Напрежение, бой и закани: Втора вечер протест в Асеновград

Протестиращи настояват: Полицията ни би! МВР – отрича
Обновена: 30 юни 2017 09:04 | 30 юни 2017 09:00,
96

Хиляди хора за втора поредна вечер излязоха снощи на протест в Асеновград, след като в началото на седмицата група роми нападна ученици, трениращи гребане. Йордан Тодоров, който е един от протестиращите в града, сподели пред репортер на Bulgaria ON AIR, че има бити хора от полицията. Органите на реда обаче отрекоха това твърдение.

"4-5 човека са ударени с палки към 23 часа на ул. "Оборище". Група от 30 човека са тръгнали към ромската махала и са били изблъскани от силите на реда. Призовавам да изкараме мирното шествие спокойно до неделя. Моля полицаите да не удрят хората от шествието", коментира за "България сутрин" Йордан, който е баща на едно от момчетата със счупена след ромското нападение.

Още по темата

Мъжът добави, че не е видял провокатори сред протестиращите. По думите му мирните шествия ще продължат до неделя, тъй като гражданите искат да покажат на ромите, че не само те могат да се събират.

Шефът на Областната дирекция на МВР-Пловдив гл. комисар Атанас Илков бе категоричен, че няма бити протестиращи от полицаите.

"През цялото време на протеста съм бил в контакт с протестиращите. Несериозно е да се говори за бити протестиращи от полицията. Взели сме всички необходими мерки да ограничим достъпа до ромската махала, за да не допуснем нежелани инциденти", сподели той за Bulgaria ON AIR.

Жандармерията ще остане в Асеновград докато е необходимо, стана ясно още от думите му.

"Още вчера започна осъществяването на ангажиментите, които бяха поети вчера от страна на МВР. Бяха извършени проверки на много адреси. Всички незаконно пребиваващи граждани на територията на ромската махала вече ги няма", коментира още Атанас Илков.

Кметът на Асеновград Емил Караиванов посочи, че не може да се разграничи от всички справедливи искания на хората. Той добави, че протестиращите са представили исканията си и са получили уверението на главния секретар на МВР Младен Маринов и вицепремиера Валери Симеонов за поети ангажименти срещу незаконното строителство.

"Притеснявам се, че в тези протести участват хора, които не са от града и търсят конфликт. Надявам се всичко това да не прерасне в етническо напрежение", каза още кметът.

Окръжният прокурор Румен Попов обяви, че няма задържани след снощния протест. По думите му няма сведения за насилие от страна на полицията срещу протестиращите, но безспорно има данни за провокатори.

"Ще има нови обвинения за закани за убийство", обяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
12
 
! Отговори
ромите преди 6 години
те гласуваха за БКП а сега народа плаща!
19
7
 
12
 
! Отговори
цената преди 6 години
До Браво Асеновград!Дойде време разделно БКП да плаща на своя червен електорат от роми!
18
1
 
6
 
! Отговори
попо преди 6 години
Заплатите им вдигнете
17
4
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Очевидно е че полицийката ни има нужда от едно хубаво прочистване от военните.......
16
3
 
19
 
! Отговори
Браво Асеновград! преди 6 години
Подкрепям ви напълно.....но с едно не мога да се съглася...Когато възникне проблем,то първо трябва да се отстрани причината и следтова следствието. Сега вие се борите срещу следствието,а причината си обикаля Европа за наша сметка,прави си екскурзии и се укрива зад държавни ангажименти.Проблемът няма да се реши по този начин.На рака трябва да му се отстрани първо главата и после метастазите.Така само се прелива от пусто в празно. Не винете полицаите. Те изпълняват заповеди.
15
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е този комисар така брутално лъже.......
14
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НаШта полиция Ги пази!!! По-високи заплат искали некадърниците! Предатели! Да гният! Протест щели да правят! Когато трябва да подкрепят хората-те ги бият, после искат съчувствие! Некадрници! В моя град най-големите неможачи станаха ченгета, но това е във всеки град явно!
13
3
 
34
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Последните избори показаха гласуване по етноси, много добре се видя че най-много гласове от роми са получили ГЕРБ. Така че не знам дали са гласоподавателите на Корнелия.Въпроса е друг, че имаме случаи много и с по 13 деца и баща им взима 1500лв детски, а половината от тия 13 вече ще се женят, не спазват законите, *** от където минат, по голямата престъпност идва от тях. В махалата няма 1 дърво или скамейка, сградите в розово лилаво ужас, Дания Швеция и Норвегия забраняват роми от БГ да ходят
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Притеснявам се, че в тези протести участват хора, които не са от града"Мен ме притеснява че облечени с власт хора се опитват да върнат крепостничеството и да оставят шведите да ни тероризират безпрепядствено!
11
6
 
34
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Полицаите са само следствието.Основния виновник са ГЕРБ които по нареждане на чичко Сорос и САЩ систематично мачкат българите.За да се смени политиката и отвратителния и циничен план Ран-Ът трябват нови хора със морални устои,а не европендери.
10
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй разбутахте на *** гласоподавателите....Ще ви дърпат учите от Позитано. Партията майка не забравя!
9
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на полицаи не вярвам !
8
3
 
80
 
! Отговори
Men преди 6 години
До МВРТака е, браво на милицията, за пореден път успешно предпази безценния тъмнозелен електорат! Интересно къде си мандахерцат макарите като бият бледолики, *** тва не е толкова важно. Те бледоликите само трябва да бачкат и да плащат 20-те заплатки на полюцията.
7
5
 
58
 
! Отговори
до мвр преди 6 години
ясно ли е: няма да ти увеличат заплатката, щото вместо да си я искаш от тия..., ти ги охраняваш! Те ти я подяждат! Схвана ли сега, или още да обяснявам , като на милиционер?
6
6
 
79
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Полицайчета, за какво щяхте да протестирате? А, да, за още и още парички от мен, нали? Тц, не искам да ви храня повече!
5
2
 
39
 
! Отговори
аве преди 6 години
БОКО КЪДЕ Е, ДА СЕ НАМЕСИ? "ПРЕЗИДЕНТЪТ" КЪДЕ Е?
4
4
 
83
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Жандармерията вместо да бие тези които им плащат заплатите, да бие тези ,които заради тях не им вдигат заплатите и живеят като *** на наш гръб. Една операция респект в цяла България в гетата на всеки два месеца е достатъчна за мир и спокойствие!
3
10
 
46
 
! Отговори
... преди 6 години
Ей така се отклонява вниманието от "случая Боршош" и новият заем от 200млн
2
40
 
8
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
това е целта на руската икономическа окупация в България .... роби който да им купуват на безбожни цени енергийните им ресурси!
1
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ходи с по два телефона , пълно с журналисти и къде е видеото на което полицията бие някого?