Жегите продължават, в неделя захлаждане

Времето е типично за лятото в България, сочи климатолог
30 юни 2017 09:46, Петя Славова
3

Жегите продължават! През юли ни очакват отново високи температури, а в последния ден на юни почти в цяла България ще бъде рекордно горещо, защото южният вятър ще се засили. Утре пък е възможно да се доближим до абсолютните рекорди, измервани по това време на годината. Това прогнозира климатологът Георги Рачев в студиото на "България сутрин".

Времето е типично за лятото в България, посочи Рачев пред Bulgaria ON AIR и добави, че юли е известен като най-горещия месец, а дневните стойности около обяд достигат до 41-42 градуса. Абсолютните рекорди пък са от 44-45 градуса.

Пред Bulgaria ON AIR климатологът предупреди, че в неделя ни очаква захлаждане. Възможно е температурите да паднат с до 20 градуса. На места ще има краткотрайни валежи, а в областите Видин, Лом и Дунавската равнина - проливен дъжд, придружен от гръмотевици и градушки.

"Това обаче не бива да ни плаши, защото времето през следващия месец ще бъде подходящо за море и плаж. Температурите на морската вода достигат до 26 градуса и на фона на тези горещини няма да паднат под 24 градуса", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Bulgaria ON AIRГеорги Рачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя да не слънчасал!?Ние да не сме в пустинята Атакама?Било нормално за юли 40-42 градуса!!!Тия вече съвсем се оляха.То бива некадърност но...
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само баламосват хората.