Аресуваните асеновградски роми – безмълвни и с маски

В ареста имало морбили, делото се отложи за 13 часа
30 юни 2017 12:43,
172
Аресуваните асеновградски роми – безмълвни и с маски
Снимка: Dnes.bg

Арестуваните за побоя в Асеновград застанаха пред съда. С конвой от охрана те пристигнаха в асеновградския съд. Арестуваните са с маски, защото по информация на съдебна охрана в ареста има морбили, предаде репортер на Dnes.bg. Те запазиха пълно мълчание. Освен тях в момента се издирват още две лица, за които е установено, че са участвали в нападението.

Още по темата

Срещу деветте лица са повдигнати обвинения за хулиганство . Срещу двама от тях - Васил  и Абдраман, са повдигнати обвинения и за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди, като деянието е извършено в съучастие.

Пред съда са се събрали и близки на арестуваните мъже. Те заявиха, че се страхуват за живота и здравето на децата си след протестите, които се проведоха в града. По думите им задържаните мъже всъщност са жертвите, като те са защитавали своите близки.

По-късно делото бе отложено за 13 часа, за да се запознаят адвокатите на арестуваните роми с материалите по делото. Също така те поискаха да се осигури достъп на близките до задържаните. По думите на Красимир Елдъров тази сутрин полицаи са били при роднините и приятелите на задържаните, като са ги накарали да подишат протокол, че няма да присъстват в съда.

Припомняме, че на 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир "40-те извора" край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата.

Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че  един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: асеновградроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни в случая са и каякарите,защото са ги обидили първи и са им казали да се разкарат,а от там е тръгнал и конфликта.По черни няма да станат,но нека кажат кой първи е започнал да обижда.
42
0
 
19
 
! Отговори
True преди 6 години
Electorata na Mestan I Erdogan
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей ги бре, то лекар нагоре, всеки учил по 6 години, платил десетки хиляди за образование, затова се жегнаха и те от гребците, вместо да ходят да залягат над учебниците влезнали да се плицикат във водата.
40
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са учили тези,какво работят? Само принудителен тежък физически труд за такива скотове.
39
1
 
21
 
! Отговори
Др. Социолог преди 6 години
Зараза имат, затова са с маски.
38
0
 
31
 
! Отговори
хахо преди 6 години
Много ми е интересно, тези които искат да режат глави дали са последователи на ИДИЛ ? Трябва ли да сме притеснени от нещо и какво крият от нас "родните" служби? Някой има ли инфо?
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 41 Те да ги пуснат, но да не ги охраняват до махалата им. Това иска народа!
36
0
 
31
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Защо го прибирате?Само ми харчите данъците! Ще ги нахраните и ще ги пуснете! НИКАКВА файда от това!Набийте ги като хората и толкова. Но за целта не е нужно да ги арестувате!
35
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съд, а трагедия е това правосъдие.Да им се махнат маските!Ако са искали да не хванат морбили, да не са ходили даправят золуми.Да се снима всеки от разбойниците в профил и анфас а също да им се снемат отпечатъци от пръсти.Да не се назначават на държавна работа никъде, а цялото им семейство, до енто коляно да не получава повече помощи по никакъв повод.Да се състави сайт, с данните и мутрите на такива типове, за да ги знаят хората, като ги видят от далече.И поправителен труд в ново Белене
34
2
 
21
 
! Отговори
Спасението е преди 6 години
Да напръскат цялото управление на МВР с ДДТ, заедно с поицаите вътре.
33
1
 
13
 
! Отговори
НК Член 129 преди 6 години
(2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: ......; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
32
0
 
10
 
! Отговори
НК Член 129 преди 6 години
(2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота
31
0
 
8
 
! Отговори
НК Член 128 преди 6 години
(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
30
2
 
15
 
! Отговори
True преди 6 години
Electorata na Mestan I Erdogan
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези маемуняци в зандана без право на помилване!
28
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ни внушават, че протестите са платени и агитките били провокирали, а истината е че на българите им дойде до гуша!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези две счупвания са според мен лека телесна повреда, защото в Наказателният кодекс са изброени кои са случаите на тежка и средна телесна повреда и всичко останало е лека телесна повреда. Тези две счупвания не са между изброените, следователно ще ги осъдят за лека телесна повреда, т.е. до 2 години пандиз или пробация. Аз залагам на пробация.За средна телесна повреда наказанието е до 6 години, а за тежка от 3 до 10 години. Има разни възможности за по-тежко наказание, но не вярвам да се приложат
26
5
 
11
 
! Отговори
попо преди 6 години
Пак ли ви биха ? Политици ви крадът а тия ви бият . Все несгоди при вас хахах
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най вероятно ще си ги пуснат по живо по здраво с някоя условна или някоя глоба!
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква средна телесна повреда е счупване на прешлени, ръце, крака и т.н., това си е тежка повреда и закона трябва да е 20 г. затвор!Или хулиганство, какво хулиганство е да нападнеш и да биеш, можело е да убият някой!На всички по 20 г. затвор с каторжнически труд на карерата!