Ромите в Асеновград заплашвали: Ще ви отрежем главите!

Фалшив сигнал за убит ром ексалирал напрежението пред болницата
30 юни 2017 10:30,
240
Ромите в Асеновград заплашвали: Ще ви отрежем главите!
Снимка: БТА

С два автомобила ромите от Асеновград се опитали да прегазят гребците и техните родители пред местната болница. Агресията им била отключена след фалшив сигнал, че един от ромите бил убит от спортистите, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг тази сутрин.

Още по темата

Освен задържаните девет души, в момента се издирват още две лица, за които е установено, че са участвали в нападението. Днес по-късно ще се гледа мярката за неотклонение на арестуваните роми, като от прокуратурата ще повдигнат обвинения за опит за убийство. Всичките арестувани са с адресна регистрация в Асеновград.

В махалата е имало напрежение и през последните два дни, като на няколко пъти е тръгвала мълвата, че множеството се е запътило към нея и ромите са започнали да се въоръжават. Заканвали се, че ще отрежат главите на ранените.

Румен Попов заяви още, че започва разследване за всяване на етническо напрежение, както по времето на протестите така и в интернет.

"Лица, за които се получи информация, че идват на протестите в Асеновград, за да правят провокации, няма да бъдат допуснати в града", отговори директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков на въпрос дали ще спират футболни агитки от Пловдив и София на голямото шествие в неделя.

До момента никой не е спиран да се включи в протестните шествия, но са били установени няколко провокатори. Въпреки това никой не е задържан от протестиращите. Шефът на пловдивската полиция отрече твърденията, че е имало полицейско насилие над хора от шествието.

По думите му, слуховете, че към ромската махала на Асеновград се насочват подкрепления от Столипиново и циганските квартали на Пазарджик, не отговаря на истината. Той призова да не се създава напрежение в града, за да не се допусне ескалация на напрежението.

Окръжният прокурор Румен Попов каза, че има индикации и е видимо, че се опитва да се нагнети етническо напрежение. Той се надява разумът да надделее и да не се допуска ескалация на напрежението. Както главният прокурор Сотир Цацаров, така и Попов заяви, че който се опита да се заиграе с етническата карта на страната, независимо какъв пост заема, той ще понесе цялата строгост на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
32
 
7
 
! Отговори
пената преди 6 години
Ама нали имигрантите ви бяха проблема хахахах. Еее все някой ви е виновен да живеете нормално.
45
6
 
64
 
! Отговори
селянин с BMW преди 6 години
До Анонимен 58Тогава е имало мъже!А днес са политкоректни еврогейзери!В моето село турчин не е замръквал!Палено е 4 пъти,и на инат са го строили пак там!Накрая пловдивския паша решава да затрие и мъжете,жените и децата!И му пишат писмо,че жените и децата може да ги затрие,но мъжете-не!И след това ще го хванат,да не се съмнява,и ще го опекат жив на 2 огъня като чеверме,и него,и жените му,и децата му!Повече на пашата гласът не се чул!В селото ми никога не е имало нито турчин,нито мръснозелен!
44
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво,роми!Не е луд тоя,който яде баницата...
43
2
 
