Ромите в Асеновград заплашвали: Ще ви отрежем главите!

Фалшив сигнал за убит ром ексалирал напрежението пред болницата
30 юни 2017 10:30,
240
Ромите в Асеновград заплашвали: Ще ви отрежем главите!
Снимка: БТА

С два автомобила ромите от Асеновград се опитали да прегазят гребците и техните родители пред местната болница. Агресията им била отключена след фалшив сигнал, че един от ромите бил убит от спортистите, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг тази сутрин.

Още по темата

Освен задържаните девет души, в момента се издирват още две лица, за които е установено, че са участвали в нападението. Днес по-късно ще се гледа мярката за неотклонение на арестуваните роми, като от прокуратурата ще повдигнат обвинения за опит за убийство. Всичките арестувани са с адресна регистрация в Асеновград.

В махалата е имало напрежение и през последните два дни, като на няколко пъти е тръгвала мълвата, че множеството се е запътило към нея и ромите са започнали да се въоръжават. Заканвали се, че ще отрежат главите на ранените.

Румен Попов заяви още, че започва разследване за всяване на етническо напрежение, както по времето на протестите така и в интернет.

"Лица, за които се получи информация, че идват на протестите в Асеновград, за да правят провокации, няма да бъдат допуснати в града", отговори директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков на въпрос дали ще спират футболни агитки от Пловдив и София на голямото шествие в неделя.

До момента никой не е спиран да се включи в протестните шествия, но са били установени няколко провокатори. Въпреки това никой не е задържан от протестиращите. Шефът на пловдивската полиция отрече твърденията, че е имало полицейско насилие над хора от шествието.

По думите му, слуховете, че към ромската махала на Асеновград се насочват подкрепления от Столипиново и циганските квартали на Пазарджик, не отговаря на истината. Той призова да не се създава напрежение в града, за да не се допусне ескалация на напрежението.

Окръжният прокурор Румен Попов каза, че има индикации и е видимо, че се опитва да се нагнети етническо напрежение. Той се надява разумът да надделее и да не се допуска ескалация на напрежението. Както главният прокурор Сотир Цацаров, така и Попов заяви, че който се опита да се заиграе с етническата карта на страната, независимо какъв пост заема, той ще понесе цялата строгост на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Дали е вярно, това, което си написал. Ще ти дам пример: Всички птици от вида А са бели, само една на 10000 е черна. Може ли да кажем, че птиците от вида А са бели, можем и го казваме. Както и обратното - всички птици от вида Б са черни, само 1 на 10000 е бяла. Чувал си за бяла врана надяваме се..., но враните са черни. Та и тук е така, а не както ти го извърташ.
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пита се в задачката защо не се прилага закона към онези дето сега полицията ги пази?!А-а-а то това били основните избиратели на ГЕРБ.....
24
1
 
56
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Мутрата нещо се покри, не му се взима отношение по трудни въпроси. Иначе си отваря устата за щяло и нещяло.
23
41
 
3
 
! Отговори
ОП-гербист преди 6 години
Не стават така тези работи, не трябва да има противопоставяне, а съгласие и заедност.Прав е главпрокурора Цацаров, че не трябва да се политизира тази незначителна случка и че най-добре всичко да се забрави и да гледаме напред. За малцинствата трябва да има програми за включване, да им се осигури нужната основа и жизнен стандарт, за да може да се включат нормално в обществото ни и да заживеем заедно в разбирателство. Това е нормалния евроатлантически път.
22
2
 
34
 
! Отговори
Тихомир Василев преди 6 години
Не съм расист или националист или какъвто там щете си мислете за мен, но това са мои заключения и изводи за 42 годишния стаж който имам на тази планета наречена Земя и по-точно на едно късче наречено България. Иначе имам приятели Роми и то много интелигентни, и възпитани хора. Лошото е, че такива като тях са много малко!!! И на тях например си струва да им се помага, а на останалата *** дето знае само деца да прави и да ги праща да просят...!!!???
21
5
 
44
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Не обвинявайте полицаите.ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИ.А,СЕТЕТЕ СЕ ЧИИ.ЕЛЕКТОРАТЪТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИПА.....ПИТАМ САМО,ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ ПОЛИТИК,КОЙТО ДА СЕ СМИЛИ НАД БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО??????
20
0
 
