В Слънчев бряг се съгласиха, спират алкохолните турове

Къмпингуването по морето – като в Гърция, поръча Симеонов
30 юни 2017 18:34,
22
В Слънчев бряг се съгласиха, спират алкохолните турове
Снимка: Reuters, архив

Акционерното дружество "Слънчев бряг" е поело ангажимент за премахване на алкохолните турове в курорта. Това съобщи днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който участва в първото заседание на координационния център в крайморския град за сътрудничество и взаимодействие в областта на туризма.

По думите му има прекалено много нарушения и констатации, включително и от страна на полицията, които дават пълното право да бъдат прекратени тези "нелепи" договори, които дружеството сключва с туроператори. Той обясни, че по силата на договорите, ако се организира алкохолна обиколка, "Слънчев бряг" получава 50 лева за група от 150 човека и 75 лева за група от 200 души. Симеонов посочи, че решението на УС на дружеството за прекратяването на алкохолните турове е трябвало да се вземе до днес, но все още няма информация дали то е взето.

Още по темата

В отговор на въпрос за "дивото" къмпингуване вицепремиерът посочи, че според него то трябва да се организира както в Гърция или Испания. Къмпингуването трябва да се извършва в определени къмпинги, където има ток, вода, плаща се такса и се почиства, каза Симеонов. Според него това може да се реши законодателно.

Валери Симеонов каза още, че създадените координационни центрове във Варна и Бургас имат предназначение да извършват контрола върху процесите на туристическата дейност в трите области - Добрич, Варна и Бургас. Те ще се занимават с контрола върху спазването на законността във всички направления. В тях ще има представители на НАП, БАБХ, здравното министерство, МВР, пожарната. Проверките ще бъдат общи и ще се извършват координирано, обясни той.

Тези центрове ще имат ангажимент за контрола и на шума, защото това е един от най-тежките проблеми на летните курорти, каза още вицепремиерът. По думите му немалка част от ресторантьорите и хотелиерите си позволяват да привличат клиентела с прекалено мощни децибели, без да се съобразяват с изискванията на общинските наредби и нормалната нужда от почивка през нощта.

"Ще има глоби, ще има и затваряне на заведения", категоричен бе Симеонов. Вицепремиерът не уточни, дали заведенията ще се затварят при първо нарушение или след като са получили предупреждение. Той информира, че най-фрапиращите нарушения за шума са във Варненска област, в района на Южния плаж. По думите му за този район има подадени най-много оплаквания.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Почивката е за хора с подходящ алкохолен тренинг и изправен черен дроб.Военния ни министър отговаря на изискванията ,все пак няма да прави коремни .
17
1
 
1
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Необходимо ли е АЗ да се оплаквам от грозните децибели и отвратителното думкане на тъпани до разсъмване ? Понеже в Хърватия и Испания всички се оплакват, затова там всеки може да стъпи на морски бряг където си иска, ако желае с чадър-без чадър, със шезлонг - без шезлонг, така ли ? Или тишината след 23.00 часа която настъпва - ТАМ, влияе отрицателно на местното население и на туристите? Нужен е безкомпромисен контрол в изпълнението на закони и разпореждания ! А не рушвета - и дим да ме няма !!??
16
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Който не може да си позволи истинска почивка, идва в СБ
15
1
 
2
 
! Отговори
Слнч АД преди 6 години
Спираме алъш-вериша. Честен кръст! Ей на! Ако не спрем извращенията, да ми ритнат камериерката!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук и в следващите 50год. все още ще си решават проблемите. Мен половината ми живот мина и все чакам някой да решава проблеми, а то става още по-зле. Вече от няколко години не ходя в българия на море - аз така си реших проблема. В гърция е малко по-скъпо, но поне си почиваш като бял човек - спокойствие, чисти плажове.. Нашето черноморие е чалга и мутри. Вече ми е писнало от тия мафиотски истории
13
2
 
2
 
! Отговори
дфг преди 6 години
То туризма нявсякъде е алкохолен за които пие
12
5
 
1
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Според мен това е пълна тъпня. Слънчака трябва да си остане Содом и Гомор и хората като идат там да се разцепват от поркане, наркотици и секс. Ако го променят сегашното положение, няма да ходя вече там
11
4
 
7
 
! Отговори
Балкан турист преди 6 години
А в Гърция защо няма подобни практики? Защото византийците са дълговидни и по-хитри от нас.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчев бряг е много хубаво място като природа. Трябва да се спре с той евтин туризъм и постепенно да се превърне в скъпа, елитна и културна дестинация. В комбинация с другите исторчески забележителности на Черно Море и България и заедно с зимния туризъм, България има голем потенциал.
9
0
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
До ГаньоСпоко, няма да го видиш. Утвърден и печеливш бизнес така лесно не се закрива.. Прах в очите на слепите, както се казва.
8
0
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Абе хората още вярват ли на такива глупости и плитки обещания.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами да затварят откраднатите от социализма хотели и да ходят на село! Без алкохол по улиците са едно скъпо гето.
6
0
 
8
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Това и да го видя, няма да го повярвам.
5
3
 
6
 
! Отговори
Qwerty преди 6 години
Това е като сам да се простреляш. Те хората затова идваха в СБ.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, ***, проблема не е в алкохолните турове, а в пакета Ол Иклузив който предлагат нашите хотели на алкохолиците от Европа където е включен долнопробен български алкохол дето струва жълти стотинки и с него цял ден се наливат по хотелите тия. Пият колкото могат от него и след това скачат от балконитеили излизат извън хотела и се сбиват с други като тях по алеите вечер.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този подиграва ли ни се вече? К'во значение има за чужденеца дали ще пие уиски савой включен в алкохолния тур или ще си го купува от бара?
2
0
 
8
 
! Отговори
ВС преди 6 години
Туровете из Слънчев бряг ще бъдат преместени край оградатана границата. Всеки участник ще си носи пиенето в раницата, при спалния чувал и тоалетната хартия. При изгубване ще се ползва ЖОКЕР - обади се на Гранична полиция!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега желаещите "туристи" ще си ги организират сами.