119
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако продажните правителства не хранеха съвсем целенасочено озверялото малцинство, то отдавна да се е евроинтегрирало в западна Европа. Точно обратното - българите напускат страната , защото държавата храни и издържа ромите /вместо пенсионерите, които цял живот са работили и плащали данъци/, полицията не пази българите от вандализма на ромите , а тях, за да бият децата ни, майките ни и лекарите, които са длъжни да ги лекуват.Такъв геноцид над българите не е имало и през турско !
42
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ПОЛИЦИЯ КОЯТО ВДИГА РЪКА СРЕЩУ НАРОДА СИ, ИЗБИВА НАРОДА СИ И УЧАСТВА В ТОЗИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НЕГО НЕ Е ВАШАТА ПОЛИЦИЯ, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ПОЛИЦИЯ А ПЛАТЕНА ЧУЖДА
41
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите искат война и ще я получат.
40
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, къде са големите мъжаги Борисов и Симеонов? Нали са с големи м.ъде и много знаят, генерали и прочее. Нещо се умълчаха, май да не разсърдят електората.
39
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз съм милиционер ем искам голяма заплата ама ако може само топките да си клатя
38
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАПАДНИТЕ МАСОНИ ПЛАЩАТ НА ПОЛИТИЦИТЕ ЧРЕЗ ЗАЕМИ И СПОНСОРСТВА НА ВСЯКАКВИ АНТИБЪЛГАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ! ТЕ ПЛАЩАТ НА МЕДИИ, ПОЛИЦИЯТА ДА ГИ ПАЗИ, НА КУНЕВСКИТЕ УЧИТЕЛИ, ПРОТЕСТЪРИ И ФОРУМНИ ДРАСКАЧИ. ВСИЧКО ТОВА Е ЗА ДА НИ ИЗЧИСТЯТ И ЗАМЕНЯТ С РОМИ, ТУРЦИ И БЕЖАНЦИ ! ТЕЗИ ПОЛИЦАИ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НЕ СА БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ, ТЕ СА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕ МОГАТ ДА ЗАГРЕЯТ ГЛУПАЦИТЕ ЧЕ ЗАЕМИТЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ СПРАТ, РОМИТЕ ЗАПЛАТИ НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАТ, НО ЩЕ Е КЪСНО
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО46 НЕ ЛЪЖИ И В Русия има.
36
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАШИТЕ ПОЛИЦАИ СА КАТО ТУРСКИТЕ ЕДНО ВРЕМЕ ! ЗАЩИТАВАТ ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ЛЕВЧЕТА ! ПРОДАЖНИ ЕГОИСТИЧНИ УБИЙЦИ
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само се реве ама нищо не се прави. Типично по български. Или ги изтребете или ги интегрирайте. Само се пищи и всеки чака някой да му свърши работата.
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** 30г.гласува за предатели щедро даващи неговите пари на двукраките и търси кусури на патриотите,а сега реве.Тарикат *** го чака голямо реване.
33
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ДА КАЖАТ КАК СЕ ИНТЕГРИРАТ ТЪМНИТЕ В САЩ.В РУСИЯ НЯМА ТАКЪВ КОНТИНГЕНТ КАТО НАШИЯ.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България да вземе опит от Русия по тоя въпрос.и без това тука висът много симпатизанти на Москва да дат съвет
31
2
 
50
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Ромите са съвсем друг вид и с темпото на раждаемост нашите деца и внуци ще съжителстват много трудно с ромите! Изобщо, очертава се втора индийска държава да създадат този път в Европа на наша територия! Единствения начин да ги държиме в ремисия са тези в парламента със закони и стрикното прилагане! Ромите това ги това ги смазва да има закони и ред ефективни присъди, а не пробаций!
30
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновните държавници се опитват да прехвърлят цялата вина върху ромите.А те ромите правят така, щото се чуства безнаказани, както всички управници по тия територии...
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОт къде да вземат работещ БТР ? :D
28
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гей БаньоДа ама ако моя съсед е пребил две деца после е отишъл да пребие и родителите им а после се опитал да се скрие в моята плевня аз няма да го крия. Може и да му хвърля една гора бой и сам да го заритам до полицията. Само дето тия от маалата са се опитали да крият биячите. После са се организирали за съпротива и са продължили да се заканват за саморазправа даже са се съпротивлявали с брадви тояги на полицията дошла да арестува извършителите. Измислили са си и схема за оправдание ...
27
1
 
59
 
! Отговори
Трябва ли ни МВР? преди 6 години
Потресаващо е как работи МВР в България - чакат да стане престъпление, чакат да им се обади някой на телефон 112 и чак тогава престъплението влиза в статистиките на МВР и толкоз. Превенция - нула, а всички очакваме, че МВР ще работи предимно превантивно, за да няма престъпления.