33
 
! Отговори
Втори Опит преди 6 години
На никой не му увря в главата, че не е важно кой плаща данъци, а кой бута повече под масата! Бай ром не плаща данъци, но пък дава рушвети и тъй като е глуповат се подава и на манипулации - лесен за управление, удобен за черната работа и голям коз за създаване на изкуствено напрежение.....
19
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
идва един БТР , 3 групи от специалните части и влизат в махалата, всичко на пода по очи.който не е с адресна регистрация от там го прибират, че явно е за да всява паника.На тях трябва да се гледа като терористична група, като се съберат и са по зле от самоубиец камикадзе.
18
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... Агресията им била отключена след фалшив сигнал, че един от ромите бил убит от спортистите, заяви...---А случайно авторът(ите) на фалшивия сигнал да се издирва, да е арестуван или си остава удобно виртуален? "Той така ми каза..." и "Гладни сме како-бате.." винаги са били дежурното оправдание на етноса, когато работата стане дебела
17
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защитавах полицаите но да бият българи защото са бити от мигани, идва ми много. Няма такива мър////ши, честно. Не е само заповеди които изпълняват. Мишки са!! 6 джандара да гледат как отврата бие с тояги и колове българи и нито един изстрел няма във въздуха??? Да бъдат уволнени тези плъхове, страхливци и ***. Това не е полиция а регистратори на ставащи събития, нищо друго. Дрехи ли, горива, заплати, нищо за тях. Уволнения и подбор на патриоти. Но не като тези дето полегнаха на Тиквата от Б
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицепремиерът който отговаря за етноинтеграцията незабавно да подава оставка!!! Видно е, че не си върши работата. Всякакви обединени иддиотти вън от властта!!!
15
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етническо напрежение няма нужда да се "нагнетява", то очевидно е там. Тези хора трябва да престанат да мажат и да се опитват да изтъкнат, че са над нещата. Това с фалшивия сигнал за убит "ром" може да е точно толкова вярно, колкото алтернативната версия за организиран от ИД терористичен акт в Асеновград. Всичките участници в мелето трябва да бъдат наказани ефективно, и то с най-тежките възможни присъди.
14
30
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да не се политизира случилото се, за да се запази стабилността и разбирателството което сме постигнали за 10г. наше управление. Да не искате да стане като при комунизма? Да дойде армията и да претараши квартала през нощта и на сутринта всеико да е чисто и мирно, като и дума да не се чуе после?Добре че тези времена отдавна минаха и сега ние сме последователи на евроатлантическата идея.
13
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То единствените хора, които си играят с етническият огън, са хора по високите етажи. Ако не беше така, всяко едно нарушение от ромите щеше да е санкционирано, за да няма напрежение.Като гледаш каруци с крадени дървета, роми пребили/убили баба за 5 лева, не плащат ток, вода , имат по 10 деца, които ние гледаме, заканват се за убийства, надуват музика, че цял град се тресе, не може да обвиняваш народа за подклаждане на етнически огън. ТИ, ТОЗИ КОЙТО ГИ ПАЗИШ и ВЗИМАШ ЕВРО пари за това!!!
12
3
 
55
 
! Отговори
До Турчин преди 6 години
За само две седмици миже да се сложи такъв ред, че патладжана да не смее да излезе на улицата. Но не искат защото те гласуват за ГЕРБ от години. Цецо Цървула като видя, че губят последните избори, развърза кесията и "победиха". Оставили са ги да вилнеят защото разбират, с краденето и лъжите, все по-малко им вярват. А тези си искат 50-100 лева и гласуват за който плати. Постепенно българинът се събужда, организира им ще дойде време махалите ще горят. Тогава как подлите ни полицаи ще спрат бунта?
11
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак нищо няма да направят властите. Гледай колко полиция да защитават тези ***.А българчетата кой да защити. Мерзавци. Кой ви плаща заплатите българите или *** ?
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тоя сайт или само копи-пейст от други сайтове или само FAKE NEWS
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасна работа са това ромите, но да бъдат малко по-тихи и смирени.
8
0
 
32
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
хайде стига с таз Русия бе чук.
7
0
 
34
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 6 години
След като е Фалшиф сигнал защо се разпространява умишлено , явно някой има за Цел да да предизвика нещо