морбили! повярвах им! Пълен цирк!
57
11
 
50
 
! Отговори
Малкия тошко преди 6 години
Тия млади ромчета ако бяха родени през тошево време, щяха да бьдат на работа за хубава заплата и щяха да си градят добро бьдеще като дядовците си, а каякчиите щяха да бьдат моряци или някьде на сьстезание! Ех бойко бойко, за нищо неставаш.
56
0
 
39
 
! Отговори
Koko преди 6 години
На клипа се вижда един гол до кръста със светли къси панталони и шкембе, много активен. Къде е, че не го виждам?
55
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mорбили? Хахахаааааааа!!!
54
20
 
17
 
! Отговори
56 преди 6 години
Да, бай Тошо "се справяше с тях" - той ги довлече в България и им даде всевъзможни бонуси и условия, за да се размножават ударно!
53
1
 
77
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Твърдиш, че са виновни малолетните спортисти.Вчера един друг /а може и да сибил ти/ питаше тук, да не би язовирът да е бащиния на каякарчетата?Отговарям ти:Да, бащиния им е. За да се построи язовир, са нужни парични средства. Те идват от бюджета. Хазната я пълнят онези, които работят и плащат данъци. С парите на бащите на тези деца е построен този язовир, за да бъде полезен на района и за да спортуват в него децата им. А не за да си правят кефа местните лентяи, отгледани на социални помощи!
52
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая жега морбили.....трънки!!! Може да има "Мор-" щото са "-Били " някого,ама от съдията да мине и да им бутне по 3-4 години и със здраве!А закона да се измени и да им отнема ,на тях и техните семейства ,ВСИЧКИ помощи и првилегии, а тях самите да вкара в "специален списък" и следващия път съдията , автоматично да прибавя по една нула към присъдите ,без право на замяна!
51
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Тодор Живков се справше с тях!
50
2
 
59
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
1. Някой от тези с маските има ли поне един ден трудов стаж?2. Какво образование има всеки един от тях?3. По колко деца имат?4. Какво са стрували на бюджета /на данъкоплатците/ тези - парите, изплатени на майките им докато са били бременни с тях и са ги родили, платеното майчинство, детските надбавки и други те бонуси, които са им се полагали като деца от малцинство, бонусите като ученици, соц.помощи,които взимат, майчинските на "булките" им и всичко, което се дава от нашия джоб на децата им?
49
0
 
42
 
! Отговори
Хейс преди 6 години
Това освен, че са хъxрещи, са и джихадисти. Съдът да отчете и този факт!
48
0
 
0
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
До ***: Hi
47
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега по една условна присъда или максимум 2-3 години! С две ръце ще гласувам за този който ни избави от битовата престъпност и наложи ред и закони в тази територия - пък без значение дали е сърбин, румънец, албанец или марсианец! Ние сами явно не можем нито да се управляваме, нито да живеем нормално! Във всяка една от съседните държави има ред и закон само тук е мафия и интереси!
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Морбили? Дали не е с фаталем край?
45
2
 
44
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Най-истинските, и верни коментари се трият поголовно!От над 100 се четат 49Скапан сайт!Ако продължава така - скоро трафик 0!!!
44
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да припомня каякарите се обръщат във водата и монго отива да оказва помощ и се получава конфликт..защо?????